*K.E.S.U. = Kinetic Energy Storage Unit (yukarıda pil/akü isimleri ile anılmıştır

Not; 1 adet 7d48, 2 adet 5m62, 1 adet 5m45, 1 adet 5d44 mekanizmalı saatler kullanmış bir kullanıcı olarak naçizane deneyimlerimdir.
mucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmanın *pili/aküsü rafta teorik olarak bayatlar ama kullanılmadığı için pratikte yukarıda yazdığı kadar etki etmez, ayrıca bende 5m62 mekanizmalı saatimi 160 gün (kısa dönem askerlik sürecimde) gardropda hareketsiz bıraktım geldiğimde halen çalışıyordu hatta sırf bunu ölçebilmek için askerlik öncesi dönemde o saatimi çok sık kullanarak tam şarjda bırakmıştım. Yukarıda yazan ölçümlerde bir hata olduğu kesin. Birde aydın saat e hemen her İstanbul ziyaretimde uğrarım, 7d48, 5m62, 5m45 v.s. kinetic saatlerin *pili/aküsü 35 tl. karşılığında satın alınabiliyor kendilerinden, telefon açıp güncel fiyatı öğrenebilirsiniz. Bu pil/akü nün ömrü 15 yıl olarak veriliyor. Hadi yukarıdaki iddianın aslı olduğunu varsayalım "ki yok" 10 sene dayansın pilimiz, 35/10=3,5tl/yıl masrafı olur... Yani sorunuzun kısaca cevabı; sizin alacağınız Seiko Kinetic saatte aynı durum yaşanmaz...
*K.E.S.U. = Kinetic Energy Storage Unit (yukarıda pil/akü isimleri ile anılmıştır)
Not; 1 adet 7d48, 2 adet 5m62, 1 adet 5m45, 1 adet 5d44 mekanizmalı saatler kullanmış bir kullanıcı olarak naçizane deneyimlerimdir.
mozza123 yazdı:Bu ince dokundurmadan sonra bana bayramda alacağım harçlıklara göre bir saat seçip gidip almak kalıyorAma biraz evhamlı kişiliğim var, bir iş yapmışken tam yapmış olmak için ince eleyip sık dokuyorum, ki bu da rahatsızlık verici bir düzeye erişebiliyor, kusuruma bakmayın
seRxx yazdı:mozza123 yazdı:Bu ince dokundurmadan sonra bana bayramda alacağım harçlıklara göre bir saat seçip gidip almak kalıyorAma biraz evhamlı kişiliğim var, bir iş yapmışken tam yapmış olmak için ince eleyip sık dokuyorum, ki bu da rahatsızlık verici bir düzeye erişebiliyor, kusuruma bakmayın
Yanlış anlamayın ince eleyip sık dokumakla en iyisini yapıyorsunuz. Rahatsızlık ise soz konusu degil. Bu arada hediye saat alacaktınız ne oldu acaba
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: kesikparmak ve 150 misafir
|