TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sanırım Başka Söze Hacet Yok "Edward Prior"

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Sanırım Başka Söze Hacet Yok "Edward Prior"

Mesaj MufitTutar » 12 Eki 2012, 00:13

Evet bu da ikinci paylaşımım.

Başlıkta da belirttiğim gibi başka söze hacet yok. Çünkü Edward Prior.
Bu marka saatler (George/Edward Prior) vaktiyle Osmanlı ve hükmettiği coğrafyada kalite ve sağlamlıkları ile çok meşhur olmuş ve büyük talep görmüşlerdir. Öyle ki daha sonraki zamanlarda neredeyse bütün zincir sargılı saatler halk arasında Prior adıyla anılmaya başlanmıştır.
Önceki dönemde Markwick Markham, bu dönemde de Ralph Gout, George Charle, Benjamin Barber, Isaac Roberts, John Asley ve şuan ismini hatırlayamadığım bir kaç markada Osmanlı pazarı için kaliteli saatler üretmişler ve talep görmüşler.

Fransız Breguet ve Julien Le roy'u bu kategoriye dahil etmek haksızlık olur kanaatindeyim...

Biraz da sizlerle paylaştığım saatten bahsedelim..
Şimdiye kadar sahip olduğum priorlar içerisinde en hatasız olanı diyebilirim. Tek kusuru bağa dış kapağın arka menteşe bölümündeki kaplamada küçük bir çatlak olması. Saat çok çok iyi korunmuş durumda. Saatin başka bir özelliği ise makine, balans baskı ve kadran numaralarının tutarlı olması yani her şeyi ile orjinal. Tek orjinal olmayan yanı akrep ve yelkovanı. Onları da bana böyle daha estetik göründüğü için ben değiştirdim. Orjinalleri tabi ki duruyor. :)
Bu saatlerin ayrıca iki dış kasası daha bulunur. En dış kasa (kutuda diyebiliriz) genelde ceviz ağacından diğeri ise komple kapalı gümüş bir kasadır. Kasa için kullanılan metaller farklılık gösterebiliyor. Altın, tombak, gümüş ve pirinç gibi.

Eksik veya hatalı olduğum konular varsa lütfen bana bildirin. Düzelteyim.
Herkese selamlar...
Umarım faydalı bir paylaşım olmuştur...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Aşağıdaki fotoğraflarda da saatin orjinal akrep yelkovan takılmış hali görülüyor.
Hem bilgi amaçlı hem de akıllardaki şüpheleri gidermek için...
İnternetten fotoğraf kopyalayıp buraya yapıştırıyoruz zannedilmesin diye.

Resim
Resim
En son MufitTutar tarafından 13 Eki 2012, 21:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.
Duman rüzgâra yük olmaz; ama taşıdığı haber felakettir...
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Re: Sanırım başka söze hacet yok "Edward Prior"

Mesaj asymptote » 12 Eki 2012, 00:17

Yine çok güzel bir saat ve güzel bir paylaşım.. :champ: Bu "Edward Prior" ların çok fazla sahtesi dolanıyor piyasada o yüzden bulaşmaya korkuyor insan..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Sanırım Başka Söze Hacet Yok "Edward Prior"

Mesaj MufitTutar » 12 Eki 2012, 00:43

Aslında saatin karekteristik özelliklerini biliyorsanız gerçeğini sahtesinden ayırt etmek çok kolay. İlk dikkat edilecek husus balans baskı başlığı, çanak dişlisi ve platinler arasındaki sütun işlemeleri.
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj sedir » 12 Eki 2012, 00:57

Acebe orijinal akrep ve yelkovan nasıl? Ben mevcut akrep ve yelkovanı biraz abartılı gördüm. Söylenmeseydi farkeder miydim? Bilemiyorum. Ama mekanizma çok güzel görülüyor. Kutu içinde kutu özelliği de ilginç. Saat kaç sorusunu törenle cevap verilecek bir konuma getiriyor sanırım.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj MufitTutar » 12 Eki 2012, 01:56

sedir yazdı:Acebe orijinal akrep ve yelkovan nasıl? Ben mevcut akrep ve yelkovanı biraz abartılı gördüm. Söylenmeseydi farkeder miydim? Bilemiyorum. Ama mekanizma çok güzel görülüyor. Kutu içinde kutu özelliği de ilginç. Saat kaç sorusunu törenle cevap verilecek bir konuma getiriyor sanırım.

Sevgili Sedir,
saatin orjinal akrep ve yelkovanını takarak yeniden fotoğrafladım ve ekledim. Aslında haklısınız orjinal halini görmeden kıyaslama yapmak gerçekten mümkün değil.
Selamlar, Müfit.
Kullanıcı avatarı
MufitTutar

Mesaj asymptote » 12 Eki 2012, 02:19

Orjinal kollar kadran ile bir bütünlük oluşturuyor ve kesinlikle çok daha güzel.. 8-) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj onuratamer » 12 Eki 2012, 09:05

Islemelerine bayildim dogrusu. benim de tercihim orjinal kollardan olurdu. Paylasim icin tesekkurler.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj zandar » 12 Eki 2012, 13:50

bence de, herşeyin orjinali güzel oluyor, en ufak müdahale bile sırıtıyor.
zandar

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners