sonuçta hegemon bi gücün gelir elde etme bakış açısından ziyade, arkadaş lüks tüketim mantığının tartışılmasını istemiş gibi hisseettim ben
devlet lüks araçtan fazla vergi alır, gider kendisi de s600, özel uçak alır zaten

mrbars yazdı:vergiler ancak ve ancak, kontrolü nispeten kolay olan, benzin/mazot/iletişim/sigara/alkol/otomobil/buzdolabı vs. gibi ürünlerin üzerine dolaylı vergiler ile (ötv, öiv vs.) toplanmakta.
(harbi sıkı ve pratik bir danışmanın eseri olduğunu düşündüğüm) son 10 senedeki asgari ücretlerin kademeli artışı ile de, şirketten kolay, düz veya doğru yollar ile direk toplanamayan gelir vergisini; asgari ücretler üzerinden dolaylı toplanmakta (yanında oy bonus).
mrbars yazdı:dolayı vergiler ancak ve ancak, kontrolü nispeten kolay olan, benzin/mazot/iletişim/sigara/alkol/otomobil/buzdolabı vs. gibi ürünlerin üzerine dolaylı vergiler ile (ötv, öiv vs.) toplanmakta.
(harbi sıkı ve pratik bir danışmanın eseri olduğunu düşündüğüm) son 10 senedeki asgari ücretlerin kademeli artışı ile de, şirketten kolay, düz veya doğru yollar ile direk toplanamayan gelir vergisini; asgari ücretler üzerinden dolaylı toplanmakta (yanında oy bonus).
not: mevcut hükümet yada eski hükümetler ile aynı fikirde olmayabilirim, ancak bu güzel ülkede yaşayan toplumun bazı munis özellikleri sebebiyle başka yol olduğunu da düşünmüyorum. kurunun yanında yaşın da yanması ile üzüm üzüme baka baka kararır'ın kesişim kümesi bizim özetimiz.
Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 307 misafir
|