TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gözlük Tercihleriniz

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Gözlük Tercihleriniz

Mesaj Baran » 24 Eyl 2012, 23:13

mehmetalpcan yazdı:
Drk yazdı:Lazer ameliyatı hala çok riskli bence, sağlık konusunda bu riski almayı doğru bulmuyorum.

laser ameliyatı yapmasını bilmeyen göz doktorlarına sorarsanız tabi okey vermeyecekler.tabi optikçilerin maliyeti elli tl olan cam vede çerçeveyi beşyüz tl ye satmaları bitiyor ,dolayısıyla güçlü bir lobi var.ameliyat sonrası on yıldır düzenli göz kontrolü olurum,çoğu göz dr ameliyat izi göremiyor.birde dr da önemli dünya gözde olursanız sorun yaşamıyorsunuz.gözlük insanın yaşam kalitesi düşürüyor.kışın bilhassa eziyet oluyor.bebek kucağınıza alıyorsunuz ilk işi gözlüğü indirmek oluyor.gözlüğe mahkumsanız güneş gözlüğüde kullanamazsınız şık olmuyor konforu olmuyor.

Doktor sülalesinin içinde büyüdüğüm için lazer yapanda yapmayanda tanıdım.Garantisi yok ileriye yönelik.10 sene cok kısa birsüre göz gibi bir organ için.Ben lens kullanıyorum gözlükte kullanıyorum,lazerli gözle konforu kıyaslanmaz bile haklısınız ama göz başka bir organa benzemiyor hala cesaret edip yaptıramıyorum.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj drk » 24 Eyl 2012, 23:17

Elbette yapmasını bilmeyene yaptırmamak gerek ancak yapmasını bilen de size 100% başarı vaat edemez, ediyorsa yalan söylüyordur. Optikçilerin kar oranları vs. beni ilgilendirmiyor, bahsi geçen organ göz, dünyayla iletişimimi sağlayan en önemli organ. Şanslısınız ki ameliyatınız başarılı geçmiş, sorunsuz bir şekilde kusursuz görme yetisine kavuşmuşsunuz. Bir şeyi kaybetmeden değerini bilmek bazen zor oluyor. Gözü bozuk biri için gözlük, lens vs. olmadan yaşamak imkansız gibi birşey. Benim gözler -3.00, hani öyle çok ileri derece değil ama derlerya karşına cin çıksa ne isterdin diye, 3 dilekten biri kesinlikle şu gözlerin düzelmesi olurdu :) Dünya göz veya bir başkası marka önemli değil, risk her zaman var. Sadece ameliyat başarısı da değil, sonrasında çıkan komplikasyonlar ve özellikle göz kuruluğu riske atılacak gibi değil. Haklısınız gözlük bazen eziyet, konforu, şıklığı geçtim, hayat standartını düşüren birşey ancak bozuk da olsa mevcutla idare etme taraftarıyım, ya daha kötü olsaydı veya hiç olmasaydı?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mehmetalpcan » 24 Eyl 2012, 23:45

ben oldum(eczacıyım)eşim oldu(öğretmen)baldızım oldu(noter)kuzenim oldu (bankacı)kardeşim oldu (aramakurtarma)en az on dr vede onlarca eczacı size sayabilirim.bir gün efekan coşkunsevenin dünya gözdeki seminerine gidin vakit ayırın.iddam şu ben lazer olduysam herkes olabilir.ilk metot çıktığında bundan yirmibeş yıl önce olan dr tanıdığım var.korkmayın gözlüğünüzü atın.ameliyat olduğum dr şu an 32 000 hasta sayısına ulaştığını söylüyordu 2002 yılında.kardeşimiz baran lens kullanıyormuş ,lens daha riskli çünkü kornea da kalıcı iz bırakıyor.göz kuruluğu artık okuma yazma bilmeyendede var ,biraz çevresel faktörler sebeb oluyor(kirlilik vede manyetik alan)
içki bütün kötülüklerin anasıdır Hz Muhammed SAV.
Kullanıcı avatarı
mehmetalpcan

Mesaj drk » 25 Eyl 2012, 00:00

Lazer ameliyatının nasıl yapıldığını biliyorsunuzdur eminim, korneayı lazerle yakarak inceltiyorlar. Bir kusuru başka bir kusur yaratarak düzeltmek ne kadar mantıklı? Dediklerinizin hepsi tamam ama bu risk yok demek değil. Anladığım kadarıyla doktorunuz da, haklı olarak, işi fazlasıyla ticarete dökmüş, nasıl gözlükçüler kazanıyorsa doktorlarınki de bir sektör, hemde çok acımasız, insanı en çaresiz en savunmasız anında kendine muhtaç eden..Sadece göz ameliyatı için bahsetmiyorum tabi.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Baran » 25 Eyl 2012, 08:20

Bu memleketteki doktor düşmanlığınıda anlamış değilim.Doktorlar parayla oynayan 3 kağıtcı tipler oldu bu hukumetten sonra.Kendi meslektaşlarının canına okuyan bir bakan olduktan sonra başta halkın nefret etmesine şaşmamak gerek.Ciğeri 5 para etmeyen öküz herifler parayla oynadığı ama senelerce okuyup doğuda mecburi hizmetten sonra 2 kuruş maaşla calışmaya calışan muaynehane acma hakkı bile elinden alınan hastanelerde dayak yiyen azıcık eli iyi olan para kazananının 3 kağatcı ilan edildiği bir ülkede yaşıyoruz.Eskiden doktora saygı vardı hürmet vardı bu hükümete kadar.Her meslek grubunda şerefsizi iti kopuğu kansızı var.Doktor var doktorcuk var.Babamın başhekimliği döneminde başına gelenleri anlatsam inanamazsınız.Bazı hasta hasta kalmayı hakediyor benım gözümde.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj drk » 25 Eyl 2012, 08:51

Son cümle hariç(hipokrat yemini var yahu :)) +∞
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 25 Eyl 2012, 10:11

beni Drk'lara emanet ediniz
herojd11 25.09.2012
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj drk » 25 Eyl 2012, 21:31

Vallahi utandım :oops: Çok teşekkürler abi :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], manil ve 22 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners