Kimseye söylemiyorum , itham etmiyorum sadece hatırlatma ;
VATANINI SATAN NAMUSUNU SATAR
e155159 yazdı:Eğer çıkarım yine ikili olan diyaloğumuzla alakalıysa ciddi yazılan bir mesajın gülünç bulunması eleştiriden biraz daha fazlası oluyor, hatta biraz çirkin kaçıyor. İkinci mesajınızda da ya demokrasi istemeyecek ya da tezata düşecek kadar garip bir topluluğun üyesi oluyorum ki bu da eleştiri sınırını biraz geçmiş oluyor. "Bence yaptığınız eleştirilere kapalılıktır" diye bir eleştiri olabilir ancak "davranışın buysa demokrasi haketmiyorsun" mimbalinde bir cümle eleştiri olmaktan çıkıyor bana göre.
zandar yazdı:öncelikle mesajımın tamamı değilde sadece bir cümlesi ile alakalı bir cevap yazarken sadece o cümleyi alıntı yaparsan olası yanlış anlamaların önüne geçmek içi faydalı olabilir.
zandar yazdı:sorunun sebebi "eleştiri" tanımlarımızın farklı olması. benim eleştiri anlayışımı izah edeyim. benim için hakaret içermeyen her türlü düşünce eleştiri içine girer. hakaret içermediği sürece herşey herkes eleştirilebilir. partiler, liderler devlet adamları, peygamberler, tanrı. hepsi eleştirilebilir ve eleştirilmelidir. allah bizi ana babamız müslüman olduğu için müslüman olmamızı istemiyor, düşünerek irademizle müslüman olmamızı istiyor. benim için din kutsaldır laf edemezsin, bana güre şu kutsaldır laf edemezsin, ilkelerime söz ettirmem diye bişey olmaz. hakaret yoksa her türlü düşünceye saygı duymak zorundasın, katılırsın katılmazsın. onu eleştiremezsin bunu eleştiremezsin diye bişey olmaz. herşeyi eleştiririm. sözlerimde hakaret görüyorsan onu tartışalım.
gülünç olayı ise tamamen bu eleştiriye kapalılık (benim eleştiri anlayışıma göre) olayından kaynaklı. mesajlardaki kelimelerin gülünç olduğunu kastedmetim, ciddi insanlar tarafından ciddiyetle yazılmış mesajlar olduğunu görüyorum, ama tavır gülünç. karşıt bir görüş olduğu zaman böyle bir tepki verilmesi bana göre gülünç, benim bir eleştirimdir. gülünç kelimesi senin için hakarete giriyorsa bu konuda konuşuruz, amacım hakaret değildi, olmaz da.
Baran yazdı:Bu polislerde bu kadar saldırma öldürme yıkma dövme hırsı varsa keşke pkk ya asker değil polis saldırsaydı.
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir
|