asymptote yazdı:avsu07 yazdı:Agresif alet kullanmakta babamın üstüne adam tanımam. 3 parçalı aletlerin orta kısmını aleti aldığı gün çöpe atar " ki kendisi koruma barını içeren parça olur) tıraşını hep bu parça olmadan yapar.
Bu şekilde tıraş olan birkaç kişiyi ben de tanıyorum. Eskiler işi çözmüşler abi..
Jileti alt tarafta üst kapağın alete vidalandığı maksimum 6-7 milimetre çapında bir daire tutuyor. Jilet boşta kalıyor ve üst kapak zaten jiletten daha dar profile sahip olduğu için jilet usturadan daha açık bir şekilde havada asılı kalıyor. Buna rağmen bir kez bile yüzümde kesik oluştuğunu hatırlamıyorum. Babam sivil savunma uzmanıydı ve itfaiye müdürlüğü yaparken emekli olmuştu. Ancak özel hayatında güvenlikle pek bir ilgisini görmedik.
Gerçi itfaiye erleri yangını söndürmekte zaafiyet gösterince kızıp yangına takım elbise ile dalan, çatılarda giriş için yer açarken eldiven kullanmadan yanan kalasları çıplak elle söken, bu yüzden hep takım diktirmek zorunda kalan bir adam için güvenlikten bahsetmek ne kadar doğru olur, şimdi bilemedim.