Sabırsız olanın kim olduğu biraz karışmış ama önemli değil.
Şimdi tefrikamıza başlayalım müsaade ederseniz.
Bu işi yapabilmek için önce kumaşa ihtiyacımız var.
Bu konuda, ister hazır ister terzi işi olsun mutlaka doğal elyaflı kumaşları tercih etmenizi öneririm. Yani yün, moher, angora, kaşmir, pamuk, keten, ipek gibi ipliklerin kumaşları sizi hiç bir zaman üzmez. Duruma göre bazan %5'e kadar elastan gibi bir malzemenin kumaşa katılması konforu artırabilir. Ancak polyester, naylon, akrilik, ve benzeri onlarca isimle bilinen sentetik ipler bir süre kullandıktan sonra karışımdan dışarı çıkar, tabiri caizse kumaş bunları kusar ve kumaşın üzerinde küçük topaklanmalar görürsünüz.
Tabii ki doğal liflerin de bazı sakıncaları vardır. Bir kere pahalı olurlar. Ayrıca her birinin ufak tefek, bazılarının ciddi derecede nazını çekmek gerekir.
Benim bu tefrikada kullanacağım kumaş moher. Bu kumaş Angora keçisinin yününden hazırlanır. Lifler serttir, parlaktır, dayanıklıdır. Diri dururlar. Çok iyi ütü tutar ve buruşan bir kumaşı mesela bir ceketi düzgünce askıda bekletirseniz bir süre sonra kırışıkların açıldığını neredeyse ütülü hale geldiğini görürsünüz. Ancak ütülü yere su değerse, mesela pantolonun ütü çisgisine ıslak elinizle dokunursanız o bölge hiç ütülenmemiş gibi olur. Tüm yünlerde olduğu gibi nazikçe yıkayabilirsiniz. Mutlaka kuru temizleme uygulamanız gerekmez.
İşte kumaşımız:

Uploaded with
ImageShack.us
Vakit nakittir.