TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 18:26

Yıllarca bekar yaşadım, yıkayıp astığım çamaşırlardan bir tanesinin bile üst tarafının ıslak alt tarafının kuru kaldığını görmedim. Kuruma hep en üst kısımda başlayıp en alt kısımda biterdi. Nihayetinde su aşağıya doğru süzülüyor ve alt kısım süzülen suyla ıslandığı için en son alt kısım kuruyor. Buharlaşma süzülen suyun yanında bu denklemde etkisiz eleman görevi görse yeridir. ;)
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 18:32

avsu07 yazdı:Buharlaşma süzülen suyun yanında bu denklemde etkisiz eleman görevi görse yeridir. ;)

Fırça için değil :) Fırça kurumasıyla çamaşır kuruması farklı biraz. Birinde buharlaşma yüzeyi çok fazla (fırça) diğerinde bu yüzey çamaşır yüzeyiyle sınırlı. Dolayısıyla fırça kıllarının kurumasında buharlarşma süzülmeden çok daha önemli ve etkili (ortam su baharına doymadıysa tabi..)

En iyisi denemek ve hangi şekilde daha hızlı kuruyorsa o yöntemi benimsemek. Ben denedim ve kıllar yukarıda pozisyonunda karar kıldım.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 18:35

Bence sen kuruduğuna kanaat getirdikten sonra fırçanı bu kez benim dediğim pozisyonda 5 dakika beklet ve ellerine sür. bak bakalım ıslaklık hissedecek misin? ;)
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 18:38

Hemen deniyorum, 5 dk sonra raporu yazarım.. :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 18:52

Denedim ve bir ıslaklık hissetmedim. Elbette fırça çoktan kurumuştu :) Yarın söylediğiniz şekilde tekrar deneyeceğim, ama siz de benim dediğim şekilde deneyin, bakalım hangisi daha sağlıklıysa bundan sonra o şekilde yapalım.. Diğer arkadaşlar için de bir referans olur..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj tarkani » 20 Nis 2013, 19:02

Master'ımı akışkanlar dinamiği üzerine yaptım ama yine de hangi pozisyonda daha önce kurur direk söyleyemedim. Önce avsu07'nin haklı olduğunu düşünüyordum ama asymptote'nun da argümanı kuvvetli.

Sonuçları merakla bekliyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj fbolukbas » 20 Nis 2013, 19:03

Bu konuyu ben de soracaktim. Kullanmiyorum ama firca ile beraber gelen plastik aparat ve daha onceki tras takiminda fircalarin saplari yukari, tuyleri asagi gelecek sekilde asilmasi icin dizayn edilmis.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj tarkani » 21 Nis 2013, 22:44

Bir daha düşündüm. Su molekülleri buharlaşırken yukarı dağılmak zorunda değil. Su kaynayarak buharlaşırken, buhar sıcak olduğu için, yukarı doğru çıkar, burada hemfikiriz. Ancak su oda ısısında buharlaşırken, moleküller her yöne dağılır. Eğer tersi olsaydı, kapağı açık yan yatmış şişede duran su hayatta buharlaşmazdı.

Ben avsu07'nin yönetiminin daha hızlı kurutacağını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
tarkani

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners