Karakuş » 17 Mar 2013, 01:20
Arkadaşlar bende yakın zamanda Tissot prs 516 aldım, saat bir kaç gün sonra 1 aylık olmuş olacak ama bu kısa sürede nasıl başardım bilmiyorum,saatin kurma kolunun olduğu tarafta kurma kolunun hemen yanında iğneyle çizilmiş gibi iki büyük çizik oluşmuş, dikkatli bakıldığında yada ışık çarptığında belli oluyor. Kılcal çizik dedikleri şey herhalde bu olsa gerek çizikler öyle tırnağa vs gelecek gibi derin değil ama sinir bozucu,saatin kenarlarında çelik parlatıldığı için o bölüm ayna gibi ve çizikler hemen belli oluyor. 1 aylık saatte bu çizikleri nasıl başardım bilemiyorum. Burdan hareketle saatte daha çok çizik olacağını tahmin ediyorum aldığı şeyide öyle süs olsun diye saklamak istemem gündelik hayatta kullanırım bu çiziklerin sayısı arttıkca ne yapmak gerekir sayfada bir takım alet edevatla anlatımlar yapılmış ama ben o işi yapacak el becerisine sahip değilim. Mühendis78 arkadaşımızın paylaşmış olduğu Cape cod bu alan için kullanılabilirmi. Ayrıca bu bahsettiğim çizik dışında, saatin kordonunda sağ sol en üstten ikinci halkalar yukardaki fotoğraftaki gibi zarar görmüş, bendekiler bu kadar belirgin değil çok daha hafif ama zaman içinde ordada bir takım tahribat oluşacak diye düşünüyorum. Cape cod kordona faydalı olmuş, acaba kasadaki o parlak bölümdede işe yararmı. Şimdilik bu şekilde bu çiziklerle kullanacağım ama zaman içinde bu çizikler artacak gibi görünüyor şimdiden siz değerli uzmanların görüşlerini öğrenip konu hakkında bilgilenmek istiyorum. İyi forumlar.