TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 & Tissot Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 & Tissot Seçim Tavsiyesi

Mesaj movement06 » 14 Ara 2012, 23:18

Saatinizi iyi günlerde kullanın marka olarak çok güzel seçim yapmışsınız.Saatiniz hakkında Size bir bilgi vermek isterim : saatiniz ilk zamanlar günde bir on saniye geri gidecektir.Sakın dert etmeyin sonra bu sapma mekanizma tam anlamıyla oturuncaya kadar zamanla azalacaktır. Çünkü 7s26 ya da 36 mekanizmanın ilerisi düşünülerek balans ayarı fabrika çıkışı bu şekilde ayarlanıyor.
Kullanıcı avatarı
movement06

Mesaj Rhodora » 30 Ara 2012, 01:02

Teşekkürler @movement06 , haftada 4 gün mesaim var ve tamamında bu saati kullanıyorum ve aldığımdan beri şu saatin sapmasını hesaplayayım deyip duruyorum ama bi türlü kısmet olmadı, hep unutuyorum :D Saat 12 oluyor, şimdi başlıyorum hesaplamaya ;)
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj KKarakuş » 30 Ara 2012, 01:05

Sn. Rhodora ; Saati aldığınız günden bu yana geçen zaman içinde , saat hakkındaki yorumlarınızı öğrenebilir miyim ?
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Rhodora » 30 Ara 2012, 12:37

KKarakuş yazdı:Sn. Rhodora ; Saati aldığınız günden bu yana geçen zaman içinde , saat hakkındaki yorumlarınızı öğrenebilir miyim ?

Şu ana kadar herhangi bir sıkıntısını görmedim @KKarakuş, gayet memnunum. Sadece bir öğle arası dönüşü işyerine girmek üzere iken saate baktığımda camın tam ortasında, çapı ekranın yarıçapı kadar olan bir alanda buğulanma gördüm. Yani camın tam ortasında, camın kendi büyüklüğünün yarısı kadar bir alanda buğulanma oluşmuştu galiba. Parmağımla yokladım, camın üstünde değildi. Fakat mesaiye yetişmek için acele ediyordum ve tam olarak inceleyemedim. Sonradan aklıma geldi ve dikka ettim, öyle birşey yoktu. Yani kaybolmuştu. Onu da sıcaklık farkına verdim, ne kadar mantıklı bilemiyorum ama.. Benim görev yaptığım yerde iç mekan sıcaklığı ile dışarısı arasında rahat bi 20-25 derece oynayabiliyor çünkü.

Bunun dışında biproblemle karşılaşmadım. Ama yine de ben memnunum yani, şimdilik sıkıntı çıkarmış sayılmaz. Hem görsellik olarak (estetik, duruş vs) hem de kalite olarak (kaliteyi hissetme bağlamında) beni memnun ediyor.

Hafta sonları bu saati pek kulanmıyorum, daha spor bir model olan yukarıdaki Swatch'u kullanıyorum genelde. 2 gün boyunca sabit kalırsa mekanizma duruyor ama bir gün olursa genelde çalışır buluyorum. Yani bazen pazar sabahı eve geliyorum, pazartesi sabahı giderken bakıyorum ki çalışıyor.

Saatler konusunda öyle çok bi bilgim yok ve çok da iyi anlamıyorum zaten ama otomatik mekanizma almayı düşünüyorsanız acizane tavsiye ediyorum. Ben Tissot automatic serisinden bir model düşünüyordum ve ona geçişte bir basamak olsun diye Seiko 5 almıştım. Ama bu saat düşündüğüm Tissot'yu almamı epey bi öteledi. Şimdilik hele dursun bakalım, diyorum şu sıralar. Tissot'nun ikamesi yerine geçti yani benim gözümde. Belki onun kadar mükemmel değil ama hiç de fena değil. Doğrudan Tissot T serisine geçerim gibi görünüyor yakın gelecekte.
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj KKarakuş » 30 Ara 2012, 12:46

Detaylı yazınız için teşekkür ederim. Buğulanma durumu , ani ısı değşikliğinde olmuş olabilir. Konunun detayını Üstad'lar verecektir. :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj Rhodora » 31 Ara 2012, 00:52

;)
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj Rhodora » 31 Ara 2012, 01:10

Bu arada sapmayı az önce hesapladım: 5 sn. 24 saatte 5 saniye geri kalıyor.
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 146 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners