Merhabalar foruma hoşgeldiniz.
TimeMaster yazdı:Şimdiyse yeni bir saat almaya karar verdim ve quartz olmayan saat alayım dedim araştırdım ve bu saati buldum
Temelde bu saat de Quartz.
TimeMaster yazdı:Bu saatle ilgili bazı soru işaretlerim var mesela pil ömrü kaç yıl,pili kaç gün gidiyor,yada kaç yılda bir bakım yapılması gerekir,saatin ömrü kaç yıl,saatin hassasiyeti kaç sn vb.
Pilin ömrü 10 yılı geçebiliyor, saat tam şarj durumunda 1 aylık enerji depoluyor, ters bir durum olmadığı sürece çok uzun yıllar bakıma ihtiyaç duymazsınız, saatin ömrü tamamen size bağlı çevremde 10 yıldan fazladır tıtır tıkır çalışan Kinetic saatler var ve sonra olarak da hassasiyet konusunda hiç bir sıkıntınız olmayacağını söyleyeyim.
Kinetic Direct Drive mekanizmada saat hareket ettikçe ve siz tepeyi ters yönde çevirdiğiniz zaman pil enerji depolamakta.Daha fazla bilgi için
viewtopic.php?f=49&t=1902&p=38754#axzz26joN5KHEEğer bu modeli Türkiye'den alacaksanız kesinlikle fiyatı çok pahalı( yanılmıyorsam 2500 lira civarı etiket fiyatı var), bu parayla çok güzel otomatik saat alabilirsiniz.
Bu başlığa da göz atın
viewtopic.php?f=13&t=5759#axzz26jlj9oibİlla Sportura Kinetic olacak diyorsanız şu başlıktaki modelleri daha çok tavsiye ederim
viewtopic.php?f=12&t=8067&start=400#p162639