TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tüm Bisikletçiler Buraya

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Tüm Bisikletçiler Buraya

Mesaj Miriel » 08 Eyl 2012, 19:38

Dostlar bu da babamın bisikleti Trek 4400
Resim
Kullandığım diğer bisikletlerin yanında araba gibi geliyor babamın da arabamı alın bisikletimi almayın dediği ama benim babamdan daha fazla kullandığım bisiklet :)

Asymptote senin gibi benim de bir köpek anım var bahçedeyken sanırım yan komşulardan birinin serbest bıraktığı bir avare avare gezinen bir köpek ben bisiklet sürerken aşağı tarlalardan bir anda yanında bir köpekle daha çıkınca kendimi bir anda buğday tarlasında kaçarken bulmuştum :lol:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 09 Eyl 2012, 15:59

Beni hem güldüren hem de hüzünlendiren bir haber okudum bugün, habere bakar mısınız, İslami bisiklet:
Resim
http://haber.stargazete.com/teknoloji/islami-bir-bisiklet-uretilebilir/haber-687467
Benim topladığım bisiklet acaba İslami mi? Koca koca adamların tartıştığı şeye bakın, bu adamlar bir de akademisyen, Prof ünvanı almışlar. Türkiye'de akademinin durumu bu işte... :oops:
Bisikletimin zincirini yağlıyorum şimdi, bu haberin bende yarattığı tahribatı ve stresi atmak için iyi bir tur yapmam lazım..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Vector » 09 Eyl 2012, 16:10

"Allah'ın rızasını gözeterek ve insanlara faydalı olması öncelenerek üretilen bir bisiklet İslami bisiklet olur"
Benim bundan anladığım sıradan bisikletle aynı bisiklet de, üretime başlamadan evvel bismillah falan mı diyecekler acaba?
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj davinci » 09 Eyl 2012, 16:46

Türkiye'de neden karbon kadro üretimi yapılamaz anlamıyorum, tamam ekipmanları üretmek imkansız Shimano, Sram yada diğer üreticilere mahkumsun ama olayın temeli kadro üretimini burda yapabilmeliyiz, Salcano bir şeyler yapmaya çalışıyor ama katedeceği çoook yol var, geçen bir bisikletçi onun üstündeki boya bile ithal dedi. Ben burda bisiklet üretmeye kalkışsam üretimim kalitesi yanında dizayna yani dış görünüşe aşırı önem veririm bu konudada İtalyan üreticeleri kendime baz alırım, Türkiye iyi bir pazar olma yolunda hızla ilerliyor, bisiklet yolları iyileştikçe insanlar daha çok bisiklet kullanacak
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj asymptote » 09 Eyl 2012, 17:09

Kendi kadrosunu üreten kaç bisiklet markası var ki? Trek, Scott, Specialized da kadrolarını Tayvan'da ürettiriyor bildiğim kadarıyla. Salcano yerli marka olduğu için küçümseniyor forumlarda, oysa ki yarış kazanan bisikletleri var. Kron dersen onda da bir marka kimliği oluşmamış henüz. Kadrolarına ömür boyu garanti verdiğini söylüyordu, geçen forumun birinde kadrosunu çatlatan bir arkadaşa kızmışlar artık garanti vermiyoruz anlamına gelen bir şeyler söylemişler, okudum şokk oldum. Köşebaşı mahalle bisikletçisi sanki..
Onu bunu geç de biz İslami bisikleti nasıl üreteceğiz, biraz oturup bunun üzerinde düşünelim..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Archezia » 10 Eyl 2012, 03:04

asymptote yazdı:Beni hem güldüren hem de hüzünlendiren bir haber okudum bugün, habere bakar mısınız, İslami bisiklet:
Resim
http://haber.stargazete.com/teknoloji/islami-bir-bisiklet-uretilebilir/haber-687467
Benim topladığım bisiklet acaba İslami mi? Koca koca adamların tartıştığı şeye bakın, bu adamlar bir de akademisyen, Prof ünvanı almışlar. Türkiye'de akademinin durumu bu işte... :oops:
Bisikletimin zincirini yağlıyorum şimdi, bu haberin bende yarattığı tahribatı ve stresi atmak için iyi bir tur yapmam lazım..

Kahvede bunların konuştuklarından daha kaliteli muhabbetler dönüyor. Bu kadar sığ, gereksiz, uydurma, kendini bilmez bir muhabbet, daha doğrusu "düşünce fırtınası toplantısı" nasıl yapabiliyor bu Prof. olmuş insanlar? Çok garip...

Bu arada ben bisiklet yolu meselesini bisiklet kullananlar/sevenler olarak biraz abarttığımızı düşünüyorum. Bir noktadan sonra bağnazlığa girebiliyor çünkü düşünmeden ezbere bisiklet yolu isteyen çok insan var. Mesela Ankara'da bisiklet yolu olmasının bir mantığı yok. Ufak tefek bir kaç yerde olabilir ama ihtiyaç yok, talep az. Tamam, bisiklet yolu olsa kullanan artar ama şu anda da belli bir talep olması lazım. Tüm bunların yanında bir de Ankara ve birçok ilimiz arazi yapısından dolayı bisiklet ile ulaşıma pek müsait değil. Avrupa'yı, Hollanda'yı görünce gaza geliyoruz ama burada durum farklı. Konya gibi arazi yapısının müsait olduğu bir ilimizde ise bisiklet konusu zaten oldukça tatmin edici bir seviyede... Üniversite kampüslerinde, kampüs içi ulaşım ve gençlerin daha ilgili olacağı düşünülerek yapılmasını isterdim ama. Şu an için bence yapılabilecek en mantıklı uygulama...
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj erinc » 11 Eyl 2012, 11:09

Resim

Bu da benim kendi halinde makinam... Gaiant Roam 2 2011
Kullanıcı avatarı
erinc

Mesaj asymptote » 11 Eyl 2012, 11:14

Makine güzel fakat bebe koltuğu ne kadar güvenli olur bisiklette? :?
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners