TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Pantolonun Dikim Öyküsü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Ben de Bir Kutu Açıyorum!

Mesaj KKarakuş » 25 Oca 2013, 20:43

Eli ve mahareti böyle işlere yatkın kişileri çok tebrik eder ve imrenirim her daim. sedir Hocam , Allah her zaman en iyisini en güzel şekilde size versin. Bu el emeği ile güzel işler çıkarmanız dileğiyle. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj zfr » 25 Oca 2013, 20:46

Hayırlı olsun hocam, bununla güzel işler çıkartacağınızdan şüphem yok. :champ: Yalnız bi sorum olcaktı, sanırım bu makas sağ elle kullanılmak üzere dizayn edilmiş, solaklar için de uygun olanları var mıdır yoksa bu makas illa sağ elle mi kullanılır?
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj hozburun » 25 Oca 2013, 20:51

Asymptote Sabırsızlıkla bekliyorum hocam :)
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj sedir » 25 Oca 2013, 20:56

KKarakuş ve zfr kardeşlerimin güvenlerini boşa çıkarmamak ümidiyle...
Çoktan besmele çektik ve hazırlıklara başladık.
Bir süredir eli yüzü düzgün "yerli" firmalarda pileli, hele de çift pileli pantolon bulamıyorum.
Yurtdışı firmalarda mesela Macy's de var, ama pantolonu da ithal etmesek olur diye düşündüm.
Hatta bazı firmalara pileli pantolon üretmeleri için teklifte de bulundum, ya cevap vermediler, ya da özel dikim hizmetlerini işaret ettiler.
Özel terzilerde de daha evvel birkaç kez canım yandı.
Sonuçta yıllardır elime almadığım makası elime aldırdılar.
Bu arada zfr kardeşim solaklar için makas var. Bu isimler aratırsan saat merakı olanlar için Victorinox bile var.
Artık başlığımızı "Bir pantolonun dikim öyküsü" gibi birşey yapabiliriz ama benim tarayıcımda mı bir sorun var, site sistemi mi değişti bilmiyorum, ilk mesaja dokunamıyorum. Yönetici arkadaşlardan ricamdır, başlığa bir rötuş lütfen.
Bundan sonra adım adım bazı fotoğraflar gelecek, ama baştan uyardım, bu iş uzun sürer arkadaşlar, ona göre.
Buraya yazdım ki ihmal edince birileri sorar, ben de utanma belasına tekrar elime alırım kumaşı diye düşündüm.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 25 Oca 2013, 20:57

Sabırsızlıkla beklersen üzülürsün asymptote.
Ben ancak hafta sonları bir-iki saat oyalanırım, onunla da biraz uzun sürer bu macera.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Bir Pantolonun Dikim Öyküsü

Mesaj mlm » 25 Oca 2013, 21:27

Hocam siz Asymptote'a bakmayın ben sabırla bekliyorum :D :champ: :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 25 Oca 2013, 23:28

Hocam ne güzel bir uğraş :champ: İmrenerek uzaktan izliyorum sizi. :thumbup: Terzilik mesleğine de aynı saatçiliğe olduğu gibi büyük bir saygım var. Çocukluğumda izlediğim Guliver'in Gezileri'nde devlere elbise dikiyorlardı, devasa terzi aletleriyle çok büyük kumaşları dikip yine devasa bir terzi ütüsüyle ütülüyorlardı. İzlediğim o sahneler beni o kadar etkilemişti ki bir süre "büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna terzi yanıtını vererek soruyu soran kişinin gülümsemesine neden oluyordum..

Çizgi roman tadında bol fotoğraf ve altında yapılan işlem ile ilgili açıklamalar bekliyorum sizden hocam.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj sedir » 26 Oca 2013, 01:05

Sabırsız olanın kim olduğu biraz karışmış ama önemli değil.

Şimdi tefrikamıza başlayalım müsaade ederseniz.
Bu işi yapabilmek için önce kumaşa ihtiyacımız var.
Bu konuda, ister hazır ister terzi işi olsun mutlaka doğal elyaflı kumaşları tercih etmenizi öneririm. Yani yün, moher, angora, kaşmir, pamuk, keten, ipek gibi ipliklerin kumaşları sizi hiç bir zaman üzmez. Duruma göre bazan %5'e kadar elastan gibi bir malzemenin kumaşa katılması konforu artırabilir. Ancak polyester, naylon, akrilik, ve benzeri onlarca isimle bilinen sentetik ipler bir süre kullandıktan sonra karışımdan dışarı çıkar, tabiri caizse kumaş bunları kusar ve kumaşın üzerinde küçük topaklanmalar görürsünüz.
Tabii ki doğal liflerin de bazı sakıncaları vardır. Bir kere pahalı olurlar. Ayrıca her birinin ufak tefek, bazılarının ciddi derecede nazını çekmek gerekir.
Benim bu tefrikada kullanacağım kumaş moher. Bu kumaş Angora keçisinin yününden hazırlanır. Lifler serttir, parlaktır, dayanıklıdır. Diri dururlar. Çok iyi ütü tutar ve buruşan bir kumaşı mesela bir ceketi düzgünce askıda bekletirseniz bir süre sonra kırışıkların açıldığını neredeyse ütülü hale geldiğini görürsünüz. Ancak ütülü yere su değerse, mesela pantolonun ütü çisgisine ıslak elinizle dokunursanız o bölge hiç ütülenmemiş gibi olur. Tüm yünlerde olduğu gibi nazikçe yıkayabilirsiniz. Mutlaka kuru temizleme uygulamanız gerekmez.

İşte kumaşımız:
Resim

Uploaded with ImageShack.us
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners