TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Sportura SRG005P2 Kinetic Direct Drive Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Sportura SRG005P2 Kinetic Direct Drive Bilgi

Mesaj TimeMaster » 17 Eyl 2012, 16:30

Arkadaşlar ben bu siteye yeni üye oldum çok güzle bir site ve çok güzel bir ortam.Bende sizler gibi saat tutkunuyum ve şimdiye kadar Tissot,Momentus,Seiko gibi markalar kullandım ve hepside quartz saatlerdi.Şimdiyse yeni bir saat almaya karar verdim ve quartz olmayan saat alayım dedim araştırdım ve bu saati buldum.Bütçem bu saati alabilecek uygunlukta ama saati araştırırken farkettim saatin çalışma prensibi Kinetic Direct Drive.Yani saat tam anlamıyla otomatik değil.İnternette bu saatle ilgili pek bir şey bulamadım.
Bu saatle ilgili bazı soru işaretlerim var mesela pil ömrü kaç yıl,pili kaç gün gidiyor,yada kaç yılda bir bakım yapılması gerekir,saatin ömrü kaç yıl,saatin hassasiyeti kaç sn vb. sorular.Kafamdaki soru işaretleri giderse bu saati hemen almayı düşünüyorum.Forumda bu saati kullanan veya inceleyen arkadaşlar varsa bu saatle ilgili teknik bilgileri ve kendi yorumlarını alabilir miyim?Kısacası bu saatle ilgili her şeyi öğrenmek istiyorum.
Bunlarda resimleri:
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Değerli yorumlarınızı bekliyorum ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
TimeMaster

Re: Seiko Sportura SRG005P2

Mesaj zandar » 17 Eyl 2012, 16:54

ben de kinetik saat almayı düşünmüştüm bi ara, o zamanlar biraz araştırıp kısmen de olsa bilgi sahibi olmuştum.

kinetik saatlerde, kuvarslardaki gibi klasik bir pil yerine şarj edilebilir lityum batarya (kapasitör diyorlar) var, kol hareketleriyle hareket eden bir sarkaç (rotor) bir dinamoyu döndürüp elektrik üreterek kapasitörü şarj ediyor. bunun dışında kuvars saatten farkı yok. 2 yılda bir pil değiştirmiyorsun, piller 10-15 yıl felan gidiyor galiba. daha iyi bilenler yardımcı olacaktır.

kinetik direckt drive demek ise, kendin kurarak da pili şarj edebiliyorsun demek.

kapasitör değişimi dışında extra bakım gerektirmez herhalde, düzgün kullanılırsa.

sapma/hassasiyet olayı kuvars saatlerdeki gibidir.
zandar

Re: Seiko Sportura SRG005P2 Kinetic Direct Drive Bilgi

Mesaj SeRxx » 17 Eyl 2012, 17:35

Merhabalar foruma hoşgeldiniz.

TimeMaster yazdı:Şimdiyse yeni bir saat almaya karar verdim ve quartz olmayan saat alayım dedim araştırdım ve bu saati buldum

Temelde bu saat de Quartz.

TimeMaster yazdı:Bu saatle ilgili bazı soru işaretlerim var mesela pil ömrü kaç yıl,pili kaç gün gidiyor,yada kaç yılda bir bakım yapılması gerekir,saatin ömrü kaç yıl,saatin hassasiyeti kaç sn vb.

Pilin ömrü 10 yılı geçebiliyor, saat tam şarj durumunda 1 aylık enerji depoluyor, ters bir durum olmadığı sürece çok uzun yıllar bakıma ihtiyaç duymazsınız, saatin ömrü tamamen size bağlı çevremde 10 yıldan fazladır tıtır tıkır çalışan Kinetic saatler var ve sonra olarak da hassasiyet konusunda hiç bir sıkıntınız olmayacağını söyleyeyim.

Kinetic Direct Drive mekanizmada saat hareket ettikçe ve siz tepeyi ters yönde çevirdiğiniz zaman pil enerji depolamakta.Daha fazla bilgi için :arrow: viewtopic.php?f=49&t=1902&p=38754#axzz26joN5KHE

Eğer bu modeli Türkiye'den alacaksanız kesinlikle fiyatı çok pahalı( yanılmıyorsam 2500 lira civarı etiket fiyatı var), bu parayla çok güzel otomatik saat alabilirsiniz.

Bu başlığa da göz atın :arrow: viewtopic.php?f=13&t=5759#axzz26jlj9oib
İlla Sportura Kinetic olacak diyorsanız şu başlıktaki modelleri daha çok tavsiye ederim :arrow: viewtopic.php?f=12&t=8067&start=400#p162639
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj TimeMaster » 17 Eyl 2012, 20:39

Sayın "zandar" ve "seRxx" değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı.Ama ben bu saati aldıktan 10-15 yıl sonrada yedek parçasını bulabilir ve servisini kullanabilir miyim?Yani bazı saatler var yaklaşık 10 yıl sonra yedek parçası bulunamayan temin edilemeyen acaba bu saatte böyle bir sıkıntı yaşar mıyım?Ayrıca bu saatin ömrü ne kadardır acaba,her saatin bir çalışma süresi yani ömrü var bu saatin ne kadardır tahminen?
Kullanıcı avatarı
TimeMaster

Mesaj Scubat » 17 Eyl 2012, 22:14

Güzelmiş, çok beğendim...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj autotech » 14 Eki 2012, 10:26

Uzun zamandır foruma girmiyorum. Bu yüzden konuyu ve attığınız mesajı yeni gördüm. Kusura bakmayın. Bende bu saatin aynısının metal kordonlusu var.

viewtopic.php?f=13&t=5759#axzz26jlj9oib

Yukarıdaki linkte detaylı incelemem var. Ben bu saati almaya karar verdiğim zaman bu fiyata, bundan daha iyi bir saat bulamadım. Bu fiyata dandik markaların otomatik saatleri var. Bence Hublot, Panerai, Tag Heuer vb. bir marka alamıyorsanız, otomatik saat almanın bir anlamı yok.

Benim saatim 2009 üretimi. Sorunsuz kullanıyorum. Hiçbir arızası da olmadı. Hala şarjı 1 ay gidiyor. Şimdi bu fiyatlara saat alacak olsam yine bu saati alırdım. Başka sorunuz varsa cevaplarım. İyi günler dilerim...
Kullanıcı avatarı
autotech

Mesaj TimeMaster » 30 Eki 2012, 17:00

Sayın "mehmetba" saatle ilgili bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Eğer bir aksilik olmazsa yaza bu saati alacağım.Bu saati kullanan bir arkadaşım var gerçekten çok hoş bir saat.
Kullanıcı avatarı
TimeMaster

Mesaj autotech » 01 Kas 2012, 09:33

Rica ederim...
Kullanıcı avatarı
autotech

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 135 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners