TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj tarkani » 03 Nis 2013, 09:40

Triton yazdı:asymptote, sözümü tutalım,

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Bu da bizim ihtiyar....

Triton :thumbup:

Beni eskilere götürdün. Bende de Dawes'ın aynı yıllardan (sanırım 90-91) bir tane dağ bisikleti vardı. Modelini hatırlamıyorum ama mavi/mor renkli olduğu aklımda kalmış. O zamanlar gümrük'ten almak diye birşey vardı, 550 Mark vermiştik. Mağazada iki katına satıyorlardı sanırım. Çok dayanıklı ve kullanımı çok iyiydi. Her türlü engebede hiç ses çıkarmadan ilerlerdi.

Ablamın da yine Dawes'in yarış bisikleti vardı kuş kadar hafifti. İki bisikletin tüm para eden parçaları (vites takımı, fren, gidon, sele, pedal) hırsızlar tarafından çalındı ve bir daha bu iki bisiklet iflah olmadı. :(

Benim kadroyu sanırım verdik birisine. Ablamınki galiba yazlıkta duruyor ama kullanılmıyor. Hüzünlü bir hikaye oldu kusura bakmayın. :lol:
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj Triton » 03 Nis 2013, 12:57

Kickback ya da o zamanın top modeli The Edge olabilir. İkisi de mor renklerin hakim olduğu modeller. ancak kickback de kadro ve donanım orta seviyedir. EDGE serinin üst modeliydi ve iyi durumda olanı halen değerlidir. Bu kadrolarda magnezyum alaşımı da olduğu için çok dayanıklıdırlar. Kardeşimde de RoughTrade var ki o da iyi kondisyonda ama üzerindeki takım Exage LX olduğu için Deore seviyesini tutmuyor. Kadroda daha zayıf.

EDGE full Deore XT takım kullanıyordu ki o yıllarda çok tutulan ve pahalı bir component setiydi.

Dawes üretimleri uzak doğuya kayan yenilikçi Amerikan markaları karşısında fazla geleneksel kaldı ve bugün daha sıradan bir imalatçı olarak üretim yapıyor. Amerikan ve Alman markaları şu anda tercih edilenler.

Benimki de gümrüksüz satış mağazasından doğu bank esnafının eline düşmüş olanlardan.
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Triton » 03 Nis 2013, 19:21

Ayrıca Dawes dağ bisikletinden çok tur bisikleti için halen Reynolds kadrolar kullanıyor. Dayanıklı oldukları için...

http://www.dawescycles.com/p-108-galaxy.aspx

http://www.dawescycles.com/p-795-super-galaxy.aspx
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj tarkani » 04 Nis 2013, 01:09

The Edge ismi hiç yabancı değil. Kesinlikle aynı dönemden bahsediyoruz. Ancak benimkisi en ucuz modeldi diye hatırlıyorum. Hatta bu yüzden babama içerlediğimi de hatırlıyorum, çocukluk işte.

Sonrasında yazlıkta, diğer arkadaşların Peugeot'larından çok daha kaliteli olduğunu anladığımda fikrim değişmişti. Kullandıkça daha çok sevmiştim. :D

Benim gibi Dawes hayranı bulmak güzel oldu. Arkadaşın iyi günlerde kullansın.
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj Triton » 04 Nis 2013, 15:45

O zaman kesinlikle Kickback dir. Çünkü uygun fiyatta ve belirttiğin renklerde en çok satan oydu. Yazdığın fiyatta ona uygun düşüyor.

Gerçi Dawes o zaman dağ bisikleti tarzında ancak city bike formunda modellerde üretiyordu. Farkları ince lastik ve daha büyük çaplı jantlardı. Onlardan da olabilir. Bunlardan da çok satılmıştı.

Şimdi yukarıdaki linklerden görüleceği gibi Reynolds borulu kadrolarla ciddi fiyata sahip tur bisikletleri satıyor ki, eğer arazi kullanımı söz konusu değilse güzel bisikletler....
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj asymptote » 12 Nis 2013, 20:21

Yarın okulun bisiklet kulübü bir tur düzenliyor, gençler bizi de davet ettiler. Bütün kış bisiklet yattı içeride, kondisyon dolayısıyla yerlerde. Bugün, yarına hazırlık olsun diye bisikleti dışarı çıkardım, zincirleri yağladım, lastiklere hava bastım, çıkmışken 10 km kadar da bir tur attım. Yarınki tur 30 km'lik kısa bir tur olacak, yine de endişeliyim, geride kalıp alay konusu olmaktan korkuyorum. Ekibin yaş ortalamasının 20 olduğunu düşünürsek endişe duymakta haklı sayılırım.. Bakalım neler olacak..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 12 Nis 2013, 21:59

Asy :D

Resim

Başarılar :champ: :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Erdem35 » 12 Nis 2013, 22:01

Liseliler bilmez uzun saçlı haluk levent i :D :champ:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners