iddiaları o yönde ama nemi en iyi aktif karbon filtre alır gerisi yalan. Agresif bir içici değilsen zaten nemi diğer tüm pipolarda tolere edebilirsin.
Ayrıca system denilen bu tarz pipolarda gerek yanlış doldurma gerekse de agresif içim nedeniyle o hazne içerisinde sıvı birikmesi olmaktadır. bu sıvıyı da ara ara boşaltmaktan başka çare yok.
nemlenmeyi önlemek için doğru dolum yapmak (zamanla gelişen ve pipo tütününün türüne, hatta markasına göre değişiklik gösteren bir alışkanlıktır bu), acele etmemek ve ve pipo içme rutinini oturtmak en az filtre kadar etkili unsurlardır.
Balsa filtre de gözenekli ve hafif yapısı sebebiyle nemi iyi absorbe eder, üç dört içim kullanmaya olanak verir ama yoğuşmanın etkisini aktif karbon filtre kadar engellemez.
kağıt filtre kullanmasanız da olur, ya da çok küçük hazneli pipolarda kullanın yok yok en iyisi kullanmayın. faydasız.
metal filtre acemiyken kullandım metal soğuk duman sıcak olduğu için yoğuşmayı engellemeniz neredeyse imkansız. ben genelde bu filtreyi çıkartıyorum. filtresiz kullanıyorum. yoğuşma olduğunda ise bir tane pipo temizleme çubuğuyla nemi alıyorum.
İdealim 9 mm aktif karbon filtre. size de tavsiye ederim. Marka olarak da Dr. Perl Junior alman malıdır kolay bulunur.