TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj bulenty » 10 Haz 2012, 01:58

modern60 yazdı:Sadece malzeme değil ama regulasyon parçaları farklıdır. Mesela Kuğu boynu, üç vida, sabit vida, ayarsız balansta dengeli vb gibi hassasiyet araçları kullanılır. Bir de Breguet pandül yayı formu bu tip makinelerde çok tercih edilir. AP nin eşapmanı da Swiss Lever Escapement ama yolu kısaltılmı ve bu tip maşalar turbiyonlarda vardır. Bunlara ek olarak kullanılan malzemeler de chronometriyi artırır. Mesela Nivarox1 yerine 2 ve 3 kullanmak.

Sizi tekrar görmek yazılarınızı okumak güzel,lütfen vaktiniz elverdiği ölçüde daha sık aramızda olmaya gayret gösteriniz.

Sizi yakalamışken bir soru sormak isterim.Ben vintage saatlere de ilgi duyan biriyim.Yanlış anlaşılmasın,mutlaka burada ki bütün arkadaşların ilgisi vardır;ama benim dışımda vitage saat alana henüz rastlamadım.

Pek tabidir ki ilgi duyan arkadaşlarımda fikirlerini belirtirlerse sevinirim.

1973 yapımı,6694 kasa,1225 cal.kurmalı bir Rolex sahibiyim.İlgili link: viewtopic.php?f=45&t=8302#axzz1xENNhceJ

Bu saat elimize geçtiğinde,pek tabidir 2. el aldığımız için arka kapağı açtık.Benim mekanik saatlerime bakım yapan ustanın enteresan bir tesbiti oldu;"bunun pandülü yalpalı hareket ediyor dedi"

Ama bu saati taşıdığım zaman ,zamanı iyi tutuyor dedim,herneyse sanırım Rolex e alışık biri değildi;IWC vintage (853 cal. auto)ile karşılaştırdık,bana da öyle geldi,belki psikolojik olarak.

En iyisi bir video eklemek.

Neticede hiç bir şeye dokunmadık,satın aldığım şahıs yakın zaman da bakım yapıldığını ifade etmişti,hakikaten de makina temizdi olduğu gibi bıraktık.Demem şu ki Rolexlerde değişik bir sistem mi mevcuttur veya mevcut idi
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj asymptote » 10 Haz 2012, 02:06

Alan abi mesajı görünce elbette yanıtlayacaktır fakat ben öncesinde izin verirseniz bir soru sorayım:
Saatinizin pandülü breguet sarım mı? Acaba ustanıza ve size yalpalı hareket ediyor görünmesi bu nedenle olabilir mi?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj bulenty » 10 Haz 2012, 02:56

asymptote yazdı:Alan abi mesajı görünce elbette yanıtlayacaktır fakat ben öncesinde izin verirseniz bir soru sorayım:
Saatinizin pandülü breguet sarım mı? Acaba ustanıza ve size yalpalı hareket ediyor görünmesi bu nedenle olabilir mi?

Evet,şidi aratıp baktım.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj Drago » 10 Haz 2012, 11:41

Abi fazla kurcalama bozarsın :lol:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Arcus » 02 Ağu 2012, 01:39

cok faydali bir konu olmus. emegi gecenlere tesekkurler :champ:
Kullanıcı avatarı
Arcus

Mesaj SeRxx » 30 Kas 2012, 20:20

ETA Mekanizmaların Versiyonları:

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Metin06 » 02 Ara 2012, 13:10

peki kronolu saatlerin tamamı aşağıda listelenen COSC sertifikalı mıdır?eğer değilse nasıl anlayacağız COSC sertifikalı olduğunu?
SeRxx yazdı:ETA Mekanizmaların Versiyonları:

Resim
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj herofb » 02 Ara 2012, 13:15

Chronometer ile zamanı ölçen türkçe kronometre farklı şeyler forumda chronometer ve chronograph (bizim deyiyimizlee kronometre) diye aratırsanız bilgi bulabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners