TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Volkswagen Golf MK7

Genel Otomotiv Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Volkswagen Golf MK7

Mesaj Archimed » 22 Eyl 2012, 23:54

Halen 2011 model Golf 6 kasa 1.6 TDI kullanıyorum. Araçtan çok memnunum, ancak daha büyük bir araca ihtiyacım olduğu için değiştireceğim.

Türkiye'de VW gerçekten pahalıya satılıyor. Sıfır VW araç yerine premium markaların ikinci elleri de güzel bir seçenek gibi görünüyor. Ancak sıfır araçları garanti ile alıyorsunuz. İkinci el aldığınız araçta ise her zaman bir masraf piyangosu ile karşılaşma olasılığı var. Eğer o olasılık sizi rahatsız etmeyecekse veya ikinci el aldığınız aracın eski kullanıcısını tanıyor ve aracın hangi koşullarda kullanıldığını biliyorsanız kafanız bir nebze rahatlıyor.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj hydrocon » 23 Eyl 2012, 12:52

7'de durum nasıl olur bilmem ama 6 kendi sınıfında ve vw nin tüm araçları içince ses izolasyonu en iyi model hatta mercedesin bazı modelleriyle kıyaslandığı da olmuştur. 7 yukarıda bazı arkdaşlarında dediği gibi 6s olmuş :D benimde dikkat ettiğim göze hoş gelen ilk ayrıntı koltuklarlar gayet güzel duruyor, ön panel biraz A3 ü andırdı sanki..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj tylerf1 » 28 Ara 2012, 21:08

ilk defa vw arabalarının eleştirildiğini görüyorum donanım forumda laf söyletmezler şaka bi yana hitler ucuz halk otomobili olarak vw üretirmiş herkes oto sahibi olsun diye ülkemizde vw almak prestij sayılıyor ilginç şurası doğruki 2.eli iyi, fransızdan daha iyi sağlam bir alman otosu okadar
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj Drago » 28 Ara 2012, 21:31

Volkwagen Golf iyidir :thumbup:
En son Drago tarafından 28 Ara 2012, 21:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj vmetin » 28 Ara 2012, 21:32

Üyelerimizden vw ye binenleri tenzih ederim; çok garip insanlar. Yani profil olarak ta garipler. Vw forumunda uzun tartışmalar sonundanda passatın w212 den (güncel Mercedes e serisi) daha iyi araba olduğuna karar vermişlerdi. Kitlesel psikoz bi nevi. Prömiyum araba :)
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj fsinan » 28 Ara 2012, 22:35

Arabaya 100K euro verip akaryakıt parası hesabı yapmayan adam bu yazıyı okumasın.

VW Golf fiyatlarını açın İngiltere'de, Almanya'daki fiyatlarına bakın.

Aynı donanım seviyesindeki Golf UK'de 49000TL, Türkiye'de 42900TL. kendim konfigüre ettim. Almanya'da da 2.0TDI'a kadar Türkiye daha ucuz.

VW'in Türkiye'de pahalıya satıldığı doğru değil, bizim salak vergi sistemimizden kaynaklanan bir durum. 2.0TDI Golf oluyor sana bakla badem.

Şu anda asıl Hyundai, Kia, Ford, Honda gibi firmaların araçları saçma fiyatlara satılmaya başladı. Ben bu ülkede 10000 dolarak Focus aldım. Şimdiye kadar hiç vw tercih etmedim. Mazda, Reno, Citroen kullandım, VW bayiinden sinirlenip çıktım gittim.

Şu anda Vw fiyatları çok normal seviyede, araç stok yönetiminde ise çok pis çakallıklar yapıyorlar. Bakın şu anda liste fiyatlarına baktığınızda ödüllü çok başarılı ceviz benzinli turbo motorlar yerine TDI alırsanız yılda 10K km kullanımla tüketimden 12000TL fiyat farkını 9 senede kapatıyor, o da parayı değerlendirmediğini farzet. Satarken farkını alıyorum dersen ben de alırsın kardeşim hayırlı işler derim, yalan dolan. O kadar km yaptıktan sonra kimse sana iki araba arasında 12000TL fiyat farkı vermez. Galerici diyor ki ağbi çok km yapmışın, e uleyn biz zaten dizeli niye aldık? Çok ayrıntılı hesap yaptım, isteyene excel dosyasını gönderirim. Kendim de dizel araç kullanıyorum. Yani neresinden baksan bu fiyatlarla dizel almak hesapsız. Ne yapıyor Doğuş? Yeni getirdiği Golf'lerin %90'ı dizel, yani millet atlamışken dizelle bir öpeyim hesap kitap yapmadan derdinde. Eskiden dizeli en son getirirlerdi şimdi yeni model rüzgarını dizele yaslıyorlar.

Açın netteki 1.2TSI aracı testlerine bakın. 1.8 atmosferik benzinli performansı veren bu motorların tüketimi şehiriçi 6-7,5lt seviyesinde. 105HP, 175NM tork var. Adam olana çok bile, bunlar şehir aracı, amacına bakmak lazım. 6 ileri vites, son süret 192km/saat. 0-100 10.2sn. BMW bugün turbo benzinli teknolojisinde Pejo ile Mercedes turbo dizel için Reno ile ortaklık yapıyor. Yani benzinli yahut dizel gelecek ceviz turbo motorların devri.

Kalite dersen verdiğin paraya göre alacağın en iyi ses yalıtımı/kabin kalitesi yürüyen aksam konforunu alıyorsun.

Ben gözüme 1.2TSI Comfortline kestirdim, yılda 8-9K kullandığım araca 45K verip alıcam, istediğim her donanım var, varsın popo ısıtma fonksiyonu olmasın henüz o kadar olmadık :lol: 2.elde de Rolex gibi...

100K euro verip akaryakıt parası hesabı yapmayan adam bu yazıyı okumasın zaten demiştim, bu yorumların ona kıymeti de yok.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj tylerf1 » 28 Ara 2012, 23:09

yanlış anlaşılmasın ben vw küçümsemedim imkanlar doğrultusunda alınabilecek bir araç ben insanların illa lüx sınıf listesine girme çabasını söyledim araba ihtiyacım varsa param ne kadarsa ona göre araba alırım bu şahinde olur mercedesde ama kalitemizi seviyemizi arabamız kıyafetimiz işimiz belirlemez ancak amerikan filmlerinde olurdu bunlar fakat bizdede olmaya başladı malesef vw binip premium sınıf diyerek sınıf atlamaktansa kişilik özeliklerimizle premium sınıf olalım nasreddin hoca gibi ye kürküm ye durumu olmasın
Japonlara gelince onların ithalatcıları doğuş gibi boşline oto yerine dolu getirtikleri için fiyatları yüsek full accort 2.0 dizeli 90bindi bide iğreç dizaynları var tabi auris ile civic karbon kağıt kopyası gibi imprezanın 2007 sıfırından çok tutuluyor çerçevesiz kapılarla muhteşemdi yeni modeli ford transit gibi aynaları ticariler gibi devasa
Kullanıcı avatarı
tylerf1

Mesaj brckk » 29 Ara 2012, 12:26

Acaba Avrupa tüketicisi kıtalarında yoğun talep gören VW (ki fiyatı hiç de burada yazıldığı gibi TR den ucuz değil) yerine neden bizimkiler gibi BMW Mercedes peşine düşmüyor? Ülkemizde Rolex haricindeki aynı segment saatlere para verilmeyeceğinş iddia eden zihniyet buradada karşımıza çıkıyor olmasın sakın?
Kullanıcı avatarı
brckk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Otomotiv & Motorsporları - Automotive & Motorsports

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners