mucadeleci yazdı:Kadranın alt tarafında mı yoksa arka kapağın alt tarafında mı yazıyor rakamlar ?
mucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmalı saat düşünüyorsanız Seiko 7d48 gibi auto relay özelliği olan bir mekanizma tavsiye ederim
KKarakuş yazdı:Merhaba , benim tavsiyem , iskelet kadranı ile Orient Racing Skeleton. Farklı kadran renkleri de bulunmakta , sizin kriterlerinize uymayan tek durum saatin 43.7 mm kasa çapının olması . Gene de bir incelemenizi isterim ;
mozza123 yazdı:mucadeleci yazdı:Kadranın alt tarafında mı yoksa arka kapağın alt tarafında mı yazıyor rakamlar ?
Alt tarafı derken arkasını kastetmiştim yni bilekle temas eden tarafınımucadeleci yazdı:Kinetic mekanizmalı saat düşünüyorsanız Seiko 7d48 gibi auto relay özelliği olan bir mekanizma tavsiye ederim
Bir de bunu soracaktım. 7d48 mekanizmanın hangi saatlerde olduğunu nasıl anlayabilirim?
gphoton yazdı:Fakat tabiiki saatin arkasindaki seri numarasina bak sana ulasitiginda (ilk rakam yil, ikincisi aydir), eger cok beklemisse rafta (pilleri bos sekilde) en fazla 3 sene dayanir kinetik energy depolama birimi dedikleri pil. Bende SKA231P1 modelini koleksiyonuma katmistim gecen sene ve tam sarj durumuna geldiginde takmayi biraktim, maalesef 6 ay dayancak pil 3 hafta zor gitti. Senin bunu ölcme sansin yok bu saatte cunku kendisi uykuya daliyor 24 saat hareketsiz kalirsa. Sarj ölcümüde yok 5M62 kalibrelerdeki gibi (saat tacinin üstündeki butona basildiginda eger saniye kolu 30 saniyelik yol alirsa 6 aylik sarji oldugunu söyler). Her 7 senede bir pilini seiko servisinden degistirmen ve bakimini yaptirman sartiyla (en son, aydin saat 150 lira diyordu arctura kinetic'lerin saat bakimina. Pilde sorun cikarsa garantisi varsa ondan para almayiz demislerdi bana.) ömür boyu sorunsuz kullanirsin.
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 152 misafir
|