TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Mesaj drk » 17 Mar 2013, 01:49

Sadece çizik alana sürmeniz yeterli ancak ton farkı daha doğrusu dalgalanma olabilir, bu durumda yanlara doğru taşırarak alanı genişletebilirsiniz. Çizik bölgeyi içinden çıkan bezle ileri-geri hareketlerle bastırarak birkaç dakika ovalıyorsunuz. Kılcal çizikler için kesin çözüm, derin çiziklerde ise bir nebze azaltıyor :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Karakuş » 17 Mar 2013, 01:53

Drk yazdı:Sadece çizik alana sürmeniz yeterli ancak ton farkı daha doğrusu dalgalanma olabilir, bu durumda yanlara doğru taşırarak alanı genişletebilirsiniz. Çizik bölgeyi içinden çıkan bezle ileri-geri hareketlerle bastırarak birkaç dakika ovalıyorsunuz. Kılcal çizikler için kesin çözüm, derin çiziklerde ise bir nebze azaltıyor :thumbup:

Tekrar teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu, saati şimdi daha rahat kullanabilirim :) İyi geceler.
Kullanıcı avatarı
Karakuş

Mesaj drk » 18 Nis 2013, 02:23

Resim

Adam olur mu dersiniz? :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj serdarfb » 18 Nis 2013, 09:18

Ben böyle takarım bunu. :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj bengisaat » 18 Nis 2013, 09:23

James Bondun falan mı bu saat :)
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Mesaj herofb » 18 Nis 2013, 09:25

oldu bile :)

unique scratched bezel Sea-Dweller on sale right now , do not miss the chance and be a part of this auction :)

for specail collectors only

Christie's
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Ynt: Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Mesaj hydrocon » 18 Nis 2013, 10:01

Pert olmuş vahh :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj onuroz » 26 Ara 2013, 11:41

merhabalar, daha once farkli konu basliklarinda akrilik cam haric diger cam cesitlerine polisaj yapilamadigini ve uzerindeki ciziklerin giderilemedigini okumustum. burada bahsi gecen polywatch tum camlar gecerli mi ?

-10senelik baba hediyesi manevi degerli bir seikom var. mineral camli, parlak mat karisik celik kordonlu. kocaelindeki saatcilerin tamami gerek cam cizikleri gerek bilezik cizikleri icin biz bunu yapamayiz olmaz diyorlar. ben de kendi basima cizik gidermek temizlemek istiyorum bunun icin bir kac soru sormak istiyorum:
piyasada satilan "metal polish" leri bir bez veya pamuga damlatsak ve saate uygulasak cape cod un gordugu isi gorur mu? (daha once gumus parlaticiyi metal bir kalemde deneyip basarili sonuc elde etmistim) benim anladigim kadariyla mat kisimlar icin ise 3M pad veya zimpara ile ustunden gecmek gerekiyor.mat yerler sadece zimparalanip birakilcak mi yoksa sonrasinda cila tatbik edilcek mi? parlak yerler ise parlatilmaya baslanmadan once gene zimparalanmali mi? ayrica eger bu cilalarin mat yerlere degmemesi gerekiyorsa mat ve parlak yerlerin maskelemesini bant ile yapmak gerekiyor? bilgilendirirseniz sevinirim...
Kullanıcı avatarı
onuroz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners