TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

LED TV'ler ve Sorunları Hakkında Kişisel Tecrübelerim

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: LED TV'ler ve Sorunları Hakkında Kişisel Tecrübelerim

Mesaj sercankaf » 05 Mar 2013, 19:06

Ben de Sharp kullaniyorum cok memnunum. 4 renk teknolojisi basarili.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj KKarakuş » 05 Mar 2013, 19:20

SHARP LED TV kullananı olarak , böyle bir sıkıntıya rastlamadım. Sharp , LED TV de üst noktalarda olan bir marka diye biliyorum ki Sony gibi markaların da parçalarının Shap olduğunu duymuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum tabiki.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Metin06 » 10 Mar 2013, 05:40

SHARP hacimli ham panel üreten 2 japon markadan birisidir.diğeri ise HITACHI.karşılarında da zamzung ve elci vardır ama tecrübe ile sabit henüz koreliler japonların toplam kalitesine ulaşamamışlar.ama fiyat performans ürünü arayanların eninde sonunda yolu elci ile kesişiyor.
adı geçtiği için LOEWE içinde bir dedikodu paylaşayım.alman lüks tüketici elektroniği üreticisini APPLE ın satın alma radarında olduğu,hatta gizli yürütülen bir takvimin işlediği,sürecin sonunda şirketin kontrolünün tamanen Apple a geçmesinin ardından kısa süre içinde iTV nin raflarda yerini alacağı haberleri var.yaza kadar kokusu ortaya çıkar diye düşünüyorum.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj fsinan » 10 Mar 2013, 08:54

Telvizyon her açıdan çok başarılı aslında. Renk testlerinde reprodüksiyon olarak renk üretimi mükemmel testlerde. Işık sızması az ya da çok hepsinde var da, bu banding olayı, gerçi benimkinde çok az ama normal diye karşılanıyor ya o çok enteresan.

Servis geldi, adam gördü ancak merkezi arayıp normal cevabı alınca döndü gitti. Ben merkeze mail atacağım, bakalım ne olacak.

Bir yandan da hemen her led tv'de görünce artık diyorum ki bu iş demek ki üretim defosu.

Sebebini de öğrendim, sebebi ekranın önündeki koruma tabakasındaki kalınlık farklarından kaynaklanıyormuş. Uzun şeritler halinde üretilen tabakalar maalesef mükemmel değil. Adam nette olayı irdelemiş.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SemsalGS » 11 Mar 2013, 09:35

Bandıng olayı hepsinde farkedilebilen yada az farkedilen oranlarda var, özellikle full Led tv lerde daha net görülür.
Azaltılmasında yardımcı yöntemler var; elektriği ve aktarimi temizlemek yani daha iyi güç kablosu daha iyi çoklu priz, daha iyi hdmi, arka ışık ayarını deneyerek optimum noktaya getirmek gibi. Neyse yakında oled ultra HD tv ler gelecek dertler bitecek.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj fsinan » 11 Mar 2013, 15:20

banding olayı hareketli görüntülerdeki bantlanma değil, sabit. DIş kaplama yüzeyindeki düzensiz kalınlıktan. Hiçbir çözümü yok.
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj fsinan » 11 Mar 2013, 15:24

Aslında bu normal karşılanıyor ise bu konuyu bilim, sanayi ve teknoloji bakanlığına şikayet edeceksin, bakalım ayıplı malı satmaya devam etmelerini nasıl açıklayacaklar.

FS
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SemsalGS » 12 Mar 2013, 11:26

fsinan yazdı:banding olayı hareketli görüntülerdeki bantlanma değil, sabit. DIş kaplama yüzeyindeki düzensiz kalınlıktan. Hiçbir çözümü yok.

Banding diye tanımlanan sorun materyal ile alakalı değildir lCD tv lerdeki aydınlantma le ilgili bir problemdir. Sizin bahsettiğiniz malzeme hatası ile konu hatalı ürün konumuna girer.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Önceki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 27 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners