TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1000 TL Bütçeli Erkek Kol Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1000 TL Bütçeli Erkek Kol Saati

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 05:09

Kadranın alt tarafında mı yoksa arka kapağın alt tarafında mı yazıyor rakamlar ?
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 13:29

mucadeleci yazdı:Kadranın alt tarafında mı yoksa arka kapağın alt tarafında mı yazıyor rakamlar ?

Alt tarafı derken arkasını kastetmiştim yni bilekle temas eden tarafını :D

mucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmalı saat düşünüyorsanız Seiko 7d48 gibi auto relay özelliği olan bir mekanizma tavsiye ederim :thumbup:

Bir de bunu soracaktım. 7d48 mekanizmanın hangi saatlerde olduğunu nasıl anlayabilirim?
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj KKarakuş » 05 Ağu 2012, 13:38

Merhaba , benim tavsiyem , iskelet kadranı ile Orient Racing Skeleton. Farklı kadran renkleri de bulunmakta , sizin kriterlerinize uymayan tek durum saatin 43.7 mm kasa çapının olması . Gene de bir incelemenizi isterim ;

Resim
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 14:14

KKarakuş yazdı:Merhaba , benim tavsiyem , iskelet kadranı ile Orient Racing Skeleton. Farklı kadran renkleri de bulunmakta , sizin kriterlerinize uymayan tek durum saatin 43.7 mm kasa çapının olması . Gene de bir incelemenizi isterim ;

Öneriniz için teşekkürler ancak Seiko Kinetic'leri ciddi derecede kafaya takmış bulunuyorum :D
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj mucadeleci » 05 Ağu 2012, 17:22

mozza123 yazdı:
mucadeleci yazdı:Kadranın alt tarafında mı yoksa arka kapağın alt tarafında mı yazıyor rakamlar ?

Alt tarafı derken arkasını kastetmiştim yni bilekle temas eden tarafını :D

mucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmalı saat düşünüyorsanız Seiko 7d48 gibi auto relay özelliği olan bir mekanizma tavsiye ederim :thumbup:

Bir de bunu soracaktım. 7d48 mekanizmanın hangi saatlerde olduğunu nasıl anlayabilirim?

Seiko 7d48 mekanizmalarını "Premier, Arctura, Velatura" gibi güncel modellerinde kullanıyor, saatin özelliklerinden anlayabilirsiniz. 7d48 mekanizmalarda LY (leap year) göstergesi mevcuttur v.s. Üretim tarihi için fotoğraf paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 17:38

Başka bir konuda gphoton adlı arkadaş birisinin sorusu üzerine şu şekilde belirtmiş:

gphoton yazdı:Fakat tabiiki saatin arkasindaki seri numarasina bak sana ulasitiginda (ilk rakam yil, ikincisi aydir), eger cok beklemisse rafta (pilleri bos sekilde) en fazla 3 sene dayanir kinetik energy depolama birimi dedikleri pil. Bende SKA231P1 modelini koleksiyonuma katmistim gecen sene ve tam sarj durumuna geldiginde takmayi biraktim, maalesef 6 ay dayancak pil 3 hafta zor gitti. Senin bunu ölcme sansin yok bu saatte cunku kendisi uykuya daliyor 24 saat hareketsiz kalirsa. Sarj ölcümüde yok 5M62 kalibrelerdeki gibi (saat tacinin üstündeki butona basildiginda eger saniye kolu 30 saniyelik yol alirsa 6 aylik sarji oldugunu söyler). Her 7 senede bir pilini seiko servisinden degistirmen ve bakimini yaptirman sartiyla (en son, aydin saat 150 lira diyordu arctura kinetic'lerin saat bakimina. Pilde sorun cikarsa garantisi varsa ondan para almayiz demislerdi bana.) ömür boyu sorunsuz kullanirsin.

Acaba benim almak istediğim herhangi bir Seiko Kinetic'te de aynı durum yaşanır mı diye bunu öğrenmek istedim. Rafta beklemişi alırsam pili erken değiştirtmek zorunda kalacağım korkusuyla, yeni aldığım saatin derdiyle uğraşma korkusuyla bunu öğrenmek istedim.
Kullanıcı avatarı
mozza123

Mesaj SeRxx » 05 Ağu 2012, 17:48

Mozza sorularınızın coguna özelden cevap vermiştim aslında.
Bir abimiz 98 yılında ilk kinetic modellerden almıştı hala sorunsuz kullanılmakta. Ben de 7d48 mekanizmalı saati 2 yıl sorunsuz kullandım, mücadeleci de kullanmaya devam ediyor. Otomatik, kinetic farketmez her alınan saatte sorun çıkabilir; kinetic saatlerde standart bir hata duymadım o yüzden sizin saatte sorun çıkacağını sanmıyorum tabi saati alırsanız ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mozza123 » 05 Ağu 2012, 17:56

Bu ince dokundurmadan sonra bana bayramda alacağım harçlıklara göre bir saat seçip gidip almak kalıyor :lol: Ama biraz evhamlı kişiliğim var, bir iş yapmışken tam yapmış olmak için ince eleyip sık dokuyorum, ki bu da rahatsızlık verici bir düzeye erişebiliyor, kusuruma bakmayın :D
Kullanıcı avatarı
mozza123

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners