TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio G-Shock Buharlanma Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Casio G-Shock Buharlanma Yorum

Mesaj starex » 09 Kas 2012, 15:16

Arkadaşlar Ersa Teknik servisten gelen cevaba göre Japonya ile görüşüp bana bilgi verecekler miş :? İlk defa mı buhar yapan saat görmüşler anlaşılır gibi değil
These are the best of times.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj starex » 16 Kas 2012, 10:20

Arkadaşlar aynı testi Timex Expedition ile yaptım saatin camında en ufak bir buharlanma olmadı yani Çin'de üretim sırasında içinde nem kalması veya ani ısı değişikliklerinde buharlanmanın normal olması şehir efsanesiymiş. Tescillendi.

Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj tachyon » 16 Kas 2012, 12:04

Bu hususunda tartışılabilliyor olması çok ilginç. Saat camı buğulanma yaptıysa su geçirmiştir. Bunu bilmek için saatlerden anlamaya bile gerek yok. Garantisi varsa gönderirsiniz tamir ederler ya da yenisini gönderirler. Yok Japonyaya soracağız falan hikaye bunlar. Sizi geçiştirmek için yapmışlar.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj seca » 29 Kas 2012, 10:26

sayın starex, casıo g-shock ların üretim safhasını görseniz hayret edersiniz. Teknik servis ne yazık ki uğraştığı konu üzerinde fazla amatör ve baştan savmacı ilkesiz bir davranış içinde.. Ne demekmiş ani ısı değişimlerinde buharlaşma olurmuşmuş falan feşmekan. En ucuz ilk g-shockları bile ben denizde, çamurlu tarla işlerinde ve çok soğuklarda kullandığım halde kesinlikle zerre kadar damlacık dahi oluşmazdı. Saunalarda veya diğer su ortamları içinde yine de saatlerinizin düğmelerine basmayın. Tropik bölgelerde birleştirme aşamasında kasaya nemli hava girmesi diye de bir şey yok.. Montaj odaları özel olarak iklimlendirilmekte ve hatta montajlayan kişiler dahi ellerine eldiven ağızlarına maske vs. takmaktalar kısacası ameliyathane ortamında bu işler yapılmakta. Lakin, sayın starex, siz, acaba saatinizin kapağını meraktan açıp, tekrar kapatırken contayı gevmiş olmayasınız ha ne dersiniz ? Böyle bir şey yaptınız mı ? Merak ettim de sorayım dedim..
Kullanıcı avatarı
seca

Mesaj starex » 29 Kas 2012, 11:39

seca yazdı:sayın starex, casıo g-shock ların üretim safhasını görseniz hayret edersiniz. Teknik servis ne yazık ki uğraştığı konu üzerinde fazla amatör ve baştan savmacı ilkesiz bir davranış içinde.. Ne demekmiş ani ısı değişimlerinde buharlaşma olurmuşmuş falan feşmekan. En ucuz ilk g-shockları bile ben denizde, çamurlu tarla işlerinde ve çok soğuklarda kullandığım halde kesinlikle zerre kadar damlacık dahi oluşmazdı. Saunalarda veya diğer su ortamları içinde yine de saatlerinizin düğmelerine basmayın. Tropik bölgelerde birleştirme aşamasında kasaya nemli hava girmesi diye de bir şey yok.. Montaj odaları özel olarak iklimlendirilmekte ve hatta montajlayan kişiler dahi ellerine eldiven ağızlarına maske vs. takmaktalar kısacası ameliyathane ortamında bu işler yapılmakta. Lakin, sayın starex, siz, acaba saatinizin kapağını meraktan açıp, tekrar kapatırken contayı gevmiş olmayasınız ha ne dersiniz ? Böyle bir şey yaptınız mı ? Merak ettim de sorayım dedim..

Ben de g-shock ların zor şartlarda sorunsuzca kullanılabileceğini düşünerek bu saati almıştım ama maalesef beklentilerimi karşılamadı ki bu saati bırakın zor şartları standart günlük kullanıyordum. Saatin kapağını açmamak ve açtırmamak için güneş enerjisi ile çalılşan saat tercih etmiştim :? Saatin kapağının açılması söz konusu değil, acaba kullanılmış saati mi satın aldım ondan şüphelenmeye başladım. Ankara'da bilinen bir saatçiden kutusunda almıştım oysa. Su içinde düğmelere basılmaması gerektiğini biliyorum. Bu arada saatim hala ERSA teknik serviste ve dün aradığımda Casio merkez den hala cevap beklediklerini bu modelde hiç böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını ilettiler. O zaman adama sormazlar mı "Neden ani ısı değişimlerinde normaldir" diye rapor tutup tüketiciyi yanıltıyorsun. Raporu tarayıp gönderebilirim. Teknik servis sorumlusu ile görüştüm ve konunun burada tartışıldığını da söyledim.

Türkiye'de en bilinen ve en güvenilir markalarda dahi böylesine müşteriyi yanıltıcı ve amatör yaklaşımlar varken, nereden ne alacağımı şaşırdım. Güvenilir yerden alayım biraz daha fazla vereyim diyorum ama sonuç hiç değişmiyor. "National Geographic" İstanbul belgeseli aklıma geldi. Bırakın vatandaş, tüketici, müşteriyi kendimize saygımız kalmamış. Ama çok şükür ki hala umudumuz var.
Kullanıcı avatarı
starex

Mesaj seca » 29 Kas 2012, 12:38

sayın starex, saati bilinen bir saatçiden almış olmanız iyidir ve onların kullanılmış veya kusurlu mal sattıklarına hiç ihtimal vermem. Kalite kontrol safhasında da atlanılan bir aşamaya da ihtimal vermiyorum. Bu durumda, saatinizin düğmelerine bastığınızda içeriye nemli havanın girmiş olması muhtemeldir. Ancak, düğmelerin yalıtımında eğer bir kusur oluşmuş ise bu durumun sizin kullanma safhanızın erken dönemlerinde ortaya çıktığı ilk akla gelen neden gibi görünüyor. Her ne olursa olsun, servis, bahaneler uydurmadan gereğini yapmalıdır. Garanti kavramı bunun için vardır ve üretici firmalar bu tip arızaların olabileceğini bizden daha önce zaten düşünürler. Buradan, oraya buraya ahkam kesmiyorum. Servisi, daha ciddi bir tutumla bu duruma müdahale etmeye ve ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum. Sonuçta servis şu ortamda istemeden sınava girmiş oldu. Sizin de yapmanız gereken, hiç tavizsiz konunun üzerinde sabırla durmak ve burada, gelişmeleri bizlerle paylaşmanızdır. Dünya devi markalarının servisliğini yapmak, zor iştir.. Gelişmeleri bekliyoruz.. saygılar, sevgiler.
Kullanıcı avatarı
seca

Mesaj brckk » 29 Kas 2012, 15:39

National Geographic İstanbul belgeselinin konuyla alakasini cozemedim ben? :)
Kullanıcı avatarı
brckk

Mesaj starex » 28 Ara 2012, 01:55

Arkadaşlar selam,

Uzun bir aradan sonra Casio servisten geri dönüş oldu, teknik servis sorumlusu konu ile yakından ilgilendi. Saatte DEĞİŞİM YAPILDI ancak bu kez tekrar benzer bir sorun yaşamak istemediğim için G-Shock değil başka bir seriden bir saat (Caiso Edifice EQS-A500) tercih ettim ve yeni saatim bugün elime ulaştı. Fazla inceleme fırsatım olmadı. Deneyimlerimi buradan yazarım. Geç ve nazlı da olsa Casio servisin değişim yapmasını çok yerinde ve olumlu karşıladım. Bir daha g-shock a bulaşır mıyım bilmiyorum :roll:

Selamlar,
Kullanıcı avatarı
starex

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners