TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

LED TV'ler ve Sorunları Hakkında Kişisel Tecrübelerim

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

LED TV'ler ve Sorunları Hakkında Kişisel Tecrübelerim

Mesaj fsinan » 05 Mar 2013, 00:33

Arkadaşlar kısa zaman önce edge-led bir 3d lcd tv aldım ve hepsinde çok sık rastlanan sorunlardan olan banding sorunu ile karşılaştım. Clouding effect denilen mevzuyu hiç yazmıyorum, o zaten Allahın emri.

Düz gri yahut düz yeşil zeminde yukarıan aşağıda gölgelemeler yapıyor.

Servis çağrıldı falan normalmiş hesapta, hiç muhattap da olmadım.

Ama uyarayım hemen hepsinde var, bazı kişiler algılıyor, bazıları algılamıyor.

Eski tip arkadan lamba aydınlatmalı lcd'lerde bu sorunlar yoktu. Tabii bunlar daha ucuza mal olduğundan işlerine geliyor bunları pompalamak.

Benim sorun yaşadığım marka LG, ama markadan bağımsız hepsinde rastlanabiliyor. Hepsinde gördüm, örneklerini okudum.

Çözüm mü? Plazma, yeni nesil plazma alın geçin.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: LED TV'ler ve Sorunları

Mesaj asymptote » 05 Mar 2013, 00:42

En iyisi eski tip CRT ler.. :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: LED TV'ler ve Sorunları Hakkında Kişisel Tecrübelerim

Mesaj fbolukbas » 05 Mar 2013, 00:53

CRT ler iyidi de, bu boyutlarda olsa devasa ağırlığı, tam düz olamayan ekranları bir de radyasyon faktörü, zaten de piyasa da olmayınca tek çözüm fsinanın dediği gibi plasma paneller.
Eski nesillerdeki aşırı tüketim ve ekran yanması olaylarıda baya çözüldü sanırım.
Ben 3 senelik bir LG plasma kullanıyorum, Bir home theater pc ye bağlı. Bir de tivibu var.
1024x768 olmasına rağmen HD de memnunum. SD de zaten çok başarılı.
Ama çok karanlık sahnelerde daha önceki parlak görüntülerin izleri görülebiliyor.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj drk » 05 Mar 2013, 01:00

Şimdi farkettim, son 5 yıldır o kadar az tv seyrediyorum ki, haftalarca hiç bakmadığım dahi oluyor :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj asymptote » 05 Mar 2013, 01:01

CRT işin şakası tabi.. ;) Çocukluğumda bizim eski 37 ekran tüplüyü az tamir etmedim.. :D Sürekli sorun veriyordu ben de içini açıp tornavidanın ucuyla dirençlere kondansatörlere vs. şöyle bir iki vurup kapatıyordum, sonra çalışıyordu meret.. Bu LCD lerin türlü türlü dertleri oluyor, tornavida ile de düzeltemiyorsun.. ;) Görüntüleme teknolojileri bence henüz kararlı rejime oturmadı. Daha üstün ve sorunsuz bir teknolojiye ihtiyaç var.. Geçici (ara) çözüm fsinan'ın belirttiği gibi plazma olabilir tabi..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 05 Mar 2013, 10:27

CRT gerçekten iyiydi. :thumbup: Geçenlerde peder tutturdu kullandıkları bir 37 ekran yerine LCD alıcam diye, sormadan gitmiş kötü bir marka almış, 19" civarı bişey. Şimdi de pişman bu biçim görüntü diye.. LCD nin kötüsü de hiç çekilmiyor..
Ben de çocukluğumda az kafayı bozmadım elektronikle.
Mahallede TV tamircisi Nihat abi vardı, akranlarım uzun eşek oynarken ben orda ya gönüllü çıraktım, ya da bozulan philips hi-fi kasetçalar+amplifier karışımı cihazın yanan çıkış transistörlerinin başka bir muadilini değiştirmeye çalışıyordum. Orjinalini bulamadığımız için sürekli yanardı. Ya da yanmasına sebep olan başka bir yer vardı da biz bilmiyorduk :)
TES ya da TEES marka hazır kitler vardı, eline havyayı alıp birleştirirdin, telsiz yapardın, flip-flop yanan sönen led devreler falan yapılırdı :)
Ya da kitaplar alıp ordaki devereleri yapmaya çalışıırdık, çoğunu çalıştıramazdık :(

Dediğin gibi asym. daha mükemmel ekran teknolojisi çıkmadı.Ama gelinen nokta hiç de fena değil.Telefonlardaki,tabletlerdeki IPS veya OLED displayler harika. Tabi TV boyutunda maliyet yada teknik imkansızlıklarçıkıyor ortaya.
Şu anki plasma, lcd panellerin bir çok eksikliklerini görüntü işlemeyle bir yere kadar aşıyorlar.
LCD'lere maximum (native) çözünürlüğünden daha düşük çözünürlükte bir görüntü gönderirsen iyice zıbıtıyor.
FullHD panelde SD yayın izlemek gibi. Plasma bu konuda gerçekten iyi. Birde arkadan aydınlatma ihtiyacı olmadığı için siyahlar daha gerçekci.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj stark » 05 Mar 2013, 11:26

Bende yeni bir LG aldım babamlara sansımdan sadece kenarlarda az miktarda ısık sızması mevcut . Bulutlanma vs sorun cıkmadı . Sans tabi LED lerin hepsi bi kenarından sorunlu izlemeyi rahatısız etmedikten sonra fark eden cok az bizim gibi deneme yapmayınca .
Kurulum yapan servise sordum bulutlanma sorunu cok cıkıyormu buralarda diye ne anlatmak istedigimi bile anlamadı , hiç sikayet almamış sadece ısık sızması oluyormus oda normalmiş.
Tv ile cok işim olmadığı için son kullanıcı goruslerini baya incelemedim almadan önce , Plazma daha cok tavsiye edilmekle birlikte onlarında kronik sorunları cok (logo yanması vs) , 3D özellik istenirse gozluk genelde yanında verilmiyor ve gözlükler aktif oldugu icin fiyat baya yukseliyor. Ekran boyutu artıkca LED'ler daha ekonomik oluyor , tabi birde Smart özelliği eklendi insanları cezbediyor internetten film dizi izleyenler icin ideal.
Sorunsuz TV zor gibi gorunuyor , en sorunsuzuna denk gelip kabullenmek gerekiyor sanırım.
fsinan sizin sorununuzun emsalleri mutlaka vardır biraz netten bakın bulursanız degisim yapanı emsal gostererek LG musteri hizmetlerini arayıp degisim talep edin. Bulutlanma ile bile 2-3 defa degisim yapana denk gelmistim incelerken, biraz ugrastırıyor ama en son kabul ediyorlar sorununuzun resmini cekip merkeze maille yollayın.
Kullanıcı avatarı
stark

Mesaj Kalpaklı » 05 Mar 2013, 14:21

düzgün bir plazma varken normal LED/LCD leri boşverin :) diyorum

Panasonic plazma kullanıyorum, çok memnunum
3D özellikli TV ler yeni çıktığı sırada 3D olmayanını 2-3 ay bekleyip almıştım,
Türkiye depolarında tanıdık buldum, ikide bir sordum geldi mi diye,
Siyahlar siyah gibi, milisaniye sorunu yok, maç yayınlarında topun gölgesi kalmıyor, SD yayınlar çok düzgün,
Full HD zaten iyi,
bu arada renk performansı için doğala en yakın yeşili alabiliyorsunuz,
ekranı beyaz yapınca samsunglardaki mavimsi beyaz sorunu yok.

Herkese tavsiye ederim, yeni bir TV alacak olursam Sharp Full LED veya Panasonic Plazma

TV üreticisinde arge şefliği yapmış arkadaşıma gösterdim, seçtiğim plazmayı gitti kendisine de aldı (rakip firmada çalışıyordu)
Sonra aynı plazmadan 4 kişi daha aldı. 6 kişide 6 adet 50 inch plazma, herkes teşekkür ediyor.

halen TV argesinde çalışan bir arkadaşımın plazma için yorumu ince panelde CRT kalitesinde görüntü istiyorsan en efektif çözüm olarak öneririm diyor (direkt LCD/LED TV arge mühendisi olarak başka firmada çalışıyor)

Panasonic in yeni modellerde eski plazmalardaki sorunlar giderilmiş durumda, zaten plazma ekibindeki mühendislerin tamamı Pioneer'in işten çıkarttığı plazma ekibi ki Pioneer plazma işinde çok çok iyiydi.

LED / LCD istiyorsanız ve derdiniz kalite ise Sharp veya Loewe, tek kötü yanı Türkiye'de Sharp'ın kendisi yok, dağıtıcı ile çalışıyor.
Loewe zaten değiştirmediyse Sharp panel kullanıyor
Bu arada bilmeyenler için LCD/LED panel üreten her firma Sharp'a lisans parası ödüyor.
Aradaki fiyat farkına değer, ama her serisini almamak lazım.

Eğer film seyretmeyi seviyorsanız özellikle öneririm.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Sonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 15 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners