TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 21:59

asymptote yazdı:En iyi ağaç hangisidir? Gül mü?

Gül ağacı benim bildiğim pipo yapımında kullanılmıyor. Erica arbrorea (briar) denilen kısa boylu bir Akdeniz bitkisinin kökünden yapılıyor. Br Maki türü olan bu ağaççığın kökleri ateşe ve ısıya karşı mukavemet sağladığı için tercih ediliyor. Sanıyorum dikeni yapısı sebebiyle bu köklere Gül kökü deniliyor.
En son deVille tarafından 17 Nis 2013, 22:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 22:08

mlm yazdı:İşlemelerden ziyade daha önce de bahsettiğim suyuna ve sofrasına kesim hadisesi var kıymetli dostum ;) Çıkıntılı veya düz görünümlerim sebebi bu kesimler..

ayrıca sandblast ve rusticating denilen uygulamalarla da pürüzlü ve kaba bir görünüm sağlanıyor. Piponun yüzeyinde bir takım girişti ve çıkıntı olması sebebiyle piponun ısısı yüzeye daha geç ulaştığı için serin bir içim sağladığına yönelik söylentiler de var. Bence serinlik açısından%1 etkisi vardır.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj deVille » 18 Nis 2013, 09:21

mlm yazdı:Dostum ne desen haklısın, bu pear wood pipolar acemiliğime geldi, biraz da tasarımlarına aldandım almış bulundum :)
Ama almayı düşündüğüm sıradaki pipo aşağıdaki Peterson, tam olarak model kodunu bilmiyorum, makul fiyatlı denk gelirse haber verirsen sevinirim, estate düşünüyorum. Sendeki pipolar da bir hayli fazla gördüğüm kadarıyla, yok mu elinden çıkarmayı düşündüğün :)

Resim

Teşekkürler :champ:

Pipo elden çıkartmayı hiç düşünmedim. hepsini ayrı seviyorum :)

forumdaki fotoğraf Peterson'un Standart quality rustic serisinden 317 ya da 314 kodlu (büyük ihtimal 314) piposu http://www.peterson.ie/pipes/standard-q ... ustic.html. bu pipolarda filtre bulunmamakla beraber shank diye tabir edilen sap içerisinde tütünü soğutan bir sistem geliştirmiştir peterson http://www.peterson.ie/pipes/system.html. mantığı kısaca şudur: shank içersinde hazneden gelen duman direkt olarak stem'e (ağızlık) gelmeyip beklemekte ve bu sebeple serin bir içim sunulduığu iddia edilmektedir.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj mlm » 18 Nis 2013, 09:27

Eyvallah :)
Peterson'un dry system dedikleri bu serilerindeki ağızlıklar da biraz farklı, ağızlığın uç kısmındaki duman delikleri pipo çekildiğinde duman direk olarak dile değil de, damağa doğru gidiyor, bu da sanıyorum dil ısırması dediğimiz hadisenin biraz da olsa önüne geçiyor :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj deVille » 18 Nis 2013, 09:35

mlm yazdı:Eyvallah :)
Peterson'un dry system dedikleri bu serilerindeki ağızlıklar da biraz farklı, ağızlığın uç kısmındaki duman delikleri pipo çekildiğinde duman direk olarak dile değil de, damağa doğru gidiyor, bu da sanıyorum dil ısırması dediğimiz hadisenin biraz da olsa önüne geçiyor :)

o tamamen ayrı bir olay genelde pipo ağızlıkları "fish tail" (F/T) (balık kuyruğu demek) şeklinde yapılır ancak peterson, peterson lip denilen ve pipoya dudakla müdahale etmeyi kolaylaştıran ve dediğin gibi direkt dil üzerine değil de damağa gelmesini sağlayan bir ağızlık yapmış. Ben pek bir faydasını görmedim. Temizliği zor oluyor. ancak karizmatik de duruyor.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj mlm » 18 Nis 2013, 09:41

Bir de galiba şekilleri aynı olmasına rağmen nikel bilezikli olanlar standart, gümüş bilezikli olanlar deluxe diye adlandırılıyor okuduğum kadarıyla..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj deVille » 18 Nis 2013, 09:46

evet. tabi diğer metal nikel mi onu bilemiyorum.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj murderbunnie » 18 Nis 2013, 12:21

deVille, bu bahsettiğin filtre takılmayan, kendinden filtreli pipoların içimi ile; balsa, karbon, kağıt vs. filtreler takılarak içilen dumanın kuruluğu arasında büyük fark var mı? Hiç kendinden metal filtreli pipo denemedim ve merak ediyorum. Yukarıda örneği de bulunan Peterson vs. diğer büyük markalarda da mevcut olan bu sistem kullanışlı mı?
Gunter glieben glauchen globen.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners