mucadeleci » 28 Eyl 2012, 08:03
Dorukcum Alman arabaları ile çok haşır neşir olduğum söylenemez ama konu bir klasik otomobil toplamak ise elbette menşei fark etmeksizin her otomobil için ortak yönler vardır, benim acizane fikrim ve deneyimim bu işlere ayrılan bütçeler yaklaşık olarak %50 aşılmaktadır ki bu iyimser rakam, tabi elinden bu işler geliyorsa ya da iyi ve güvenilir ustaların (mekanik ve kaporta ustaları) varsa bu söylediklerim geçerli oluyor. Örn: bütçe 10bin tl ise karşımıza çıkan rakam sonuçta 14-16bin tl civarı olacaktır. Bu araç çocukluk hayalinse yada sahip olmaktan çok mutlu olacak ve ömürlük bir sevda tadında toplayacaksan 3ün 5in ve zamanın hesabını yapma ve topla derim sonuna kadar arkandayım. Fakat sadece 3-5 yıl için kullanılacak hafta sonu kaçamağı/eğlencesi aracı olacak ise naçizane tavsiyem odur ki, sevdiğin modellerin içinden 13-15 yaşlarında bir araç alman olacaktır, böylece hem kesene faydalı olursun hem de hafta sonlarını keyifle geçirmiş olursun. Örn: ben bir hobi aracı edinecek olsam ve onu satmayı düşünmesem, 60lı yıllardan beğendiğim V8 bir mopar yada ford yada gm bir araç alır, toplar onu 40bin tl. civarına mal eder ve sarf giderlerine bakmadan/acımadan onu keyifle kullanırım. Ama istediğim sadece 3-5 yıllık geçici bir haftasonu eğlencesi ise 20-25bin tl arası, 94-98 model bir ford Mustang alır 250+ hp arkadan itişin tadını çıkarır bir kaç yıl sonra aldığım fiyatın biraz altına satar aradaki farkı da güzel zamanlarıma harcadığım gerekli para olarak düşünür hiç üzülmezdim.
Zamana and olsun ki.....