TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 15:20

avsu07 yazdı:Sağol dostum, aslında sabun harmanına parfüm koymak istiyorum ancak parfümlerde bulunan yüksek orandaki alkol, parfüm kullanmamı engelliyor.

Ben doğal yağlardan şaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Parfümü günlük olarak da kullanmıyorum zaten, sentetik şeyler bende alerji yapıyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj avsu07 » 17 Nis 2013, 15:22

Hsnmrycl yazdı:suleyman abi yazıyı okuma sürem boyunca aklımda hep şu soru döndü: " taam karıştırayım ama kaça kaç ölçüde?".
derken yazının sonundaki 20ml'yi gördüm :)
bütün soruların cevabısın üstadım, teşekkürler :)
peki bu yağlar aktarlarda satılan yağlardan mı, yoksa eczaneden mi almak gerekir?

kargoyu keşke söylemeseydin abi. şimdi sabırsızlık basar beni :)

Genelde eczane ve aktarlarda satılan yağlar aynı yağlar. Büyük marketlerde 10 veya 20 mililitrelik şişelerde satılan onlarca yağ var istediğini alabilirsin. Fiyatlar lokasyona ve isme göre değişiyor. Aynı marka ve miktarda yağı 3 ila 10 lira arası bulabilirsin. Araştırıp ucuzunu bulmak lazım.

Çok fazla bir şey yok, ben sana kargo içeriğini söyleyeyim de boşuna sabırsızlanma. 1 paket Feather, 1 paket Perma Sharp, 1 paket yeşil Astra, 1 Paket Rapira(onluk), 8 adet Super Iridium, birer adet sarı Gillette, yeşil Gillette, Merkur, Nacet, Gillette Wilkinson, Wilkinson, Balzano, Persona, Arko sabun ve (traş öncesi yüzünü temizlemek ve nemlendirmek için) Dove Men'den oluşuyor.

Yakın zamanda değişik jiletler elime geçince denemen için tekrar yollarım.
En son avsu07 tarafından 17 Nis 2013, 15:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj avsu07 » 17 Nis 2013, 15:25

asymptote yazdı:
avsu07 yazdı:Sağol dostum, aslında sabun harmanına parfüm koymak istiyorum ancak parfümlerde bulunan yüksek orandaki alkol, parfüm kullanmamı engelliyor.

Ben doğal yağlardan şaşmamak gerektiğini düşünüyorum. Parfümü günlük olarak da kullanmıyorum zaten, sentetik şeyler bende alerji yapıyor..

Bende aynı kafadayım, kışın günde en az bir yazın en az iki kez banyo yaptığımdan parfüm vs şeyler kullanmaya ihtiyaç duymuyorum. Eski sabun kokularının verdiği temizlik hissi hoşuma gidiyor.

Sadece arada bir denemek için yapmayı düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj fbolukbas » 17 Nis 2013, 15:52

Deville :thumbup: teşekkürler bilgiler için.
Asym o kadar değil formaldehitlere bulaşmam tabi. :D
Hsnmrycl,asymptote,avsu07 :champ: olayın iyice derinliklerindesiniz, yazdıklarınızı okurum ama sanırım yapamam :)
Biraz daha pişmem lazım benim. :)
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 18 Nis 2013, 00:27

Bugün 3 günlük sakalımı Gillette Slim ile kestim (3 günlük sakalımı görmek istemezsiniz..) Jilet olarak permasharp kullandım, sekizinci ayarda 3 perdede tıraş oldum. Gerçekten keyifli, konforlu ve yakın bir tıraş oldu. Tıraş sonrası yüzüme kolonya sürmekten korkardım eskiden.. Şimdi yüzüme sanki su çalıyorum, o kadar tahrişsiz ve kesiksiz artık tıraşlarım.. Slim'den memnun kaldım fakat şu anki düşüncem, bir Fatboy değil.. Slim, Fatboy kadar ergonomik gelmedi bana. Bu aletleri belli bir süre gün aşırı kullanıp kanaati o şekilde oluşturmak gerekiyor ama şimdiden keşke Slim yerine bir Fatboy daha alsaydım diyorum (yedek olurdu..)

Şu an aletleri ve jiletleri deneme aşamasındayım, Süleyman abi gibi sabun, köpük, fırça olayına geçemedim henüz. Kendisi advanced level, bizim için esin kaynağı.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj safir » 18 Nis 2013, 10:45

karışımlı arkolar güzeldir ama aslında arko gibi donyağı tabanlı sabunları ısıtıp eritmek bir miktar bozulmaya sebep olur. hele tarif ettiğiniz şeklde değilde mikrodalgada ısıtılırsa sabunun performansının farkedilir etkilendiğini okumuştum
eklemeleri seviyorsanız bir de saf arkoyu fırçaya yükledikten sonra köpürtme kabına gliserin-yağ ekleyerek karışım yapın,arko ısıtılmadığı için daha iyi performans verecek
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj Hsnmrycl » 18 Nis 2013, 10:56

köpürtme kabı kullanmıyorum aslında ama bu gidişle ona da başlayacağım :)
youtube da bir videoda sizin bu taktikle yapıyordu arkadaş.
önce fırçayı yüklüyor, ardından köpürtme kabında gerekli eklemeleri yapıyordu.
denemek lazım :thumbup:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj safir » 18 Nis 2013, 12:19

sabun olsun krem olsun ben yüzde köpürtmeyi tercih ediyorum çünkü yüzü daha iyi yumuşatıyor ,kasede köpük hazır tüp köpük gibi oluyor ve genelde arkoyu karışımsız sade kullanıyorum,sadece karışım seven arkadaşlar için performansı yüksek bir tavsiye olsun dedim
Kullanıcı avatarı
safir

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners