TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Saat Takıyorsunuz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Neden Saat Takıyorsunuz?

Mesaj drk » 11 Kas 2012, 00:48

Evet, hangi saati taktığına bakarım ama bunu asla onun hakkında bir çıkarımda bulunmak için kullanmam ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj DHLadam » 11 Kas 2012, 00:53

Aynen, on yargilarimla ilgili bir konu olsa gerek ama yine de elimde degil sanirim :)
Vesper Lynd: Rolex?
James Bond: Omega.
Vesper Lynd: Beautiful.
Kullanıcı avatarı
DHLadam

Mesaj asymptote » 11 Kas 2012, 01:09

Bende bu durum neredeyse bir takıntı halini aldı. Israrcı bakışlarımı görenler/farkedenler buna bir anlam veremiyor, bazıları tuhaf tuhaf yüzüme bakıyor hatta (bilek fetişisti sanıyor olabilirler :D). Bu arada saat kullanımıyla ilgili kendi tecrübelerimden edindiğim sizlere ilginç gelebilecek bir kaç istatistiki bilgi vereyim.

Gerek okul içi gerekse okul dışı sınavlarda genelde gözcü olarak görev alıyorum. Haliyle sınav esnasında tüm sınıfı gezip dolaşıyorum, genç arkadaşlar usulca sorularını çözerken ben çaktırmadan her birinin bileklerine bakıyorum ve kendimce kafamda notlar alıyorum :) İşte bu notlardan derlediklerim:

- Gençler (18-25 yaş arası) ekseriyetle saat takıyor. Benim gözlemlediğim her 4 öğrenciden 3'ünde saat var. Saat kullanım oranı yaklaşık yüzde 75 diyebiliriz.

- Bekleneceği gibi saatlerin neredeyse tamamı quartz. Tek tük Seiko 5 ve Swatch görüyorum mekanik olarak.

- Elektronik-dijital saat kullanımı çok da yaygın değil, genelde analog saatler tercih ediliyor ve kasa çapları devasa büyük..

- Gençler moda kurbanı maalesef. Ucuz ya da pahalı, saatlerin neredeyse tamamı moda saati (buna istisna Casio ve Seiko). Polat Alemdar saati varmış bir de, üçgen saat.. O saatten takan birkaç arkadaşı uyardım bir daha sınava bununla gelme diye :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 11 Kas 2012, 01:18

Aslında Polat Alemdar saati denen şey Hamilton Ventura, sonra technomarine yapmaya başladı, daha sonra hummer adıyla çıktı, son olarak da çin malı sahteden hallice saatler ortalığı doldurdu :)

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj DHLadam » 11 Kas 2012, 01:23

@asymptote beniziyoruz o zaman :) yazdigimi duzeltmek isterim Drk 'in cevabindan sonra : bileginde kaliteli (ucuz - pahali demiyorum ), hos, guzel bir saat takan biri gordugumde O'na olan saygim artiyor :)
Vesper Lynd: Rolex?
James Bond: Omega.
Vesper Lynd: Beautiful.
Kullanıcı avatarı
DHLadam

Mesaj AboveTheRim » 11 Kas 2012, 14:03

Bu devasa saatler bende hep u-boat izlenimi verdi. Güzel ve benimde katıldığım bir gözlem olmuş. Saatlere bakıyoruz çünkü saatten anlıyoruz beyler 8-)
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Levcho » 12 Kas 2012, 00:33

Saat erkeğin tek aksesuarıdır.
Bazı erkeklerde hastalık haline gelir, aynı kadınların küpe çeşidi takıntısı gibi.
--------
Seiko SNDA43P1 / Citizen BL8097-52E / Seiko 5
Kullanıcı avatarı
Levcho

Mesaj Hsnmrycl » 12 Kas 2012, 01:26

saat takmak tam anlamıyla keyfimi yerine getiriyor.
iş yerinde yoğun bir işle uğraştığım sırada bile gözüm saate takıldığında akan saniyesini görüp, sesini dinlemek bana zevk veriyor.
hepsi bu...
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners