TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 02:38

asymptote yazdı:
avsu07 yazdı:Agresif alet kullanmakta babamın üstüne adam tanımam. 3 parçalı aletlerin orta kısmını aleti aldığı gün çöpe atar " ki kendisi koruma barını içeren parça olur) tıraşını hep bu parça olmadan yapar.

Bu şekilde tıraş olan birkaç kişiyi ben de tanıyorum. Eskiler işi çözmüşler abi.. :lol:

Jileti alt tarafta üst kapağın alete vidalandığı maksimum 6-7 milimetre çapında bir daire tutuyor. Jilet boşta kalıyor ve üst kapak zaten jiletten daha dar profile sahip olduğu için jilet usturadan daha açık bir şekilde havada asılı kalıyor. Buna rağmen bir kez bile yüzümde kesik oluştuğunu hatırlamıyorum. Babam sivil savunma uzmanıydı ve itfaiye müdürlüğü yaparken emekli olmuştu. Ancak özel hayatında güvenlikle pek bir ilgisini görmedik.

Gerçi itfaiye erleri yangını söndürmekte zaafiyet gösterince kızıp yangına takım elbise ile dalan, çatılarda giriş için yer açarken eldiven kullanmadan yanan kalasları çıplak elle söken, bu yüzden hep takım diktirmek zorunda kalan bir adam için güvenlikten bahsetmek ne kadar doğru olur, şimdi bilemedim. :D :D
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 02:47

Benim R41 yolda, traditionalshaving'ten kaç günde gelir? Sabırsızlanıyorum.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 02:54

Benim siparişlerin gelmesi 10 günden uzun sürmüştü. Bu yüzden sabun siparişini İngiltere'de yaşayan bir arkadaşıma söyledim. Kendisi aldı ve 3 gün önce postaya verdi. Bugün Antalya'ya varmış ve dağıtıma çıkmıştı. Büyük ihtimalle sekreterim teslim almıştır. Pazartesi de ben sana kargolarım artık. ;)
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj drk » 20 Nis 2013, 17:16

Son bir gözden geçirme, onayınıza göre siparişi vereceğim ;)

:arrow: http://www.traditionalshaving.co.uk/merkur/4132667-Merkur-Futur-Safety-Razor-Brushed-Chrome.html
:arrow: http://www.traditionalshaving.co.uk/edwin-jagger/4291247-edwin-jagger-super-badger-shaving-brush-ej28-ebony-large.html
:arrow: http://www.traditionalshaving.co.uk/root/3984673-feather-new-hi-stainless-razor-blades.html

Merkur futur ve feather kesin, sample pack ile uğraşmak istemedim, genel kanı featherdan yana zaten. Fırça da fena gözükmedi gözüme :) Sabun zaten arko, marketten alırım, olmazsa ev yapımı karışım işine gireceğim. Aftershave'i buradaki bir kozmetikçiden koklayarak almak daha mantıklı geldi, başka eksiğim kaldı mı? :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 17:45

Tıraş aleti tamam :thumbup:

Feather keskin bir jilettir ancak bu, her sakal için en iyi seçenek olduğu anlamına gelmez. Feather gibi keskin jiletler çok sık ve sert olmayan uzamış sakalları kesmek için idealdirler aslında. Sık ve sert sakallar için farklı jiletler daha iyi sonuç verebilir. Forumlarda tecrübe edip yazan insanlar var ancak bu kendi tecrübeleri. Sen de kendi sakalın için farklı jiletleri deneyerek kendi tecrübeni oluşturmalısın.. Örneğin ben tecrübe ettim ki Nacet benim sakalımı Feather'dan daha güzel kesiyor. Dolayısıyla sample pack şart.. Her geleneksel tıraş sever mutlaka bir sample pack edinip farklı jiletleri denemeli ve kendisine en uygun olan(lar)a karar vermeli diye düşünüyorum..

Fırça seçimi bence daha iyi olabilir. Super badger hatalı bir seçim öncelikle. Best badger ya da Finest badger olmalı alacağın fırça türü.. Edwin Jagger kalitelidir ancak daha iyileri var. Örneğin Simpson ya da Shavemac. Biraz pahalıdır ancak ben sana Simpson Chubby Best CH2 öneririm. Daha ucuz bir alternatif olarak Commodore denenebilir..
http://www.simpsonshavingbrushes.com/shop/3/

Sabun kullanacaksan bunu basacağın bir tas gerekecek sana. Seramik ya da paslanmaz çelik almanı öneririm. Seramik güzel köpürtür ancak kırılma riski vardır, ben çelik tercih ediyorum.

Bir de tıraş aleti ve fırçası için stand alabilirsin. Ancak tıraş fırçasını stand üzerinde kurumaya terk etme. Sapının üzerine, kıllar havaya gelecek şekilde bıraktığın zaman kesinlikle daha hızlı kuruyor.

Benim görüşlerim bunlar, arkadaşlar da ilave yapmak isterler belki..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 20 Nis 2013, 17:57

Seçimler gayet güzel ancak pahalı. makine için bir şey diyemeyeceğim ancak fırça ve jilet için ebay'ı kullanırsan neredeyse yarı fiyatına listendekileri alabilirsin.

Fırça için Çin markası Frank Sheaving'in 24-26 mm knot silvertip fırçalarını Edvin Jagger'in yarı fiyatına alabilirsin. Ki senin seçtiğin 23 mm knota sahip. Ama en iyisi olsun diyorsan asymptote'nin önerdiği markalara bak.

Jileti de yine ebay'dan alabilirsin. Satıcıların yorumlarını biraz okursan İngiltere fiyatlarının 1/4 'üne rahatlıkla bulabilirsin. ;)

Ancak bence de önce bir sample pack al, jiletleri dene sana uygun olana karar verirsen o zaman yüklü alım yaparsın.

Fırçayı da kıllar aşağı gelecek şekilde kurutmaya bırakırsan, kıl köklerinin bağlandığı yapıştırıcının çok daha uzun yıllar dayanmasını sağlarsın.

Tıraşımı en keyifli şekilde yapayım diyorsan bir adet scuttle alabilirsin. Ben uygun bir şey bulursam almayı düşünüyorum. Şu anda seramik bir kase kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Re: Ynt: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj drk » 20 Nis 2013, 18:00

Beklediğim cevaplar geldi, çok teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 20 Nis 2013, 18:07

avsu07 yazdı:Fırçayı da kıllar aşağı gelecek şekilde kurutmaya bırakırsan, kıl köklerinin bağlandığı yapıştırıcının çok daha uzun yıllar dayanmasını sağlarsın.

Ben tam aksini düşünüyorum. Fırça, kıllar yukarı gelecek şekilde sapının üzerinde kurumaya terk edilince çok daha hızlı kuruduğunu bizzat gözlemledim. Fırça kıllarının dip kısmı ne kadar uzun süre nemli kalırsa fırça için o kadar kötü, dediğin gibi yapıştırıcıya da zararlı. Sıvıların buharlaşması yer çekiminin aksi yönde olur abi, fırçayı standın üzerinde baş aşağı bırakırsan en son kuruyan kısmı kılların sapla bağlantısının olduğu dip kısmı olacaktır..
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners