Bir çok sektör otoritesi ve otomobil yayını tarafından segmentinde yılın en iyi estate aracı veya en iyilerden birisi seçilen Hyundai i40 alternatifine göz atabilirsin. Yakın zamanda gelecek olması lazım. Düşük motor seçeneği ile ülkemize girme durumu henüz kesinleşmedi fakat olursa baz versiyonuna bütçenin biraz üstüne sahip olunabilir. Caddelerde binlercesi olan araçlardan farklı olmak bence hoş bir duygu olacaktır.
Reklamda dediği gibi Dream or Do, Tradition or Transition, Listen To Opinions But Follow Your Own Elbette
Diğer bir alternatif olarak yeni Ford Focus Station 1.0 EcoBoost veya farklı motor seçeneği ile belirttiğin kriterler dahilinde ülkemizde oldukça mantıklı bir araç durumunda.
Qashqai ?? Station degil ama daha fazlasi Bagaj hacmi olarak beklentilerini fazlasiyla karsilayacaktir. Benzinli ve otomatik modeli de var, araba iyi sattigi icin 2.el deger kaybida fazla degil. Motor oldukca basarili. Sanzimani kendim tecrube etmedim ama arkadaslardan gecislerin cok iyi oldugunu duydum.
Nissan Terrano II ,Paitfander ve Primera sahibi olmuş bir ailenın ferdi olarak kesinlikle tavsiye ederim.Ama kesinlikle Qashqai +2 olmalı ebat olarak.Bu arada Hyundai Kia falan alınmaz arkadaşlar yapmayın 60.000tl lere cıkıldığında şu arabalara binilmez.
Hyundai ve Kia artık görsel olarak bence başarılı araçlar üretiyorlar. Ancak bu araçlar artan kalitelerinin yanı sıra fiyat artışına da gidiyorlar. O nedenle en azından yakın zamanda Hyundai veya Kia gibi bir araca sıcak bakmıyorum. Yeni Focus'ların özellikle iç mekanını beğenmedim. Sanıyorum acele etmeden kalitesini kanıtlamış araç satışlarını kampanyalı veya ikinci el satışlarını takip etmek yararlı olacak gibi görünüyor.
Belirtilen Kia için katılıyorum ama bana göre i40 Estate için 60-70K civarı olur ise ülkemiz için çok iyi bir rakam, üstte yazılan Megane, Astra vb gibi marka / modelller ile aynı segmentin aracı değil ama elbette görüşler kişiseldir. Esasen sektörden uzman görüşleri değerli olsa da binecek kişinin kendisini iyi hissedeceği kararı vermesi en uygunu.
VW Passat dediğiniz gibi iyi bir seçenek ama model eski olacaktır o paraya. Sıfırı ise ikiye katlıyor herhalde bütçeyi. Focus elbette daha düşük segment ama ülkemizde maalesef vergi sistemi ile bu fiyatlara ancak sıfır Focus vb araçlar alınabiliyor. Veya önemli station araç heritagei sahibi Audi A4 / A6 Estate mükemmel olabilir ama bütçe 3 ila 5 katına fırlar. Saab ve Volvo'da station model araç olarak yılların tecrübesine sahiptir. Onlarında bütçeye uyan çok yaşlı olmayan modelleri düşünülebilir. Özellikle ülkemizdeki vergi şartları göz önüne alınınca oldukça zor alım ve fiyat / performans kriterleri seçilmiş, kolay gelsin şimdiden
Volvo ve Saab kesinlikle ilk tavsiye edeceklerim arasında yer alacaktı ama malesef ülkemiz şartlarında zarardan öteye gecmeyecek bir alışveriş olacaktır.