Bende bu durum neredeyse bir takıntı halini aldı. Israrcı bakışlarımı görenler/farkedenler buna bir anlam veremiyor, bazıları tuhaf tuhaf yüzüme bakıyor hatta (bilek fetişisti sanıyor olabilirler

). Bu arada saat kullanımıyla ilgili kendi tecrübelerimden edindiğim sizlere ilginç gelebilecek bir kaç istatistiki bilgi vereyim.
Gerek okul içi gerekse okul dışı sınavlarda genelde gözcü olarak görev alıyorum. Haliyle sınav esnasında tüm sınıfı gezip dolaşıyorum, genç arkadaşlar usulca sorularını çözerken ben çaktırmadan her birinin bileklerine bakıyorum ve kendimce kafamda notlar alıyorum

İşte bu notlardan derlediklerim:
- Gençler (18-25 yaş arası) ekseriyetle saat takıyor. Benim gözlemlediğim her 4 öğrenciden 3'ünde saat var. Saat kullanım oranı yaklaşık yüzde 75 diyebiliriz.
- Bekleneceği gibi saatlerin neredeyse tamamı quartz. Tek tük Seiko 5 ve Swatch görüyorum mekanik olarak.
- Elektronik-dijital saat kullanımı çok da yaygın değil, genelde analog saatler tercih ediliyor ve kasa çapları devasa büyük..
- Gençler moda kurbanı maalesef. Ucuz ya da pahalı, saatlerin neredeyse tamamı moda saati (buna istisna Casio ve Seiko). Polat Alemdar saati varmış bir de, üçgen saat.. O saatten takan birkaç arkadaşı uyardım bir daha sınava bununla gelme diye

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein