TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1000 TL Bütçeli Erkek Kol Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1000 TL Bütçeli Erkek Kol Saati

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 18:04

Kinetic mekanizmanın *pili/aküsü rafta teorik olarak bayatlar ama kullanılmadığı için pratikte yukarıda yazdığı kadar etki etmez, ayrıca bende 5m62 mekanizmalı saatimi 160 gün (kısa dönem askerlik sürecimde) gardropda hareketsiz bıraktım geldiğimde halen çalışıyordu hatta sırf bunu ölçebilmek için askerlik öncesi dönemde o saatimi çok sık kullanarak tam şarjda bırakmıştım. Yukarıda yazan ölçümlerde bir hata olduğu kesin. Birde aydın saat e hemen her İstanbul ziyaretimde uğrarım, 7d48, 5m62, 5m45 v.s. kinetic saatlerin *pili/aküsü 35 tl. karşılığında satın alınabiliyor kendilerinden, telefon açıp güncel fiyatı öğrenebilirsiniz. Bu pil/akü nün ömrü 15 yıl olarak veriliyor. Hadi yukarıdaki iddianın aslı olduğunu varsayalım "ki yok" 10 sene dayansın pilimiz, 35/10=3,5tl/yıl masrafı olur... Yani sorunuzun kısaca cevabı; sizin alacağınız Seiko Kinetic saatte aynı durum yaşanmaz...

*K.E.S.U. = Kinetic Energy Storage Unit (yukarıda pil/akü isimleri ile anılmıştır :) )

Not; 1 adet 7d48, 2 adet 5m62, 1 adet 5m45, 1 adet 5d44 mekanizmalı saatler kullanmış bir kullanıcı olarak naçizane deneyimlerimdir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 18:04

Kinetic mekanizmanın *pili/aküsü rafta teorik olarak bayatlar ama kullanılmadığı için pratikte yukarıda yazdığı kadar etki etmez, ayrıca bende 5m62 mekanizmalı saatimi 160 gün (kısa dönem askerlik sürecimde) gardropda hareketsiz bıraktım geldiğimde halen çalışıyordu hatta sırf bunu ölçebilmek için askerlik öncesi dönemde o saatimi çok sık kullanarak tam şarjda bırakmıştım. Yukarıda yazan ölçümlerde bir hata olduğu kesin. Birde aydın saat e hemen her İstanbul ziyaretimde uğrarım, 7d48, 5m62, 5m45 v.s. kinetic saatlerin *pili/aküsü 35 tl. karşılığında satın alınabiliyor kendilerinden, telefon açıp güncel fiyatı öğrenebilirsiniz. Bu pil/akü nün ömrü 15 yıl olarak veriliyor. Hadi yukarıdaki iddianın aslı olduğunu varsayalım "ki yok" 10 sene dayansın pilimiz, 35/10=3,5tl/yıl masrafı olur... Yani sorunuzun kısaca cevabı; sizin alacağınız Seiko Kinetic saatte aynı durum yaşanmaz...

*K.E.S.U. = Kinetic Energy Storage Unit (yukarıda pil/akü isimleri ile anılmıştır :) )

Not; 1 adet 7d48, 2 adet 5m62, 1 adet 5m45, 1 adet 5d44 mekanizmalı saatler kullanmış bir kullanıcı olarak naçizane deneyimlerimdir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 18:16

mucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmanın *pili/aküsü rafta teorik olarak bayatlar ama kullanılmadığı için pratikte yukarıda yazdığı kadar etki etmez, ayrıca bende 5m62 mekanizmalı saatimi 160 gün (kısa dönem askerlik sürecimde) gardropda hareketsiz bıraktım geldiğimde halen çalışıyordu hatta sırf bunu ölçebilmek için askerlik öncesi dönemde o saatimi çok sık kullanarak tam şarjda bırakmıştım. Yukarıda yazan ölçümlerde bir hata olduğu kesin. Birde aydın saat e hemen her İstanbul ziyaretimde uğrarım, 7d48, 5m62, 5m45 v.s. kinetic saatlerin *pili/aküsü 35 tl. karşılığında satın alınabiliyor kendilerinden, telefon açıp güncel fiyatı öğrenebilirsiniz. Bu pil/akü nün ömrü 15 yıl olarak veriliyor. Hadi yukarıdaki iddianın aslı olduğunu varsayalım "ki yok" 10 sene dayansın pilimiz, 35/10=3,5tl/yıl masrafı olur... Yani sorunuzun kısaca cevabı; sizin alacağınız Seiko Kinetic saatte aynı durum yaşanmaz...

Üstad sizin naçizane görüşleriniz benim uzun süre boyunca tecrübeyle elde edemeyeceğim kadar fazla :D İzniniz olursa inşallah saatimi aldıktan sonra da başınızı ağrıtmayı planlıyorum :D
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 18:23

Estağfurullah *mozza123, inşallah gönlünüze göre, içinize sinen bir saat alırsınız ve burada üzerine uzun uzun konuşuruz :thumbup:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj SeRxx » 05 Ağu 2012, 19:26

mozza123 yazdı:Bu ince dokundurmadan sonra bana bayramda alacağım harçlıklara göre bir saat seçip gidip almak kalıyor :lol: Ama biraz evhamlı kişiliğim var, bir iş yapmışken tam yapmış olmak için ince eleyip sık dokuyorum, ki bu da rahatsızlık verici bir düzeye erişebiliyor, kusuruma bakmayın :D

Yanlış anlamayın ince eleyip sık dokumakla en iyisini yapıyorsunuz. Rahatsızlık ise soz konusu degil. Bu arada hediye saat alacaktınız ne oldu acaba ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 22:08

seRxx yazdı:
mozza123 yazdı:Bu ince dokundurmadan sonra bana bayramda alacağım harçlıklara göre bir saat seçip gidip almak kalıyor :lol: Ama biraz evhamlı kişiliğim var, bir iş yapmışken tam yapmış olmak için ince eleyip sık dokuyorum, ki bu da rahatsızlık verici bir düzeye erişebiliyor, kusuruma bakmayın :D

Yanlış anlamayın ince eleyip sık dokumakla en iyisini yapıyorsunuz. Rahatsızlık ise soz konusu degil. Bu arada hediye saat alacaktınız ne oldu acaba ;)

Normalde de karşılaştığım bir durum olduğu için baştan sıkıntı vermeyeyim dedim :P Önce momentus almıştım fakat kız arkadaşımın beğenisiyle uzaktan yakından alakası olmadığı için gidip bir DKNY ile değiştirdik. Gönül isterdi ki işi saat üretmek olan bir markanın saatini beğensin :lol:
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mozza123 » 06 Ağu 2012, 21:25

Bugün fiyat araştırması yaptım, Kinetic'ler 1500 liranın en fazla 200 lira altına daha iner gibi duruyor, daha da ineceklerini sanmıyorum. Dolayısıyla başka saatlere yönelmek durumundayım.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mucadeleci » 06 Ağu 2012, 23:36

Bence snp003-4-5 gibi eski kasa olan modelleri 1000tl. ye mağazalardan alabilirsiniz, yurt dışından internet üzerinden'de bu fiyatlara alabilirsiniz...
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 157 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners