Değerli dostum mücadeleci;
Demek istediğini gayet iyi anlıyor, hatta hak da veriyorum lakin;
1) Diver's Watch konseptinde format özgünlüğe çok da müsait değil ancak Dress Watch konsepti -en azından Diver's Watch'a nazaran- yeniliklere daha açık bir formata sahip diye düşünüyorum..
2) Üretimi devam ettiği süre zarfında üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatından fazlasına alıcı bulabilen iki Rolex var;
- 16520 Daytona SS ( bekleme süresi nedeniyle )
- 116400 Milgauss GV ( Kısa bir süre de olsa Rolex severler modelin kısa bir süre üretilip daha sonra üretimin duracağı konusundaki spekülatif söylemlere itibar ettiği için

)
Kısaca "Rarity" konusundaki yorumum tamamen ve sadece kadran dizaynı odaklı değil..
fsinan;
Ayıp etme gibi bir durum söz konusu değil bence üstad..
Sen söylemiştin; " Yine diyeyim ben duramam böyle durumlarda dalgamı geçerim kusura bamayacaksınız. " diye.. E ben de Ebay'den kapı teslimi 99,00 USD'ye gelen Seiko 5'e bal değil kabak gibi benzeyen GS'e 6000,00 USD istenirse müsadenizle dalgamı geçerim, siz de kusura bakmazsınız..

Üstelik sen Rolex'in ikinci el değerinin kabul edilemez bir kaybın sonucu olduğunu bize gösterdiğinde " ne kadar değer kaybettiği kayıtlara geçti, sabitleşti. O mevzu artık sonlandı. " dedin, biz de sana " o hesap öyle yapılmaz, bahsi geçen bir kol saatidir, dengi ürünlerle kıyası neticesinde karar verilmesi gereken, birden fazla parametrenin dahil olduğu bir denklemdir " dedik ve sen yine " bal gibi Nokta.NET. " tespitinde bulundun, e ben de aynı şekilde (
yani kendi bakış açımdan ve karşıt yorumu kaale almaksızın ) bu karakter yoksunu saatin benzerlerinin ne fiyatlara temin edilebileceğine basit bir örnek verdim..