Bugün biraz zaman buldum ve kumaşı elime aldım.
Birkaç resimle anlatıma devam etmek istiyorum.
Önce iki kat ve üzeri çizilmiş kumaşımızın çizgileri boyunca bol teğel yapıyoruz. Yani gevşek olarak iki kumaşı birbirine tutturuyor ve iplikleri de tam çekip sıkıştırmıyoruz.

Uploaded with
ImageShack.usÜstte bol duran dikişler alttaki parçada şöyle görünüyor:

Uploaded with
ImageShack.usŞu ana kadar tek parça duran kumaşımızı biçme zamanı geldi. Çizgilere yerine göre yeterince dikiş payı ekleyerek kumaşımızı biçiyoruz ve elimizde şu şekilde her biri birbirinin ayna hayali iki çift pantolon parçası oluşuyor.

Uploaded with
ImageShack.usŞimdi de kumaş parçalarını birbirinden ayıracak şekilde çekerek bol teğelin yardımıyla kumaşların arasını açıyoruz.

Uploaded with
ImageShack.usArtık bol teğelin iplerini keserek çift olan parçaları birbirinden ayırma zamanı:

Uploaded with
ImageShack.usArtık daha önce kağıt şeklindeki kalıbımızın karşılığı kumaşlar elimizde, herbirinin üzeri kalıbın üzerindeki işaretleri gösterecek şekilde teğel ipleriyle işaretli:

Uploaded with
ImageShack.usSıra pantolon ön parçaları için astar biçmeye geldi:

Uploaded with
ImageShack.usGerek kumaş, gerek astar, kesildikleri yerden ipliklenmeye başladı bile. Buna bir önlem almazsak, pantolonu giymemiz mümkün olmaz.
Bunun çaresi de tüm kenarlara sürfle uygulamak. Bunun overlok makineleriyle yapılması mümkün ama benim gibi amatörler aynı işlemi on misli zaman, onda bir iplik harcayarak elde yaparlar.

Uploaded with
ImageShack.usGüvenli hal alıp, işlemler ve daha sonra giyim sırasında iplikleri atıp, sökülmesi önlenen kumaş da şu hale geliyor.

Uploaded with
ImageShack.usBugün bu kadar dostlar. Devamı haftadan önce gelmez.
Sırasıyla önce arka cepleri, daha sonra ön cepleri çalışmamız gerekecek.
Vakit nakittir.