Bal覺kta da belirttiim gibi baka s繹ze hacet yok. 羹nk羹 Edward Prior.
Bu marka saatler (George/Edward Prior) vaktiyle Osmanl覺 ve h羹kmettii corafyada kalite ve salaml覺klar覺 ile 癟ok mehur olmu ve b羹y羹k talep g繹rm羹lerdir. yle ki daha sonraki zamanlarda neredeyse b羹t羹n zincir sarg覺l覺 saatler halk aras覺nda Prior ad覺yla an覺lmaya balanm覺t覺r.
nceki d繹nemde Markwick Markham, bu d繹nemde de Ralph Gout, George Charle, Benjamin Barber, Isaac Roberts, John Asley ve uan ismini hat覺rlayamad覺覺m bir ka癟 markada Osmanl覺 pazar覺 i癟in kaliteli saatler 羹retmiler ve talep g繹rm羹ler.
Frans覺z Breguet ve Julien Le roy'u bu kategoriye dahil etmek haks覺zl覺k olur kanaatindeyim...
Biraz da sizlerle paylat覺覺m saatten bahsedelim..
imdiye kadar sahip olduum priorlar i癟erisinde en hatas覺z olan覺 diyebilirim. Tek kusuru baa d覺 kapa覺n arka mentee b繹l羹m羹ndeki kaplamada k羹癟羹k bir 癟atlak olmas覺. Saat 癟ok 癟ok iyi korunmu durumda. Saatin baka bir 繹zellii ise makine, balans bask覺 ve kadran numaralar覺n覺n tutarl覺 olmas覺 yani her eyi ile orjinal. Tek orjinal olmayan yan覺 akrep ve yelkovan覺. Onlar覺 da bana b繹yle daha estetik g繹r羹nd羹羹 i癟in ben deitirdim. Orjinalleri tabi ki duruyor.

Bu saatlerin ayr覺ca iki d覺 kasas覺 daha bulunur. En d覺 kasa (kutuda diyebiliriz) genelde ceviz aac覺ndan dieri ise komple kapal覺 g羹m羹 bir kasad覺r. Kasa i癟in kullan覺lan metaller farkl覺l覺k g繹sterebiliyor. Alt覺n, tombak, g羹m羹 ve pirin癟 gibi.
Eksik veya hatal覺 olduum konular varsa l羹tfen bana bildirin. D羹zelteyim.
Herkese selamlar...
Umar覺m faydal覺 bir payla覺m olmutur...

Aa覺daki fotoraflarda da saatin orjinal akrep yelkovan tak覺lm覺 hali g繹r羹l羹yor.
Hem bilgi ama癟l覺 hem de ak覺llardaki 羹pheleri gidermek i癟in...
襤nternetten fotoraf kopyalay覺p buraya yap覺t覺r覺yoruz zannedilmesin diye.