TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Re: Saat Kasa ve Bilezik Pasta-Cila ve Bakımı

Mesaj hozburun » 18 Eki 2012, 10:53

Teşekkürler , denemeye değer ,ebay den sipariş ederim o zaman :thumbup:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj reha2006 » 04 Kas 2012, 00:13

çok güzel bir çalışma olmuş,büyük bir keyif ile izledim teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
reha2006

Mesaj ErkGS » 26 Kas 2012, 23:40

Merhaba beyler, cape cod ile ilgili kucuk bir review benden...

Resim

Oncelikle paketin icinden pembe bir bez cikiyor. Bezin uzeri beyaz kremsi bir maddeyle yedirilmis. Vanilya kokusu ile bastırılmış bir petrol kokusu dikkat çekiyor.

Eldiven ile kullanın dedikleri için dikkatli olmak gerekiyor. Küçük bir parça kesip kulak temizleme çubuğuna sararak fırçalama şeklinde uyguladim.

Oncesi...

Resim

Sonrasi...

Resim

Ebay'den aldim. 3 haftada anca geldi..
Her saatsevere lazim bence...

http://www.ebay.com/itm/260892999088?ss ... 1439.l2649
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj drk » 26 Kas 2012, 23:58

Benim aldığım 2 ayda gelmişti, sizinki yine hızlıymış :D
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj alperen69 » 10 Mar 2013, 01:56

Bülent abi gerçekten mükemmel bir işçilik olmuş eline sağlık
Acı suda tatlı suda berraktır. Sakın görünüşe aldanma. Görünüşte herkes insandır ama gerçek insan HAK ehli olandır! (Hz.Mevlana)
Kullanıcı avatarı
alperen69

Mesaj Karakuş » 17 Mar 2013, 01:20

Arkadaşlar bende yakın zamanda Tissot prs 516 aldım, saat bir kaç gün sonra 1 aylık olmuş olacak ama bu kısa sürede nasıl başardım bilmiyorum,saatin kurma kolunun olduğu tarafta kurma kolunun hemen yanında iğneyle çizilmiş gibi iki büyük çizik oluşmuş, dikkatli bakıldığında yada ışık çarptığında belli oluyor. Kılcal çizik dedikleri şey herhalde bu olsa gerek çizikler öyle tırnağa vs gelecek gibi derin değil ama sinir bozucu,saatin kenarlarında çelik parlatıldığı için o bölüm ayna gibi ve çizikler hemen belli oluyor. 1 aylık saatte bu çizikleri nasıl başardım bilemiyorum. Burdan hareketle saatte daha çok çizik olacağını tahmin ediyorum aldığı şeyide öyle süs olsun diye saklamak istemem gündelik hayatta kullanırım bu çiziklerin sayısı arttıkca ne yapmak gerekir sayfada bir takım alet edevatla anlatımlar yapılmış ama ben o işi yapacak el becerisine sahip değilim. Mühendis78 arkadaşımızın paylaşmış olduğu Cape cod bu alan için kullanılabilirmi. Ayrıca bu bahsettiğim çizik dışında, saatin kordonunda sağ sol en üstten ikinci halkalar yukardaki fotoğraftaki gibi zarar görmüş, bendekiler bu kadar belirgin değil çok daha hafif ama zaman içinde ordada bir takım tahribat oluşacak diye düşünüyorum. Cape cod kordona faydalı olmuş, acaba kasadaki o parlak bölümdede işe yararmı. Şimdilik bu şekilde bu çiziklerle kullanacağım ama zaman içinde bu çizikler artacak gibi görünüyor şimdiden siz değerli uzmanların görüşlerini öğrenip konu hakkında bilgilenmek istiyorum. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
Karakuş

Mesaj drk » 17 Mar 2013, 01:27

Cape cod aslında parlak kısımlarda işe yarar, mat(fırçalanmış) kısımlarda kullanılması önerilmez çünkü ayarı tutturamazsanız mat kısım parlayabilir. Dolyısıyla cape cod sizin işinizi görecektir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Karakuş » 17 Mar 2013, 01:39

Drk yazdı:Cape cod aslında parlak kısımlarda işe yarar, mat(fırçalanmış) kısımlarda kullanılması önerilmez çünkü ayarı tutturamazsanız mat kısım parlayabilir. Dolyısıyla cape cod sizin işinizi görecektir.

Cevabınız için teşekkür ederim peki üstat ben alırsam bunu nasıl kullanacağım bütün alana sürmemmi gerekecek yoksa sadece çizik olan kısıma sürmem yeterlimi, ton farkı vs oluşurmu acaba. Belirttiğim gibi şimdilik acelem yok ama çizikler çoğaldıkca bu işlemi yapmam zorunlu hale gelecek. Birazda uygulamasından ve sonuçlarından bahsederseniz memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
Karakuş

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners