TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: Ynt: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj hydrocon » 28 Nis 2013, 22:29

Omeganın bende yarattığı kalite hissi açıkçası üst seviede hele ki fiyatını düşündüğümde.
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon
 
Mesajlar: 2768
Yaş: 42
Kayıt: 09 Haz 2012, 10:31
Konum: İstanbul

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj fsinan » 29 Nis 2013, 15:40

Zaten bence tersi olursa garip bir durum var demektir. :thumbup:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan
 
Mesajlar: 2011
Yaş: 50
Kayıt: 11 Mar 2010, 17:35

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj mrbars » 29 Nis 2013, 17:09

Yazacaklarım kişisel fikirler içerir. Tamamen doğru yada tamamen yanlış olabilir.

Öncelikle:
Birisi için kötü olması, ürünü kötü yapmaz.
Birisi için iyi olması da ürünü iyi yapmaz.

İyi ve kötü çok genel kavramlar. İfade etmek zor. Ancak maliyeti birkaç yüz euroyu geçmeyen çelik bir planet ocean yada submariner için 3-7bin euro fiyatı da ifade etmek zor.

Saatte parayı verdiğimiz yer prestij diyorsanız; prestijin girişi Rolex ile başlar. (AP, JLC, BP, PP gider de gider). Saat prestij değil diyorsanız, 300 EUR'luk üretim maliyetlik saate 3.000 EUR verdiğinizi unuttunuz demektir. Prestijin tanımı da sadece kalite değildir; yani Omega Rolex'e göre düşük kalitede saat mi üretiyor?: hayır.

Not: 80lerin başında Rolex saati olması gibi gösterirken (mücevher), Omega Bulova'ya çöpten quartz saatler ürettiriyordu. Nihayetinde Omega düştü, Rolex parladı. Saat mücevherdir. "Bence" Rolex bunu hiçbir zaman unutmadığı ve unutturmadığı için Omega'ya göre her zaman daha prestijlidir. Omega da bunun farkında ki, satışlarını artırmak için satış noktalarını %70 azaltarak :shock: "az bulunurluk" ile prestij yükseltmeyi uyguluyor. Az iyidir. Netice ise; Omega satışları arttı.

Sonuç: Olay prestij ise Omega varoşların Rolex'idir. Ve saatte olay prestijdir.
Kullanıcı avatarı
mrbars
 
Mesajlar: 3268
Yaş: 50
Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
Konum: Istanbul

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj SemsalGS » 29 Nis 2013, 20:26

Bu yazdıklarım benim kişisel düşüncelerim/araştırmam ve TR için geçerli.


kime prestij yapıyoruz; etrafımıza,
etrafımızda saatten bizim kadar anlayan kaç kişi var; çok az,
anlamayanlar ne diyorlar; ha rolex mi o sahtedir,
direkt konu rolex ise sahtedir e geliyor, sonrasında kim o kadar para verir kiye geliyor konu,
hatta bir arkadaş anlattı; x zengin-ünlü kişi nasıl olsa sahte taktığı düşünülmez diyerek tahtakaleden özel 1.kalite sahte rolexler aldırtıyormuş çeşit çeşit.
Hele bir arkadaş saat ile ilgili biri, orjinal alması mümkün olan, ve o pahalı sahte daytonalardan takan biri, niye oriinal rolex alayım ki sokakta herkeste var ve birçoğu sahte dedi!şok oldum.
Ben sırf bu sahte konusu yüzünden lacoste giymeyenler biliyorum.
Alın size başka bir açıdan prestij,
Kullanıcı avatarı
SemsalGS
 
Mesajlar: 488
Yaş: 54
Kayıt: 22 Oca 2013, 00:11

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj fsinan » 29 Nis 2013, 21:08

Bu tip konulardan bahsederken kişisel görüş olduğunu belirtmek ve genelleme yapmamak önemli, bazen hepimiz bu hataya düşüyoruz, mrbars çok güzel ifade etmiş girişte kişisel görüşlerim diye.

Geçenlerde Almanlar mutlak "0" derecesinin altına indiler. Millet şaşırdı, hiçbirşeyin mutlak olmadığı (Allah c.c. dışında) birkez daha herkesin yüzüne vuruldu.

Bence hayatta hiçbirşey mutlak değil, prestij de değil. Sadece kendi düzleminizden bakarsanız göreceli olan bu hayattaki değişik açıları, düşünce tarzlarını, kişisel değerlendirme kriterlerini göremezsiniz. Saat profesyonel lobisinin ve dar çevresinin değerlendirme kriterleri muhakkak önemli ama bu sektör kitlelerin tüketimi ile ayakta dururken kitleleri mutsuz edemezsiniz şu markanın altında prestij yoktur diyerek.

Şükür ki öyle düşünmüyorlar ve markalarına prestij kazandırmak için çalışıyorlar ve bunu yapıyorlar da. Bence Brad Pitt reklamına çıkıyorsa Tag Heuer'in prestiji vardır, Daniel Craig Omega'nın yüzü ise Omega'nın prestiji vardır. Rolex kadar yoktur dersin o ayrı. Yahut tersi olur, birisi için Rolex markası kroluk göstergesi de olabilir, söz meclisten dışarı medyada çok örneğini gördüğümüz eğitimsiz parayı bulmuş paçoz tiplerin özellikle seçtiğini düşünüyor ve onlarla özdeşleşmek istemiyor olabilir. Eğitilmiş bir kişi bile diyebilir bunu. Ona göre Rolex takmanın prestiji sıfırdır. Kime neye göre yahut ne kadar olduğu tamamen kişisel değerlendirmedir prestijin.

Konuya dönersek farklı bakış açılarını değerlendiremezseniz temelde endüstriyel anlamda aynı teknolojileri kullanan, model yenilemede hemen hemen aynı şeyleri yapan bir markaya sürekli övgüler düzer, bir diğerine de fırsat buldukça geçirirsiniz. Muhakkak satın almış birileri bozulur, forumda saygı sevgi çerçevesinde de bunu yapmamak lazım da işin aslına bakarsanız kimsenin de umrunda olmaz, herkesin gerçekleri farklı çünkü. Ama neden yapıldığını anlamaya ve eleştirmeye çalışabilir benim gibi, bu da doğal çünkü burası bir forum.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan
 
Mesajlar: 2011
Yaş: 50
Kayıt: 11 Mar 2010, 17:35

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj mrbars » 30 Nis 2013, 01:44

semsal yazdı:hatta bir arkadaş anlattı; x zengin-ünlü kişi nasıl olsa sahte taktığı düşünülmez diyerek tahtakaleden özel 1.kalite sahte rolexler aldırtıyormuş çeşit çeşit.
Hele bir arkadaş saat ile ilgili biri, orjinal alması mümkün olan, ve o pahalı sahte daytonalardan takan biri, niye oriinal rolex alayım ki sokakta herkeste var ve birçoğu sahte dedi!şok oldum.
Ben sırf bu sahte konusu yüzünden lacoste giymeyenler biliyorum.
Alın size başka bir açıdan prestij,


kinayeli bir yorum, çok hoş hazırlamışsınız. yazının anafikri çok güzel. :D :champ:

madem prestij önemli değil, neden sahte rolex takıyor bu x zengin? sahte saat takarak toplumsal mesaj mı vermeye çalışıyor, yoksa kendince prestije sahtesiyle mi ulaşmaya çalışıyor?
hele saat işle ilgili olan arkadaşın dahi, sokakta herkesin taktığı rolex'i sahte de olsa takması çok güzel bir örnek. herkeste olması ve saat ile ilgili biri olmasına rağmen, sahtesiyle de olsa rolex taktığında prestijli olduğunu düşünüyor demek ki.

dediğim gibi, ters köşe; kinayeli hoş bir yorum olmuş. :champ:

not: konfiçyüs der ki, "sahte saat iç çamaşırınıza çorap sokmaya benzer; uzaktan mal sağlam gözükür ama yakından bakınca işin aslı anlaşılır".
Kullanıcı avatarı
mrbars
 
Mesajlar: 3268
Yaş: 50
Kayıt: 07 Mar 2012, 12:39
Konum: Istanbul

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj drk » 30 Nis 2013, 01:59

Sahte saat takarak uyanıklık yaptığını zannedenlerin sözüne itibar etmiyorum elbette ama neden bu kadar başkalarının düşüncelerine önem veriliyor anlayamıyorum.

Ben değil rolex, tourbillon patek dahi taksam çevrem bunun orijinal olduğunu bilir. Tourbillon patek almam yada alamam o ayrı konu. Sokaktaki vatandaş ne düşünür diye bakmıyorum, gidip, ama aynısı diye sahtesini de almıyorum. Beni ilgilendiren kendi çevrem. Saatlere olan ilgim ve kullandığım saatler bana bu hobi ile ilgilenen başka insanlarla tanışma fırsatı sunuyor. Altınızdaki araba, üstünüzdeki giysi, kolunuzdaki saat vs. alırken/kullanırken elbette kalitenin yanı sıra gösteriş unsurunu da düşünüyoruz. Ben kendim için yapıyorum sadece diyen bir daha düşünsün. İlgi herkesin istediği bir şey ama kişi egosunu arkası gelmeyecek şeylerle doldurmamalı. Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, sonrası malum.
Kullanıcı avatarı
drk
 
Mesajlar: 11874
Kayıt: 20 Nis 2010, 23:24

Re: Basel 2013: Omega Planet Ocean GMT

Mesaj Bora71 » 30 Nis 2013, 12:10

Forumdaki üstadlar kadar derin bilgim olmasa da ben de bir tespitimi paylaşmak istiyorum.
Omega eskiden beri saygı duyduğum bir marka, yakın arkadaşımın babası 60lı yıllarda bir seamaster almış, saat hala sorunsuz çalışıyor, bir kaç kez elden geçti, ayda 1 dakika gibi bir sapması var. Geçen hafta nişantaşındaki Omega butiğe uğradım ve bir süredir takip ettiğim Aqua Terra modelini inceledim. Öncelikle saatin kadranı Omega'nın web sitesinde resmen siyah gözükmesine rağmen gerçeği bayağı açık gri. Ali Bey'di sanırım, kendilerinin de bu konuyu Omega'ya mail ile ilettiklerini söyledi. :shock:
Saate gelince, bileğime takınca yukarıda arkadaşların fikirlerine paralel olarak hayal kırıklığı oldu. Finiş olarak çok sıradan durdu, bilezik böyle bir hafif geldi, sanki Seiko 5 bilezikleri gibi, kadran ve gövde hiç göstermedi kendini, kadran adeta flu, net değil. Benim BM Capeland'ın yanında gerek kasa, gerek kadran ve bilezik olarak çok çok sönük kaldı. Prestijden öte mekanizması ve exclusive olması, tarihçesi açısından sahip olmak istediğim saate 8000 TL vermek istemedim, muhtemelen pazarlıkla daha da aşağı inecekti ancak Omega fikrini rafa kaldırdım gibi :D
Basel'de yeni çıkan Aqua Terra Day Date modelinin finişi fotolarda daha iyi gibi gözüküyor, gözüktüğü gibi ise belki ileride düşünebilirim,
herkese saygılar ...
Kullanıcı avatarı
Bora71
 
Mesajlar: 219
Yaş: 53
Kayıt: 20 Ara 2012, 14:49

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 36 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners