altıkırkbeş » 18 Haz 2013, 13:04
Bu sanırım hassas ve bir o kadar da öznel bir durum. Aynı saati mesela steinhart yapınca seviyoruz coğumuz ama adını duymadığımız bir marka yapınca ben de dahil hepimizi olur mu öyle şey diyoruz.Karşıdaki markanın sana sunduğu kalite mi önemli yoksa saatin homage olmasından dolayı sevmeyecekmiyiz.Hepimiz örnegin baranın örneginden gidecek olursak sanıyorum nefsimizi köreltmek için alıyoruz belki de.Bilinçaltımız rolex isterken,steinhartla ya da baska markalarla oyalanıyoruz esas oğlanı alacağımız zamanı bekleyene kadar.Breguet'i hayal eden f.c ,raymond weil ya da müdaillerini. Ama şu var şimdi bazı saatler aynısı da olsa insanda yer ediyor.Steinhartı belkide rolexi benzediği için sevdim ilk basta ama sonra kendi modelleri de etkiledi.Pek çok örnek vardır mutlaka.Ama durum şunu gösteriyor bize,yıllar geçtikçe ve saatlerimizin seviyesi arttıkça bu durum bizde değişiyor.Açık konuşayım ben yazın bu forumu keşfetmeden önce replika saatlere ilgisi olan biriydim.Ne güzel diyordum.Ama bu forumla beraber benim için replika olayını sizler gibi düşünmeye başladım tamamıyle karşı olarak.Aramızda benim gibi düşünen ve düşüncesi değişmiş insanlar da vardır eminim.Şimdi de steinharta ilgim arttı,ama bundan 5-6 sene sonra rolex (sadece bir örnek) alabilecek imkana gelebilirsem belki de o zaman steinharta bakış açım farklı olacak.Şunu da eklemek istiyorum steinhart dışındaki başka sub homageleri bana itici geliyor,belki de marka zaafı oluşmustur.Kendi adıma ilk başta dediğim gibi nefsimizi köreltmek olduğunu düşünüyorum bilinçli ya da bilinçsizce.