sedir yazdı:Biraz daha araştırınca
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dcf_weite.jpgİstanbul ve İzmir'in konumlarının neredeyse eşit olduğu ortaya çıkıyor.
Ben bu durumun radyo sinyallerinin her zaman yakalanamamasına, dolayısıyla günlük değilse de haftalık, aylık bir ayarlamanın mümkün olmasına yol açacağını "düşünüyorum".
Aslında bu kadar hassasiyete ihtiyacım var mı, yoksa sadece hissetmek mi istiyorum sorusunu da kendimize sormakta fayda var

Düzeltme: imla
Mainflingen -- İstanbul = 1,845 km
Mainflingen -- İzmir = 1,930 km
Evet neredeyse eşit. İstanbul pek anlamlı olamayacak derecede avantajlı.
Pathfinder ile Edirne sınırları içindeki gezi ve doğa aktivitelerimde herhangi bir radyo sinyali alamadım. Sadece yurtdışı gezilerimde gece saat 12:00'den sonra radyo sinyalini alıp otomatik saat ayarı yaptığına birçok defa şahit oldum.
500 km'lik yarıçap radyo sinyalinin güçlü olduğu ve otomatik ayarın büyük ihtimal ile yapılabileceği mesafe. 1,500 km ihtimal dahilinde ancak bu sınırlar içinde uzaklaştıkça ihtimalin azaldığı mesafe. İstanbul ve İzmir 1,800 ve 1,900 km'lik mesafeler ile ihtimal dışı gözüküyor.
İhtiyaç ve zevk kişisine göre değişir. Benim için kol saati görevini ne kadar iyi başarırsa makbuldür, eğer onun görevi zamanı doğru göstermektir diye düşünürseniz... Elbette sadece aksesuar olarak gören var ise ona da lafımız olmaz.