Casio PRG-240-1DR modelini almaya karar verdim. Epeydir bulamadığım bu saati bugun bir saatcide gördüm, pazarlığını yaptım (450TL) ancak tam alacakken saatin kutu içeriğinden "Türkçe Kullanım Kılavuzu"nun çıkmadığını farkettim. Satıcı "internet sitesinden indirip mail atıyoruz" dedi, ancak kafamda ürünün spot olabileceği üzerine soru işaretleri oluştuğundan, saati almaktan vazgeçtim. Ersa garanti belgesini ve ürünün kutusunu gördüm fakat ürünün içinden kullanım kılavuzunun çıkmaması bana çok tuhaf geldi.
Örneğin kullandığımız hemen hemen bütün elektronik ürünlerin kullanım kılavuzlarını kendi internet sitelerinden indirebiliyoruz, fakat yinede kutu içeriğinde ek olarak Türkçe kullanım kılavuzu çıkıyor. Bu arada daha önce aldığım 2 tane seiko saatin kutu içeriğinden Türkçe kullanım kılavuzunun çıktığını hatırlıyorum. Zaten distribütörlerin en önemli görevlerinden biri de, kendi dillerindeki kullanım kılavuzlarını kutu içeriğine eklemek değil mi?
Sormak istediğim:
1 - Bu saatlerin (casio protrek) içinden "Türkçe Kullanım Kılavuzu" çıkmıyor mu?
2 - Eğer kutu içeriğinden çıkmıyorsa PRG-240-1DR nin Türkçe Kul. kılavuzunu nereden bulabilirim? (Ersanın sitesinde de yok)
3 - Saatin orjinal olduğunu nasıl anlarım? Ersa garanti belgesi varsa, tamammıdır?

4 - Birde, kutudan yeni açılan değilde, vitrindeki saati almanın bir dezavantajı var mıdır? (Ankara da kutu da değil, vitrinde bile zor bulunan bir model)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.