TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumda Neden Yeni Nesil Grand Seiko Yok ?

Mesaj Drago » 06 Oca 2013, 16:28

Yazık...yazık çok yazık... :(
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj KKarakuş » 06 Oca 2013, 16:41

Bu konu başlığı altında , bir çok ayrı görüş ve fikir beyan edildi.Bende keyifle okuyup takip ettim , ediyorum. Yeri geldi Grand Seiko'ya karşı çıkan değerli forum üyelerimiz Grand Seiko'ya karşı Ananta'yı almanın daha mantıklı olduğunu söylediler. Bu fiyatlarda alınacak saat olduğunu da belirttiler.

Benim asıl merak ettiğim , bunca söz edildikten sonra böyle konuşan değerli üyelerimizin koleksiyonlarında neden bir Ananta mevcut olmadığıdır. ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj mrhero » 06 Oca 2013, 16:44

KKarakuş yazdı:Bu konu başlığı altında , bir çok ayrı görüş ve fikir beyan edildi.Bende keyifle okuyup takip ettim , ediyorum. Yeri geldi Grand Seiko'ya karşı çıkan değerli forum üyelerimiz Grand Seiko'ya karşı Ananta'yı almanın daha mantıklı olduğunu söylediler. Bu fiyatlarda alınacak saat olduğunu da belirttiler.

Benim asıl merak ettiğim , bunca söz edildikten sonra böyle konuşan değerli üyelerimizin koleksiyonlarında neden bir Ananta mevcut olmadığıdır. ?

Bunu diyenlerden biri bendim ve benim anantam var.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj KKarakuş » 06 Oca 2013, 16:47

mrhero ; Ne mutlu o zaman. :thumbup: Dün denediğimde , bir kez daha güzel bir saat olduğunun farkına vardım.
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj drk » 06 Oca 2013, 17:00

KKarakuş;

Bir saatin alınabilir olması onu almak için yeterli bir sebep değil. Grand Seiko fiyat kategorisinden dolayı bana göre alınamaz. Ananta da aslında pahalı ama GSye göre daha alınabilir. Bir seikoya 1000tlden fazla vermek bana göre mantıklı değil. Diğer marka/model lerden olmayan sıradışı bir özelliği olur, mesela astron gps gibi, o zaman 1000tl sınırımı biraz daha esnetebilirim.

Bu saatten(saat derken kolumdaki değil zaman olarak :)) sonra hiçbir seiko beni tatmin etmeyecek. Hatta değil seiko belirli bir seviyenin altındaki hiçbir saat ile mutlu olamayacağımı biliyorum. Bunu şımarıklık değil aksine zevklerin oturması olarak değerlendiriyorum. Maddi imkanım oldukça sadece beni mutlu edecek saatleri alırım. Şayet olmazsa onu alamadım, bununla yetineyim demek yerine elimdekileri kullanırım, yeni saat almam.

Çoğu kişinin kafasında hayyaller/hedefler vs. kısaca saatler var. Hiçbir seiko benim için bunlardan biri değil. Başka örnek vereyim, herhangi bir breitling de değil veya hublot da değil hatta kısa-orta vadede eğer çıkarsa alacağım tek bir rolex var, onun dışındakiler de ilgi alanımda değil. Sadece almış olmak için almıyoruz değil mi? ;) Kolumda olmasından mutlu olamadıktan sonra f/p göklerde olsun, ne yapayım ben o saati :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mucadeleci » 06 Oca 2013, 17:00

Analyzer yazdı:Peki bu GS olmaması neyin göstergesidir? Atıyorum Rihanna dinleyenlerin sayısı her zaman Bach dinleyenlerden fazladır. Bu Bach'ın kalitesizliğini ya da güzel olmadığını mı gösterir? Taşlamayın :o

*Analyzer :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 06 Oca 2013, 17:03

Razz yazdı:
Retail Price: USD6500
My Price: USD6800

I'm selling for slightly above this given the rarity and condition of the watch.

Resim

Hey Allah'ım ya.. O kadranla, dünyada bir tane olsa ne fark eder..? Bir de yazmış "rarity" diye.. Gören de bronz Panerai satıyor zannedecek..

Çok daha güzelini koyalım, üstelik sadece 260,00 USD'a;

Resim

Kadim dostum *Razz, bu mesaj yerine yukarıda Rolex Sub., aşağıda Steinhart Ocean olsa ve aynı yaklaşımda bulunulsa aklına 1sn. içinde gelen cevabı, alıntı yaptığım yorumunun cevabı olarak veriyorum :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj DenizKSK » 06 Oca 2013, 17:47

mucadeleci yazdı:
Analyzer yazdı:Peki bu GS olmaması neyin göstergesidir? Atıyorum Rihanna dinleyenlerin sayısı her zaman Bach dinleyenlerden fazladır. Bu Bach'ın kalitesizliğini ya da güzel olmadığını mı gösterir? Taşlamayın :o

*Analyzer :thumbup:

+1

Analyzer'ın yazdıklarına katılıyorum. Ancak en son verilen Orient-Bambino ve Grand Seiko karşılaştırmasını, daha doğrusu, sanki biri ötekinin alternatifiymiş gibi gösterilmesini (her ne açıdan olursa olsun, kasa, kadran, kollar vs. benzerliği) doğru bulmadığımı belirtmek isterim. :thumbup:
Konuyu da takip ediyorum büyük bir merak ve hayretle. :!:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Eterna, ringrang ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners