modern60 yazdı:Sadece malzeme değil ama regulasyon parçaları farklıdır. Mesela Kuğu boynu, üç vida, sabit vida, ayarsız balansta dengeli vb gibi hassasiyet araçları kullanılır. Bir de Breguet pandül yayı formu bu tip makinelerde çok tercih edilir. AP nin eşapmanı da Swiss Lever Escapement ama yolu kısaltılmı ve bu tip maşalar turbiyonlarda vardır. Bunlara ek olarak kullanılan malzemeler de chronometriyi artırır. Mesela Nivarox1 yerine 2 ve 3 kullanmak.
Sizi tekrar görmek yazılarınızı okumak güzel,lütfen vaktiniz elverdiği ölçüde daha sık aramızda olmaya gayret gösteriniz.
Sizi yakalamışken bir soru sormak isterim.Ben vintage saatlere de ilgi duyan biriyim.Yanlış anlaşılmasın,mutlaka burada ki bütün arkadaşların ilgisi vardır;ama benim dışımda vitage saat alana henüz rastlamadım.
Pek tabidir ki ilgi duyan arkadaşlarımda fikirlerini belirtirlerse sevinirim.
1973 yapımı,6694 kasa,1225 cal.kurmalı bir Rolex sahibiyim.İlgili link: viewtopic.php?f=45&t=8302#axzz1xENNhceJ
Bu saat elimize geçtiğinde,pek tabidir 2. el aldığımız için arka kapağı açtık.Benim mekanik saatlerime bakım yapan ustanın enteresan bir tesbiti oldu;"bunun pandülü yalpalı hareket ediyor dedi"
Ama bu saati taşıdığım zaman ,zamanı iyi tutuyor dedim,herneyse sanırım Rolex e alışık biri değildi;IWC vintage (853 cal. auto)ile karşılaştırdık,bana da öyle geldi,belki psikolojik olarak.
En iyisi bir video eklemek.
Neticede hiç bir şeye dokunmadık,satın aldığım şahıs yakın zaman da bakım yapıldığını ifade etmişti,hakikaten de makina temizdi olduğu gibi bıraktık.Demem şu ki Rolexlerde değişik bir sistem mi mevcuttur veya mevcut idi