TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen AT4008-51E / AT4010-50E

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Citizen AT4008-51E / AT4010-50E

Mesaj sedir » 08 Ara 2012, 07:47

Biraz daha araştırınca :D

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dcf_weite.jpg

İstanbul ve İzmir'in konumlarının neredeyse eşit olduğu ortaya çıkıyor.

Ben bu durumun radyo sinyallerinin her zaman yakalanamamasına, dolayısıyla günlük değilse de haftalık, aylık bir ayarlamanın mümkün olmasına yol açacağını "düşünüyorum".
Aslında bu kadar hassasiyete ihtiyacım var mı, yoksa sadece hissetmek mi istiyorum sorusunu da kendimize sormakta fayda var ;)

Düzeltme: imla
En son sedir tarafından 08 Ara 2012, 10:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Thevenin » 08 Ara 2012, 08:15

Sedir hocam :thumbup:

Istasyon ile iletisimin sorunsuz tamamlanma olasiligi geceleri cok daha yuksek. Bu sebeple bu saatlerin otomatik modunda genellikle esitleme gece 12'de ve takip eden saatbaslarinda denenir ve eger saat uygun durumda ve verici menzil dahilinde ise genellikle ilk denemede zaman esitlenmis olur. Buna karsilik hem menzil sinirinda kalip hem de gun batmamisken, hatta bir de koldan cikarilmamisken, kullanici tarafindan yapilan cogu manuel - on demand - esitleme basarisiz olur ve olacaktir :D

Gece saati saat 12 yonu nispeten DCF77 - Mainflingen, Almanya'ya dogru kuzeybatiya yonelmis durumda iken bu yone bakan pencere yakinindaki bir masa uzerinde sabit veya ayni durumda acik havada birakmayi deneyebilirsiniz. :D Bu hayli uc durumdan sonuc alinamazsa evet muhtemelen sinyali almak hic mumkun olmayacaktir.

Bunlarin tumunu denedim :thumbup:

Detayli bilgi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=4077&start=60#p133455
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Ynt: Citizen AT4008-51E / AT4010-50E

Mesaj hydrocon » 08 Ara 2012, 10:21

dolunay yazdı:
hydrocon yazdı:Batıdan kastım İzmir gibi :) forumda okudum, arattırın bulabilirsiniz..

Araştırınca
Resim
bu konuda İstanbul'un İzmir'den daha avantajlı (radyo istasyonuna daha yakın) olduğunu gördüm.
Ancak İstanbul'da olmuyorsa İzmir'de imkansız.

İzmirde çalıştığını söylemişti kullanan kişi ne kadar doğru bilemem..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj sedir » 08 Ara 2012, 10:31

Belki İzmir'in yakın çevredeki kuzey batısının deniz, İstanbul'un ise aynı yönünün kara olması bu konuda İzmir lehine bir durum oluşturabilir.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Re: Ynt: Citizen AT4008-51E / AT4010-50E

Mesaj hydrocon » 08 Ara 2012, 14:15

Sedir hocam yanlış anlaşılmasın yukarıda aksettiğim tamamen şifahen, muhteviyatı nedir çok da bilgim yok sadece merak saikiyle okumuştum..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj dolunay » 09 Ara 2012, 01:17

sedir yazdı:Biraz daha araştırınca :D

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dcf_weite.jpg

İstanbul ve İzmir'in konumlarının neredeyse eşit olduğu ortaya çıkıyor.

Ben bu durumun radyo sinyallerinin her zaman yakalanamamasına, dolayısıyla günlük değilse de haftalık, aylık bir ayarlamanın mümkün olmasına yol açacağını "düşünüyorum".
Aslında bu kadar hassasiyete ihtiyacım var mı, yoksa sadece hissetmek mi istiyorum sorusunu da kendimize sormakta fayda var ;)

Düzeltme: imla

Mainflingen -- İstanbul = 1,845 km
Mainflingen -- İzmir = 1,930 km

Evet neredeyse eşit. İstanbul pek anlamlı olamayacak derecede avantajlı.

Pathfinder ile Edirne sınırları içindeki gezi ve doğa aktivitelerimde herhangi bir radyo sinyali alamadım. Sadece yurtdışı gezilerimde gece saat 12:00'den sonra radyo sinyalini alıp otomatik saat ayarı yaptığına birçok defa şahit oldum.

500 km'lik yarıçap radyo sinyalinin güçlü olduğu ve otomatik ayarın büyük ihtimal ile yapılabileceği mesafe. 1,500 km ihtimal dahilinde ancak bu sınırlar içinde uzaklaştıkça ihtimalin azaldığı mesafe. İstanbul ve İzmir 1,800 ve 1,900 km'lik mesafeler ile ihtimal dışı gözüküyor.

İhtiyaç ve zevk kişisine göre değişir. Benim için kol saati görevini ne kadar iyi başarırsa makbuldür, eğer onun görevi zamanı doğru göstermektir diye düşünürseniz... Elbette sadece aksesuar olarak gören var ise ona da lafımız olmaz.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj senolcesur » 21 Ara 2012, 11:13

ben citizen at 4010-50e sahibiyim ve İzmir Çeşme de saat radyo sinyalini yakalamaktadır. fakat Türkiye de a-tm kullandığınızdan radyo sinyalinin bu saat için bir fonksiyonu görülmemektedir.
Kullanıcı avatarı
senolcesur

Mesaj dolunay » 22 Ara 2012, 16:30

senolcesur yazdı:ben citizen at 4010-50e sahibiyim ve İzmir Çeşme de saat radyo sinyalini yakalamaktadır. fakat Türkiye de a-tm kullandığınızdan radyo sinyalinin bu saat için bir fonksiyonu görülmemektedir.

Saatinizin radyo sinyalini yakaladığını nasıl anladınız?
Kullanıcı avatarı
dolunay

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners