TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Mesaj 2fast4u » 06 Oca 2013, 18:25

Cumartesi hem rhodium hem aydinsaat e ugradim .ilk olarak chopard superfast sordum arkadas sagolsun MM cikartip ardindan elimizde bunlar var o koleksiyon sanirim Tr ye gelmiyecek cevabini verdikten sonra selamlasip ayrildim.aydinsaate geldim 3 .kez grandseiko sordum ne hikmetse bagdat caddesinde bir turlu inceleme firsati bulamadigim saatin cok mustesna mekan kanyon magazalarinda gorebilecegimi ogrendim he bide vitrinde patek tarzi Tr de 3 adet olan bir gs den bahsetti ki bunlari anlatirken elinden birakamadigi pilmi kayismi sorun olan bir kurcaladigi bir seiko ve yaninda saatin muhtemel sahibi vardi .fiyat sormam uzerine karsisindakinin bile 17 binlik rakkami duyunca magazadan cikasi geldi ama ben once davrandim cunku boyle bir sunus sekli yoktu once kardesim sen satacagin urune bi odaklan hele bi odaklan cok zaman var cok grand olmaya....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj fsinan » 06 Oca 2013, 18:51

Razz yazdı:
Retail Price: USD6500
My Price: USD6800

I'm selling for slightly above this given the rarity and condition of the watch.

Resim

Hey Allah'ım ya.. O kadranla, dünyada bir tane olsa ne fark eder..? Bir de yazmış "rarity" diye.. Gören de bronz Panerai satıyor zannedecek..

Çok daha güzelini koyalım, üstelik sadece 260,00 USD'a;

Resim

Harbiden ayıp ediyorsunuz, işin şakası falan kaçtı, Seiko 5'lerle farkını görmüyorumlar, Bambino'lar falan..

Bu yaklaşımla neyin peşindesiniz ki?
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj razz » 06 Oca 2013, 19:34

Değerli dostum mücadeleci;
Demek istediğini gayet iyi anlıyor, hatta hak da veriyorum lakin;
1) Diver's Watch konseptinde format özgünlüğe çok da müsait değil ancak Dress Watch konsepti -en azından Diver's Watch'a nazaran- yeniliklere daha açık bir formata sahip diye düşünüyorum.. :idea:
2) Üretimi devam ettiği süre zarfında üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatından fazlasına alıcı bulabilen iki Rolex var;
- 16520 Daytona SS ( bekleme süresi nedeniyle )
- 116400 Milgauss GV ( Kısa bir süre de olsa Rolex severler modelin kısa bir süre üretilip daha sonra üretimin duracağı konusundaki spekülatif söylemlere itibar ettiği için :roll: )

Kısaca "Rarity" konusundaki yorumum tamamen ve sadece kadran dizaynı odaklı değil.. ;)

fsinan;
Ayıp etme gibi bir durum söz konusu değil bence üstad.. :?:
Sen söylemiştin; " Yine diyeyim ben duramam böyle durumlarda dalgamı geçerim kusura bamayacaksınız. " diye.. E ben de Ebay'den kapı teslimi 99,00 USD'ye gelen Seiko 5'e bal değil kabak gibi benzeyen GS'e 6000,00 USD istenirse müsadenizle dalgamı geçerim, siz de kusura bakmazsınız.. :champ:

Üstelik sen Rolex'in ikinci el değerinin kabul edilemez bir kaybın sonucu olduğunu bize gösterdiğinde " ne kadar değer kaybettiği kayıtlara geçti, sabitleşti. O mevzu artık sonlandı. " dedin, biz de sana " o hesap öyle yapılmaz, bahsi geçen bir kol saatidir, dengi ürünlerle kıyası neticesinde karar verilmesi gereken, birden fazla parametrenin dahil olduğu bir denklemdir " dedik ve sen yine " bal gibi Nokta.NET. " tespitinde bulundun, e ben de aynı şekilde ( yani kendi bakış açımdan ve karşıt yorumu kaale almaksızın ) bu karakter yoksunu saatin benzerlerinin ne fiyatlara temin edilebileceğine basit bir örnek verdim.. :thumbup:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj vincefb » 06 Oca 2013, 20:18

Special edition bir saat değilse grey market veya yetkili bayi fark etmez %29 ile versinler saati almam :evil:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj Drago » 06 Oca 2013, 20:38

Grand Seiko'yu takdir etmeyene kusura bakmayın ama ben saatsever diyemem...Şaka yapıyorsanız eyvallah...Aksi takdirde bundan sonra yazdıklarınıza saygı duyamayacağım gerçekten...
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj vincefb » 06 Oca 2013, 20:47

Neyini takdir edelim Drago :?: Sizin gördüğünüz ve bir siz kadar adamın göremediği nedir bu saatte anlamıyorum? sanki Bir Ro veya Nautilustan bahsediyoruz :?
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj asymptote » 06 Oca 2013, 21:02

Eğleniyor muyuz beyler?.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Drago » 06 Oca 2013, 21:04

vincefb yazdı:Neyini takdir edelim Drago :?: Sizin gördüğünüz ve bir siz kadar adamın göremediği nedir bu saatte anlamıyorum? sanki Bir Ro veya Nautilustan bahsediyoruz :?

Sevgili Şükrü,

Nasıl başlayacağımı,nereden başlayacağımı bilemiyorum ama uzun yazmak taraftarı değilim...Soruyu birde şöyle soralım bir RO da veya Nautilus'ta olupta bir Grand Seiko'da olmayan nedir ? Bunu biraz açabilirmisin ?
Kullanıcı avatarı
Drago

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, Google [Bot], ringrang ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners