TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Mesaj Triton » 17 Nis 2013, 21:25

Ben bu arkadaşı çok iyi anlıyorum ama bariz bir sorun tespit edilmedikçe saatin değişmesi mantıklı bir iş değil. Burada bir mesele daha var, geriye alınan bu tür mallar yeniden pazarlanıyor ve bizdeki firmalar bu konuda iyi niyetli değil.

Siz malınıza hassas olabilirsiniz. Onlar da ticari çıkarlarına hassas. Kenarı çizilmiş, kapağı açılmış pek bir şey ifade etmiyor.

Herhangi bir saati uzun süre kullanıyorsanız, ister mekanik, ister quartz bir süre sonra mutlaka açılacak. Burada önemli olan verilen servis hizmetinin kalitesi. Ancak ben usta kalitesi olsa da onlarca saatin yığılı olduğu yetkili servislerde böyle bir hassasiyet olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca neyin bakımın yaptırırsanız yaptırın, usta ya da servis görevlisi titiz ve bu işi hakkıyla yapan birisi değilse zaten yapacak bir şey yok.

İki çalışır durumdaki mekanik saate bakım için 400 Tl ödedim, adam saatin birisini açmamış dahi. Diğerinde de yaptığı iş lupla bakınca insanı hayrete düşürüyor. Kadran logosu yapıştırmış, taşmış yapıştırıcı izleri kadran üzerinde. Yağlama eski usul kamyon yağlaması gibi. Yamuk yumuk eski kayış pimini dahi değiştirmemiş ki söylediğim halde. Hiç bu denli aldatıldığım için üzülmemiştim. ama bakıyorum adamın alışveriş merkezlerindeki standlerinden müşteri eksik değil. Hatta dikkatimi çekenleri uyarıyorum.

Bu iş beni neredeyse saatçi yaptı. Bütün takımları alıyorum. Şimdiden bayağı bir alet var. Lupu takınca saatçi esnafının saatlere nasıl imza attığı gayet güzel görülüyor. Ama bu işi küçümsemeyin. Siz dahi hasar verebilirsiniz.

Cengiz usta sizi tenzih ederim ama piyasada bu kadar çirkin esnaf olunca, insanların bu denli güvensiz olmasını da normal karşılamak lazım.

Benim tavsiyem 8-10 saniye için yeni saati kurcalatmayın. Eğer değiştiriyorlarsa ne ala. Olmuyorsa, belli bir süre çalışsın. Saat çalışmaya siz de saate alışın. Zaten garanti süresi bunun için var. Bırakın biraz kendini toplasın. İş sıkıntı yaratan boyuta geliyorsa bu tür çözümlere yönelin derin.

Bir gerçek de şu, saatçilik yapmak, hele dürüst adam için kolay iş değil. Her müşteri 3-5 sn ileri geri diye kapınıza dayanırsa, neden quartz saat satmayı seviyorların cevabı da geliveriyor....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Re: Tissot PRC 200 İleri Gitme Problemi Bilgi ve Öneri

Mesaj bengisaat » 18 Nis 2013, 00:38

Haklısınız elbette ancak serviste iyi bir bakım çoğu zaman saatin yenisinden daha verimli olabiliyor.

Piyasadaki esnaf konusunda size katılıyorum ,malesef halkımız her sektörde olduğu gibi saat sektöründe de kandırılmaya devam ediyor.
Yılların saatçileri saat tamirini adeta yaşam biçimi haline getirmiş ustalar dükkan kapatmak zorunda kalırken krono saniyesinin devamlı çalışması gerektiğini düşünen takvimin 30 çeken aylarda manuel ilerletmek gerektiğini bilmeyen v.s. mağazalarda sarraflarda hangisini alayım dediğinizde kar marjı en yüksek olanı gözünü kırpmadan en iyisi bu diyebilen tezgahtarlar ...
Şaşaalı işyerlerinde iyi bir servis imajı verilen ancak ustasının susta takmaktan aciz olan sahibinin saat ile uzaktan yakından ilgisi olmayan saat standları mağazaları .

Ne deseniz haklısınız malesef...
facebook.com/saatatolyesi/
Kullanıcı avatarı
bengisaat

Önceki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners