TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Saat İçin Metal Bilezik Nereden Bulunur

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Seiko Saat İçin Metal Bilezik Nereden Bulunur

Mesaj adamentium » 07 Nis 2013, 00:14

Seiko snd703p1 modeli bir saatim var. Bu model için orjinal metal bilezik almayı düşünüyorum. Tahminen fiyatı nedir ve nereden bulabilirim acaba ?
Kullanıcı avatarı
adamentium

Re: Seiko Saat İçin Metal Bilezik Nereden Bulunur

Mesaj drk » 07 Nis 2013, 02:52

Seiko distribütörü aydın saat size yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

:arrow: http://www.aydinsaat.com/ContactUs.aspx
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj adamentium » 07 Nis 2013, 13:18

Drk yazdı:Seiko distribütörü aydın saat size yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

:arrow: http://www.aydinsaat.com/ContactUs.aspx

Hocam şu an saatim üzerinde ki çizikler çok belirgin çizikler değiller. Ufak tefek birkaç kılcal çizik var.

Forumdan Bengisaat nickiyle yazan Cengiz beyle görüştüm. Sağolsun kendisi yardımcı oldu. Yedek bilezik almanın çok da gerekli olmadığını polisaj yoluyla bileziğin çiziklerinin giderilebileceğini belirtti. Eğer yedek bilezik için çok yüksek fiyat verirlerse ilerleyen süreçte çizikler arttığında polisaj yaptırabilirim. Bu işin içinde olan insanlar ve sürekli piyasayı takip eden kişiler olarak sizce tahminen ne kadar maliyet tutar yedek bilezik fiyatı ? Tahmini bir fikriniz var mıdır ?

Elimde bir tane de Orient Makom var . Üzerinde derin olmamakla birlikte bir hayli çizik bulunmakta. Önce bu saate polisaj yaptırmayı düşünüyorum. Buna kesinlikle polisaj yaptıracağım. Bu saatten alacağım neticeye göre Seiko bileziği için de yüksek fiyat verirlerse Seiko ya da yaptırmayı düşünüyorum. Fiyat konularında tahminen aydınlatırsanız sevinirim :thumbup:
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj drk » 07 Nis 2013, 13:37

Ben bilezik kullanılmaz hale geldi gibi düşünmüştüm, çizik için yeni bilezik almaya gerek yok, sonuçta yenisi de çizilecek ;) Sürekli polisaj yaptırmak da iyi bir çözüm değil, çiziklerin iyice artmasını bekleyin, daha az aralıklarla polisaj yaptırın :thumbup: Maliyetini bilmiyorum ama yeni bilezikten çok daha ucuz olacağı kesin.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Tolgi06 » 07 Nis 2013, 13:41

Bilezik fiyatları 150-200 tl aralıgında .
Ayrıca Drk ya katılıyorum,çelik sürekli çizilecek zaten.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj adamentium » 07 Nis 2013, 14:04

Drk ve Tolgi06 hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz fiyatlar zaten saat maliyetinin üçte biri fiyatına tekabül ediyor ve bu da bana pek de mantıklı gelmiyor. Üst düzey bir saat olsa belki tercih edilebilir ama bu fiyat aralığında ki bir saat için zaten fazla bir fiyat diye düşünüyorum. En mantıklısı belli bir süre sonunda çizikler iyice artıp belirginleşince polisaj yaptırmak.

Orient Mako ' ya ise kesinlikle yaptırmam lazım. Bezelde de çizikler var. Derin değil ama rahatsız edici. Polisaj işini tüm saatçiler yapabilir mi ? Standart bir iş midir yoksa el işçiliği ister mi ? Konya da ikamet ediyorum. Tanıdığım çok fazla saatçi yok. Bu sebeple şehir dışına gönderebilirim eğer el becerisi , ustalık isteyne bir işse. Var mıdır tavsiye ?

Son olarak da Drk hocam sizin forumda bahsettiğiniz bir ürün var. Cape Cod isimli mendil. Bu mendili de sipariş ettim ebay den. Ufak tefek çizikler için etkili olur diye düşündüm. Bu Seiko da ki kılcal ufak çizikleri yok etmek için kullanılabilir mi ? Siz satın almıştınız. Memnun kaldınız mı ?
Kullanıcı avatarı
adamentium

Mesaj drk » 07 Nis 2013, 14:14

Cape cod'u sadece parlak yüzeylerde kullanmalısınız. Mat(fıralanmış) yüzeyleri bozar, parlatır. Parlak yüzeylerde ise kılcal çiziklerde oldukça başarılı, derin olmayanları hemen hemen yok ediyor.

Saat demek çizik demek :) Seramik vb. sert malzemelerden yapılmamışsa saatiniz, çiziklerden kaçmanın bir yolu ve anlamı yok. En iyisi onlarla yaşamayı öğrenmek :thumbup: Polisaj incelik gerektiren bir işlem, ben olsam güvendiğim bir saatçiye giderdim. Cengiz Bey'in yönlendirmelerini dinlemekte fayda var :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj adamentium » 07 Nis 2013, 14:29

Hocam Orient Mako fırçalanmış çelik mat yüzeye sahip ama Seiko konusunda kararsızım :D

Seiko parlakla mat arası bir kordon gibi duruyor. Ne parlak diyebiliyorum , ne de mat.

Resim

Kullanılabilir mi dersiniz ? :thumbup:

Cengiz beye pm den sordum. Kendisinin cevabına göre birşeyler yaptıracağım Orient için. El işçiliği istiyorsa hiç riske atmayayım buradan. Çünkü adamlar saatin kordon baklası kısaltırken saati çiziyorlar. Seiko da ki çizikler de oradan. Hiç sinir harbi yaşayıp , işi riske atmayım :D
Kullanıcı avatarı
adamentium

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners