TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yacht Club / Deniz Tutkunları

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Deniz Tutkunları Unutmayın

Mesaj rj2k » 02 Nis 2013, 16:37

Clk yazdı:
rj2k yazdı:Resim

bakiyorum konu pirlanta kapli klozet kapagina dogru gidiyo :D

rj2k, sen halen plastik klozet kapagi mi kullaniyorsun? Söyle SerdarFB abine hemen göndersin sana bir tane. Mesela Bond yakut ile donatilmis klozet kapagi kullaniyor. Sifonda ise raki kullaniyoruz :D

"abine soyle" derken maksadi cok kavrayamadim, samimiyetse sagolun bana gelmez o isler siz memnun kaldiysaniz bir tane daha yollatin,

degilse de hos bir hitap bicimi degil. :thumbup:
rj2k

Mesaj Clk » 02 Nis 2013, 19:37

Pirlanta kapli klozet kapagindan size bize döndük :lol: Devlet dairesi degil ki burasi. Takilip egleniyoruz ;)

2fast, Istanbul'da görüsemedik, Düsseldorf'ta görüsemedik, Sira Monaco'ya mi geldi? :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj rj2k » 02 Nis 2013, 19:46

Ya zaten samimiyet cercevesinde dedigim gibi sikinti yok, tanisiriz abi deriz aklinizdaki klozet kapagi basligi acilir, klavyeden bazen anlasilmiyo anafikir
rj2k

Mesaj 2fast4u » 02 Nis 2013, 20:53

Mayista holland ?istanbul da iken haberim bile yoktu
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 03 Nis 2013, 00:46

rj2k, klavye üzerinden bazen yanlis anlasilmalar olabilir. Ben bir problem görmüyorum :thumbup: Önemli olan sonucun problemsiz olmasi :champ:

2fast, yarin sana PM gönderiyorum ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj AboveTheRim » 04 Nis 2013, 04:26

Hocam SerdarFb'de yat mı var? 6 sayfa yazıda malesef pek bir tecrübe anlatılmamış.

Yat konusu kesinlikle içimde ukte , malesef benim ailemden tekne almayı düşünen olmadı. Ben hemen hemen hiçbirşey bilmiyorum bu konuda. Gerçek anlamda odaklanıp okumaya maddi durumu ayarlıyabileceğim zaman başlıyacağım :thumbup:

Bildiğim azbirşeyden bazısı, yerli yat üretimininde gayet gelişmiş olması. Üstelik motoryat ve yelkenli diye kabaaca 2'ye ayırdığımızda yelkenlilerin çok daha uygun fiyatlara bulabiliriz. Dahası deniz tutkusu böyle 40-50 metrelik teknelerle zaten nasıl yaşanır pek anlamıyorum. Bu biraz lüks tutkusunun ağır basması (gözümde).

Ahşabın bakımıi yelkenin kullanımı uğraşmıyalım fly fiber veya kompozit motoryat almak istedik, buna rağmen 300bin civarına 12-16 metrelik benim az bilgime göre muhteşem yatlar bulunabiliyor. 2. el olmasın 0 kendi zevkinize göre 12 metrelik özel yapım kendi tersanelerimizden yat yaptırın içini siz döşeyin. Tutar haram helal kafayı kurcalıyacak boyutlara ulaşmıyacaktır.

Allah çok versin Patekler görelim , 3 katlı helikopter pistli yatlarınızı görelim sevinelim. Ama denizcilik gözümde nispeten saat, şarap vb. araştırılıp okunmaya, entellektüel birikim toplamaya değer bir hobi.
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Clk » 04 Nis 2013, 09:07

AboveTheRim, bu is maalesef yazdigin kadar kolay bir is degil. Bahsi gecen yatlar da 40-50 metre degil. Bu boyutlarda ki yatlar 15 milyon Euro civarlarindan baslar ve fiyatta üst sinir yoktur.

Bu iste fiyati belirleyen cok fazla etken var. Bunlardan en önemlisi yatin dizayni, teknolojik özellikleri ve motorlari. 16-18 metre arasinda ki bir yat icin ucuz nitelendirilebilecek üreticilerden motor takarak fiyatini ciddi sekilde düsürmen mümkün ancak motorun gürültüsü, acik denizde ki performansi, ömürü, bakim araliklari v.s. bahsetmis oldugun deniz tutkusunu baltalayabilecek faktörlerdir. Dizayn yine ayni sekilde büyük önem tasimaktadir. Dizayn derken yatin sportif görünmesinden bahsetmiyorum. Agirlik dagilimi, hydrostatik ve stabilite hesaplari, pervane ve makine hesaplari v.s. teorik olarak herkesin yapabilecegi ama sadece belli basli sirketler tarafindan mükemmellestirilmis hesaplardir. Ic dizayn tasarimi da yine cok önemli bir faktördür. Yat, deniz üzerinde camping-van (Karavan) olarak görülebilir. O zaman mevcut olan hacimden mümkün olan en yüksek verimi almak yine dizayn meselesidir ki bunlarin tamami ana dizayna uyum icerisinde yapilmalidir. (agirlik dagilimi v.s.). Yatlarin manevra kabiliyetleri, yine bu hesaplar dahilinde ortaya cikan ve hayati önem tasiyan özelliklerden bir tanesidir. Bu paragrafta yazdigim faktörlerin tamami, iscilik kalitesi ile birlesir ve fiyati belirler. Sadece motorlari 160.000 Euro olan bir teknenin zaten 200.000 Euro'dan satilmasi beklenemez.

Ikinci el yatlar ile bilinmesi gereken noktalar var. Sansiniz ve bilginiz varsa cok jyi durumda ki yatlari cok uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Ama bu isten anlamiyorsaniz ve üzerine sansiniz da yok ve problemli bir yat aldiysaniz 300K verip aldiginiz yata en gec 3 sene icerinde bir 200K daha harcayabilirsiniz.

Yat almak sorun degil. Kücük büyük her bütceye uygun yat yada Bot mevcut. Problem, senelik periyodik bakimlari, her sene denizden karaya alinarak gövdenin ve pervanelerin temizlenmesi, fiber üzerinde ki catlaklarin tamirinin ve bakiminin yapilmasi, yedek parca maliyetleri belinizi bükebilecek faktörlerdir. Bunlarin yaninda yüksek olan marina maliyetleri ve benzin dizel fiyatlari ile (unutmayin 16 metrelik düzgün bir teknenin deposu yaklasik 2000-2500 litredir) eglenceden cok izdirap olabilir.

Lüks yada pahali kavramlari olaylara nasil baktigimiz ile alakalidir. Sadece ucuz diye bir ürün almanin anlami yoktur. Yukarida ki yatlar da ben de dahil olmak üzere her baba yigidin harci degildir. Ama burada nasil Patek Phillipe Grand Complications konusuyorsak, bunlari da konusacagiz. Pek entellektüel olmadi ama idare edelim ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 04 Nis 2013, 09:14

Resim
Resim
Daha once maketini konusmustuk simdi suda...
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners