KKarakuş yazdı:Sn. Rhodora ; Saati aldığınız günden bu yana geçen zaman içinde , saat hakkındaki yorumlarınızı öğrenebilir miyim ?
Şu ana kadar herhangi bir sıkıntısını görmedim @KKarakuş, gayet memnunum. Sadece bir öğle arası dönüşü işyerine girmek üzere iken saate baktığımda camın tam ortasında, çapı ekranın yarıçapı kadar olan bir alanda buğulanma gördüm. Yani camın tam ortasında, camın kendi büyüklüğünün yarısı kadar bir alanda buğulanma oluşmuştu galiba. Parmağımla yokladım, camın üstünde değildi. Fakat mesaiye yetişmek için acele ediyordum ve tam olarak inceleyemedim. Sonradan aklıma geldi ve dikka ettim, öyle birşey yoktu. Yani kaybolmuştu. Onu da sıcaklık farkına verdim, ne kadar mantıklı bilemiyorum ama.. Benim görev yaptığım yerde iç mekan sıcaklığı ile dışarısı arasında rahat bi 20-25 derece oynayabiliyor çünkü.
Bunun dışında biproblemle karşılaşmadım. Ama yine de ben memnunum yani, şimdilik sıkıntı çıkarmış sayılmaz. Hem görsellik olarak (estetik, duruş vs) hem de kalite olarak (kaliteyi hissetme bağlamında) beni memnun ediyor.
Hafta sonları bu saati pek kulanmıyorum, daha spor bir model olan yukarıdaki Swatch'u kullanıyorum genelde. 2 gün boyunca sabit kalırsa mekanizma duruyor ama bir gün olursa genelde çalışır buluyorum. Yani bazen pazar sabahı eve geliyorum, pazartesi sabahı giderken bakıyorum ki çalışıyor.
Saatler konusunda öyle çok bi bilgim yok ve çok da iyi anlamıyorum zaten ama otomatik mekanizma almayı düşünüyorsanız acizane tavsiye ediyorum. Ben Tissot automatic serisinden bir model düşünüyordum ve ona geçişte bir basamak olsun diye Seiko 5 almıştım. Ama bu saat düşündüğüm Tissot'yu almamı epey bi öteledi. Şimdilik hele dursun bakalım, diyorum şu sıralar. Tissot'nun ikamesi yerine geçti yani benim gözümde. Belki onun kadar mükemmel değil ama hiç de fena değil. Doğrudan Tissot T serisine geçerim gibi görünüyor yakın gelecekte.