TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Pipe / Pipo Meraklıları

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 17:31

mlm yazdı:Amphora Full Aroma..

Resim

Dostum keske sunu satın almasaydın yaaaa :( bır kac sene sonra bu satırları okuduğunda hak vereceksin. Ne olur pipo almadan bana danısın. Gerek satıcı gerek pipo konusunda elimden geldiği kadar yardımcı olurum.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 18:10

Dostum ne desen haklısın, bu pear wood pipolar acemiliğime geldi, biraz da tasarımlarına aldandım almış bulundum :)
Ama almayı düşündüğüm sıradaki pipo aşağıdaki Peterson, tam olarak model kodunu bilmiyorum, makul fiyatlı denk gelirse haber verirsen sevinirim, estate düşünüyorum. Sendeki pipolar da bir hayli fazla gördüğüm kadarıyla, yok mu elinden çıkarmayı düşündüğün :)

Resim

Teşekkürler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 19:00

En iyi ağaç hangisidir? Gül mü?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj deVille » 17 Nis 2013, 19:21

mlm yazdı:Dostum ne desen haklısın, bu pear wood pipolar acemiliğime geldi, biraz da tasarımlarına aldandım almış bulundum :)
Ama almayı düşündüğüm sıradaki pipo aşağıdaki Peterson, tam olarak model kodunu bilmiyorum, makul fiyatlı denk gelirse haber verirsen sevinirim, estate düşünüyorum. Sendeki pipolar da bir hayli fazla gördüğüm kadarıyla, yok mu elinden çıkarmayı düşündüğün :)

Resim

Teşekkürler :champ:

Petersonun dry system pıpolarından bır pıpo gumus ya da nıkel bılezıklı olanlar var. Aynı kesım gumus ıse deluxe system, nıkel ıse standart system olarak gecıyor. Peterson da dunhıll gıbı belırlı bır shape chart uzrınden system pıpolarını uretır. Ben de deluxe ve standart olmak üzere bu pipolardan var. İlgili pipo kesimlerine ilişkin cızelgesını Peterson system shape chart olarak aratabılırsınız. Bulamazsanız yardımcı olurum. Satın alabılecergınız yer konusunda ıse ozelden maılınızı atarsanız daha rahat cevap verebılırım.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 19:24

Adaşım bildiğim kadarıyla pipo yapımı için en uygun ve kaliteli malzemeyi gül kökü(briar) sunuyor. Ama biliyorsun bu gül kökünün bizim bildiğimiz gülle pek ilgisi yok ;) :arrow:

Pipo Ağacı (Erica Arborea)’nın kısa tarihi:

Tarihi seyri içinde pipo, kil, lüle taşı, gül kökü, zeytin ağacı ve porselen gibi çeşitli materyallerden ve çeşitli şekillerde yapıla gelmiştir. Günümüzde pipo üretiminde en yaygın ve en elverişli materyal olarak gül kökünün (İng. Briar; Fr. Bruyere), gerçekte bilinen gül ile ilgisi yoktur. Bu isim Akdeniz kıyılarında (Yunanistan, İtalya, Korsika, Cezayir, Fas ve muhtemelen Arnavutluk) yetişmekte olan özel bir fundalığın köküne (Erica Arborea) işaretle kullanılmaktadır. Erica Arborea’nın tam olarak pipo sektörü tarafından kullanılmaya başlanması 1855-1860 yılları arasında gerçekleşmiştir. Erica’yı, 1825 yılında Saint Claude’da pipo atölyesini kuran ve materyal olarak daha ziyade kili kullanan François Comoy’un oğlunun 1848 yılında aktif olarak kullanmaya başladığı bilinmektedir.

Gövdesi daha ziyade bir çalıyı andıran Erica Arborea’nın kökünün uzunluğu 400 metreyi aşabilmektedir. Oldukça sert ve gözenekli olan bu kökün nefes alıp verebilmesi, üzerindeki ağacın ölmesine rağmen, yıllar boyu yer altında sağlam kalabilmesini mümkün kılar. En azından 40 yıllık bir geçmişi olan gül kökünden pipo yapılabilir. Yarım kilodan biraz fazla ağırlıktaki bir gül kökünün oluşumu 10-12 yılı almaktadır.

Yer altından çıkarılması oldukça zahmetli olan gül kökü, uzmanları tarafından uygun parçalara ayrıldıktan sonra en az 24 saat sıcak suda kaynatılarak içindeki acı suyun ve bir takım artık maddelerin dışarıya çıkması sağlanır. Daha sonra dinlenmesi ve kuruması için özel hazırlanmış odalarda en az iki yıl bekletilir. Her ne kadar, fırınlarda hızlı kurumaya tabi tutularak bu süre kısaltılmaya çalışılsa da, gül kökünün uzun süre dinlenmesi ve kuruması daha güzel bir içim için en elverişli yoldur. Yeterince kurumuş ve artık çatlama imkanı kalmamış olan gül kökü, kalitesi, damarlarının şekli ve kesilen parçanın büyüklüğüne göre farklı kategorilere ayrıldıktan sonra pipo ustaları tarafından işlenmeye başlanır.

Alıntıdır.
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 19:28

Deville sağolasın, ÖM gönderdim :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 17 Nis 2013, 20:12

Her işin bir inceliği, bir kültürü, kendine has bir külliyatı var..

Gül ağacını biliyorum, tespih yapımında da tercih edilen bir ağaçtır, farklı çeşitleri var.

Peki bütün gül kökünden mamul pipolar böyle pürüzlü bir görünüme mi sahiptir? Farklı işlemeler, kakmalar illaki yapılıyordur?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 17 Nis 2013, 21:42

İşlemelerden ziyade daha önce de bahsettiğim suyuna ve sofrasına kesim hadisesi var kıymetli dostum ;) Çıkıntılı veya düz görünümlerim sebebi bu kesimler..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 143 misafir

RGY Globak Golden Visa Kıbrıs

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners