TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bıçaklar / Knives

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Bıçak Kolleksiyonum

Mesaj drk » 14 Eyl 2012, 00:18

Yani tek sorun yandan açılmak yerine direk içeriden çıkması mı?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Drg » 14 Eyl 2012, 08:56

Ülkemizde iki tür de yasak. (yandan açılanlar ve direk içeriden çıkanlar.)
Kullanıcı avatarı
Drg

Mesaj avsu07 » 14 Eyl 2012, 12:23

Madde 4 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 22.06.1979 RG NO: 16674 KANUN NO: 2249/5) (KOD 3) (KOD 2) (KOD 1)
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.

Madde 5 - (DEĞİŞİK MADDE RGT: 22.06.1979 RG NO: 16674 KANUN NO: 2249/6) (KOD 2) (KOD 1)
Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 üncü maddenin 1 inci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.

Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 üncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.

Görüldüğü üzere işgüzar bir kanun uygulayıcısının değişik yorumlaması halinde tırnak çakısı bile yasaya aykırı olabilir.

Bu hususlar vaktiyle değişik forumlarda çok konuşuldu. Değişen bir şey yok. İyi niyetli halden anlayan bir kolluk görevlisine denk gelirseniz sorun olmaz, aksi durumda kendinizi savcı, akabinde hakim önünde bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
avsu07

Mesaj asymptote » 14 Eyl 2012, 14:19

Gerçekten risk altındayız demek, sivri uçlu olmayan bıçak mı var? :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 14 Eyl 2012, 20:49

Bunların hepsi çok kolay ulaşılabilen, alenen satılan ürünler değil mi zaten? :?
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mmmmc » 07 Eki 2012, 19:23

Çok güzel parçalar paylaşılmış şimdiye kadar.

Ben de eskiden meraklıydım. Naçizane elimde kalan iki parçayı paylaşayım. (Yakında bunları da elden çıkaracağım inşallah.)

Miguel Nieto (Albacete / İspanya)

Resim

Resim

Cudeman (Albacete / İspanya)

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mmmmc

Mesaj KKarakuş » 08 Eki 2012, 22:49

mmmmc ; bıçaklarla pek aram olmasa da estetik açıdan güzel olan ve kendini izlettiren bıçakları hep almak istemişimdir.Şimdi bu işe de girseydim halimiz duman olurdu herhalde :roll: :D

Elinizde kalan iki bıçakta benim için çok güzel görüntüdeler.Hele ki Cudeman :thumbup:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj mmmmc » 08 Eki 2012, 23:39

KKarakuş yazdı:mmmmc ; bıçaklarla pek aram olmasa da estetik açıdan güzel olan ve kendini izlettiren bıçakları hep almak istemişimdir.Şimdi bu işe de girseydim halimiz duman olurdu herhalde :roll: :D

Elinizde kalan iki bıçakta benim için çok güzel görüntüdeler.Hele ki Cudeman :thumbup:

Teşekkür ederim. Benim de aslında çok çok detay bildiğim söylenemez. Temel kavramlar, çelilk tipleri, el yapımı olması vs. gibi konular üzerinden gidiyordum. Yani bende çok ileri seviye bir takipçi, koleksiyoner değildim.

Cudeman boyuna posuna göre biraz heybetli görünüyor (bıçak kabza oranından sanırım), sanırım o yüzden onu beğendiniz. :) teşekkürler tekrar
Kullanıcı avatarı
mmmmc

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners