TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

San覺r覺m Baka S繹ze Hacet Yok "Edward Prior"

Antika Saatler ve Cep Saatleri zerine Payla覺mlar

San覺r覺m Baka S繹ze Hacet Yok "Edward Prior"

Mesaj MufitTutar » 12 Eki 2012, 00:13

Evet bu da ikinci payla覺m覺m.

Bal覺kta da belirttiim gibi baka s繹ze hacet yok. 羹nk羹 Edward Prior.
Bu marka saatler (George/Edward Prior) vaktiyle Osmanl覺 ve h羹kmettii corafyada kalite ve salaml覺klar覺 ile 癟ok mehur olmu ve b羹y羹k talep g繹rm羹lerdir. yle ki daha sonraki zamanlarda neredeyse b羹t羹n zincir sarg覺l覺 saatler halk aras覺nda Prior ad覺yla an覺lmaya balanm覺t覺r.
nceki d繹nemde Markwick Markham, bu d繹nemde de Ralph Gout, George Charle, Benjamin Barber, Isaac Roberts, John Asley ve uan ismini hat覺rlayamad覺覺m bir ka癟 markada Osmanl覺 pazar覺 i癟in kaliteli saatler 羹retmiler ve talep g繹rm羹ler.

Frans覺z Breguet ve Julien Le roy'u bu kategoriye dahil etmek haks覺zl覺k olur kanaatindeyim...

Biraz da sizlerle paylat覺覺m saatten bahsedelim..
imdiye kadar sahip olduum priorlar i癟erisinde en hatas覺z olan覺 diyebilirim. Tek kusuru baa d覺 kapa覺n arka mentee b繹l羹m羹ndeki kaplamada k羹癟羹k bir 癟atlak olmas覺. Saat 癟ok 癟ok iyi korunmu durumda. Saatin baka bir 繹zellii ise makine, balans bask覺 ve kadran numaralar覺n覺n tutarl覺 olmas覺 yani her eyi ile orjinal. Tek orjinal olmayan yan覺 akrep ve yelkovan覺. Onlar覺 da bana b繹yle daha estetik g繹r羹nd羹羹 i癟in ben deitirdim. Orjinalleri tabi ki duruyor. :)
Bu saatlerin ayr覺ca iki d覺 kasas覺 daha bulunur. En d覺 kasa (kutuda diyebiliriz) genelde ceviz aac覺ndan dieri ise komple kapal覺 g羹m羹 bir kasad覺r. Kasa i癟in kullan覺lan metaller farkl覺l覺k g繹sterebiliyor. Alt覺n, tombak, g羹m羹 ve pirin癟 gibi.

Eksik veya hatal覺 olduum konular varsa l羹tfen bana bildirin. D羹zelteyim.
Herkese selamlar...
Umar覺m faydal覺 bir payla覺m olmutur...

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Aa覺daki fotoraflarda da saatin orjinal akrep yelkovan tak覺lm覺 hali g繹r羹l羹yor.
Hem bilgi ama癟l覺 hem de ak覺llardaki 羹pheleri gidermek i癟in...
襤nternetten fotoraf kopyalay覺p buraya yap覺t覺r覺yoruz zannedilmesin diye.

Resim
Resim
En son MufitTutar taraf覺ndan 13 Eki 2012, 21:39 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 4 kere d羹zenlendi.
Duman r羹zg璽ra y羹k olmaz; ama ta覺d覺覺 haber felakettir...
Kullan覺c覺 avatar覺
MufitTutar

Ya: 52
Kay覺t: 05 Eki 2012, 04:19

Re: San覺r覺m baka s繹ze hacet yok "Edward Prior"

Mesaj asymptote » 12 Eki 2012, 00:17

Yine 癟ok g羹zel bir saat ve g羹zel bir payla覺m.. :champ: Bu "Edward Prior" lar覺n 癟ok fazla sahtesi dolan覺yor piyasada o y羹zden bulamaya korkuyor insan..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: San覺r覺m Baka S繹ze Hacet Yok "Edward Prior"

Mesaj MufitTutar » 12 Eki 2012, 00:43

Asl覺nda saatin karekteristik 繹zelliklerini biliyorsan覺z ger癟eini sahtesinden ay覺rt etmek 癟ok kolay. 襤lk dikkat edilecek husus balans bask覺 bal覺覺, 癟anak dilisi ve platinler aras覺ndaki s羹tun ilemeleri.
Kullan覺c覺 avatar覺
MufitTutar

Mesaj sedir » 12 Eki 2012, 00:57

Acebe orijinal akrep ve yelkovan nas覺l? Ben mevcut akrep ve yelkovan覺 biraz abart覺l覺 g繹rd羹m. S繹ylenmeseydi farkeder miydim? Bilemiyorum. Ama mekanizma 癟ok g羹zel g繹r羹l羹yor. Kutu i癟inde kutu 繹zellii de ilgin癟. Saat ka癟 sorusunu t繹renle cevap verilecek bir konuma getiriyor san覺r覺m.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj MufitTutar » 12 Eki 2012, 01:56

sedir yazd覺:Acebe orijinal akrep ve yelkovan nas覺l? Ben mevcut akrep ve yelkovan覺 biraz abart覺l覺 g繹rd羹m. S繹ylenmeseydi farkeder miydim? Bilemiyorum. Ama mekanizma 癟ok g羹zel g繹r羹l羹yor. Kutu i癟inde kutu 繹zellii de ilgin癟. Saat ka癟 sorusunu t繹renle cevap verilecek bir konuma getiriyor san覺r覺m.

Sevgili Sedir,
saatin orjinal akrep ve yelkovan覺n覺 takarak yeniden fotoraflad覺m ve ekledim. Asl覺nda hakl覺s覺n覺z orjinal halini g繹rmeden k覺yaslama yapmak ger癟ekten m羹mk羹n deil.
Selamlar, M羹fit.
Kullan覺c覺 avatar覺
MufitTutar

Mesaj asymptote » 12 Eki 2012, 02:19

Orjinal kollar kadran ile bir b羹t羹nl羹k oluturuyor ve kesinlikle 癟ok daha g羹zel.. 8-) :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj onuratamer » 12 Eki 2012, 09:05

Islemelerine bayildim dogrusu. benim de tercihim orjinal kollardan olurdu. Paylasim icin tesekkurler.
Kullan覺c覺 avatar覺
onuratamer

Kay覺t: 16 May 2011, 18:13

Mesaj zandar » 12 Eki 2012, 13:50

bence de, hereyin orjinali g羹zel oluyor, en ufak m羹dahale bile s覺r覺t覺yor.
zandar

Sonraki

D繹n TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners