TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Geleneksel Tıraş ve Ekipmanları Üzerine Bölüm

Re: Tıraş Makinesi Tavsiyeleriniz ve Geleneksel Tıraş

Mesaj Hsnmrycl » 15 Nis 2013, 20:31

rodyum ve nikel farkı belli oluyor fotolarda zaten ;)
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj deVille » 15 Nis 2013, 22:46

Islak traş denilince akan sular durur:

L'Occitane Cade traş sabunu, 4 tane arkeo traş sabunu birleştirilmiş traş kabı, gratisten aldığım king of shaves 5'li traş bıçağı muji kaplara içerisi de king of shaves traş kremleri (lime, limon ve aloe vera) var. lavanta ve limon kolonyası, yerli malı yurdun malı traş fırçası, clinique pre-shave sakal yumuşatıcı yağ. Kiehl's traş sonrası balsam. Resim
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj Hsnmrycl » 16 Nis 2013, 20:47

deVille de bizden çıktı :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj fbolukbas » 16 Nis 2013, 22:44

Hsnmrycl yazdı:deVille de bizden çıktı :thumbup:

:D
Deville :champ:
Agirlikla firca ve jilet+makine konusuldu. Şu konulari merak ediyorum.
Birincisi tiras suyunun sicakligi nasil olmali? Ben nerdeyse kaynar suyu biraz bekletip yani cok sicak suyu tercih ediyorum. Yuzum haslanmaya yakin bir isida yani. Dogrusu nedir.?

Aftershavelerden cok limon kolonyasi tercih ediyorum aksi takdirde sivilce olabiliyor yuzumde. Yaş oldu olacak nredeyse 45, cilt artik eskisi gibi degil leke kalabiliyor bir sure. Bu konuda ne onerirsiniz.

Arko sabun tavsiye ediliyor anladigim kadariyla, buna alternatif baska oneriler varmidir.

Diger kozmetik veya yardimci fikirlerinize acigim.
Turkce olmayan klavye icin kusura bakmayin.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Hsnmrycl » 17 Nis 2013, 09:53

Abi, tıraş suyunun sıcaklığı tamamen senin zevkine kalmış. kimileri soğuk suyla tıraşı konforlu bulurken, kimileri sıcak suyu tercih ediyor. ben de sıcak (ılık) sudan yanayım. soğuk su sakalı sertleştirip cildi gerdiği için tahriş hissi veriyor bana.

Tıraştan sonra ben de kolonya kullanıyorum. Tercihim şimdilik Rebul Ice. Kolonyayı hem rahatlatıcı hem de mikrop kırıcı özelliğinden dolayı tercih ediyorum. Kolonyada sonra nemlendirici sürüyorum, gerginliği alsın diye.

Sabun olarak arko kullanıyorum. Doğrusu Tabac gibi daha üst düzey sabunları kullananlar çok övüyorlar ama arko da benim işimi gayet güzel görüyor. Alternatiflerikonuya daha hakim arkadaşlar sıralarsa bize de faydası olur.

Ayrıca bugün Gillette Slim Adjustable ile ilk tıraşımı oldum. 3 gün sakal uzattım bunun için :) Aleti daha önce dezenfekte etmiştim. Ancak bir dişçi arkadaş soğuk sterilizasyonun daha uzun tutulmas konusunda beni ikna edince gluteraldehit banyosunu yineledim. Üstelik bu kez 14 saat beklettim. Neyse ki herhangi bir korozif etkisi yok. Aletler artık kesin olarak steril.

Tıraşa dönersek mükemmeldi. Daha önce Aristocrat'ın tıraşını Slim Twist ile kıyaslamış ve oldukça agresif ve bir o kadar da temiz olduğundan bahsetmişti. Slim Adjustable ise bambaşka. 7. ayarda tıraşa başladım. Yüzümü zaten tertemiz yaptı. Hem de en ufak tahriş olmadan. Aslında ikinci perdeye gerek yoktu ama ben heveslendiğimden bir de 9. ayarda tıraş oldum. Hem aristocrat kadar agresif bir tıraş verdi hem de slim twist kadar güvenli hissettirdi. Bu kadar yakın tıraş vermesine karşın böyle güvenli bir tıraş sunması muazzam. İnsan tıraş olunca anlıyor bu aletlerin kıymetini.

Artık yüzün geleneksel tıraşa iyiden iyiye alışmış sanırım.
Her tıraşta daha az tahriş yaşıyorum.
Darısı bu zevki tadamayanlara...
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj fbolukbas » 17 Nis 2013, 11:25

Soğuk su çekilecek çile değil Emre. Olanlar nasıl oluyor bilmiyorum.
Aşırı sert sakallarım olduğunu sanmıyorum ama yine de, sıcak su ile yapılmış köpüğü bir kaç dakika bekletmeden başlayamıyorum.
O sakal İyice yumuşayacak, böyle yumoş yumoş..
Basınçlı tüplerdeki Köpük olayını da hiç tercih etmiyorum. Isı olacak illa :)

Deville'in fotoğraftaki ahşap kutusunda enteresan kozmetik ürünler var, kendisi neyi niye kullandığını anlatırsa bizi aydınlatmış olur :thumbup:

Hsnmrycl yazdı:Artık yüzün geleneksel tıraşa iyiden iyiye alışmış sanırım. Darısı bu zevki tadamayanlara...

Valla daha önce dediğim gibi tıraşı zevk için değilde, daha az zahmetli hale getirmeye çalışıyorum ben de.
Ama bu gidişile beni de fat boy lara, slimlere, formaldehitlere :) bulaştıracaksınız..
Şu kozmetikleri de bir tıraş ritüelime ekleyim de..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Hsnmrycl » 17 Nis 2013, 11:30

abi bir tane Gillette marka adjustable alet ıslak tıraş olan herkese şart. Bu böyledir :) Kaçış yok.
ayrıca kozmetiklerden de olabildiğince uzak kalmak lazım. Her kozmetik ürün erkeke hormona dengesizliklere yol açıyor. gitdige artan kısırlık oranında onların da etkisi var. az ya da çok. en iyisi su, sabun, kolonya.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

Mesaj fbolukbas » 17 Nis 2013, 11:55

Tabi canım, o kozmetiklerin de doğal olanlarına bakıcaz.. Bazen tıraş olduktan hemen sonra bir yere çıkarken limon kolonyası kokusuyla pek uygun olmayabiliyo :) Ama en etkilisi de o, kullandığım diger kolonyalar yada balsam vb yanında. Cayır cayır :)
Hani porsuk kılı fırça gibi, ne bilim zürafanın böbrek üstü bezinden köpük / yumuşatıcı bişiler varmıdır bu alemde diye düşünmüştüm.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Tıraş - Shaving

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

RGY Globak Golden Visa Yunanistan

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners