TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Birbirine Benzeyen Saatler

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Birbirine Benzeyen Saatler

Mesaj winterdrops » 15 Haz 2011, 22:00

Demekki Marina militare isminde ki kopyası yapılmış. Drk'ta konuya açıklık getirmiş. ama benim paylaştığım linkteki çin yapımı. Bu bağlantıdaki saatin sahte saat olduğunu biliyorum ve sadece sana fikir olsun diye gönderdim.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj invicta » 17 Haz 2013, 12:43

NickyNick yazdı:Resim

Resim
Bunun hangi saate benzediğini söylemeyeceğim, hadi bakalım siz bulun ;)

Resim

Resim

"Rolex'e Daytona fikrini veren benim abicim"

Daytona Cosmograph Paul Newman 1969, Ref 6262.
Resim

üstad, orientin bu modelini bulma şansım var mı?
Kullanıcı avatarı
invicta

Mesaj altıkırkbeş » 17 Haz 2013, 14:27

Breguet'in herşeyinden ilham almak konusunda birincilik raymond weil de tabiki.Ama Breguet'ye kurban olsunlar.Bir de efsanevi saat markası vermont'u unutmamak gerekir saygıyı hakediyorlar bence.İtalya da basket takımı sponsoru ve bütün saatleri özgün tasarım.Asla esinlenmez başka modellerden gordugunuz gibi :)

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj Baran » 17 Haz 2013, 17:34

Forumdada olduğundan marka model veremiyorum ama özellikle rolex submariner style saatler bana cok itici geliyor ki zamanında bende Grovana kullanmıştım.Şimdiki aklım olsa farklı görünümlü bir saat alırdım.Herseyin orjınali makbul.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Terasus » 17 Haz 2013, 22:17

invicta yazdı:
NickyNick yazdı:Resim

Resim
Bunun hangi saate benzediğini söylemeyeceğim, hadi bakalım siz bulun ;)

üstad, orientin bu modelini bulma şansım var mı?

Ben gecen sene mayis ayinda Siirt'te carsida gezerken vitrinlere bakiyordum, Orient'in bu saatini tesadufen gordum ve dukkana daldim hemen.. Kolumda da denedim, hosuma da gitti, fiyati da 100 kusur liraydi ama hakikisini (rolex) almak varken bunu neden alayim dedim icimden ve esnafa tesekkur ederek ayrildim :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Triton » 17 Haz 2013, 22:38

Biraz haksızlık değilmi submariner la mako ray versiyonunu benzer saat örneği gostermek özellikle steinhart ocean gibi saatler varken...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj altıkırkbeş » 18 Haz 2013, 13:04

Bu sanırım hassas ve bir o kadar da öznel bir durum. Aynı saati mesela steinhart yapınca seviyoruz coğumuz ama adını duymadığımız bir marka yapınca ben de dahil hepimizi olur mu öyle şey diyoruz.Karşıdaki markanın sana sunduğu kalite mi önemli yoksa saatin homage olmasından dolayı sevmeyecekmiyiz.Hepimiz örnegin baranın örneginden gidecek olursak sanıyorum nefsimizi köreltmek için alıyoruz belki de.Bilinçaltımız rolex isterken,steinhartla ya da baska markalarla oyalanıyoruz esas oğlanı alacağımız zamanı bekleyene kadar.Breguet'i hayal eden f.c ,raymond weil ya da müdaillerini. Ama şu var şimdi bazı saatler aynısı da olsa insanda yer ediyor.Steinhartı belkide rolexi benzediği için sevdim ilk basta ama sonra kendi modelleri de etkiledi.Pek çok örnek vardır mutlaka.Ama durum şunu gösteriyor bize,yıllar geçtikçe ve saatlerimizin seviyesi arttıkça bu durum bizde değişiyor.Açık konuşayım ben yazın bu forumu keşfetmeden önce replika saatlere ilgisi olan biriydim.Ne güzel diyordum.Ama bu forumla beraber benim için replika olayını sizler gibi düşünmeye başladım tamamıyle karşı olarak.Aramızda benim gibi düşünen ve düşüncesi değişmiş insanlar da vardır eminim.Şimdi de steinharta ilgim arttı,ama bundan 5-6 sene sonra rolex (sadece bir örnek) alabilecek imkana gelebilirsem belki de o zaman steinharta bakış açım farklı olacak.Şunu da eklemek istiyorum steinhart dışındaki başka sub homageleri bana itici geliyor,belki de marka zaafı oluşmustur.Kendi adıma ilk başta dediğim gibi nefsimizi köreltmek olduğunu düşünüyorum bilinçli ya da bilinçsizce.
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj ZubFB » 18 Haz 2013, 13:20

yakında öyle bir resim yükliycem ki submariner'dan daha fazla submariner'a benziyor saat. elime bir geçsin :lol:
Kullanıcı avatarı
ZubFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: BabataşCan, cemhk, kogan, Majestic-12 [Bot], sphinx ve 246 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners