TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hem Teşekkür Hem 7000 TL Bütçe İçin Alternatifler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hem Teşekkür Hem 7000 TL Bütçe İçin Alternatifler

Mesaj SeRxx » 31 Tem 2012, 08:59

Merhabalar, foruma hoşgeldiniz. Şimdiden mutluluklar.
Bu bütçe için Longines'i eleyelim, Bretling Superocean'lar da güzel bir tercih olur fakat Omega gibi alternatiflere bakmakta fayda var.

Aşağıdaki linkler size fikir verecektir. Aslında o linkteki önerilerden farklı öneriler gelmeyecektir. Bence bu linklerden zevkinize uygun modelleri belirleyin onlar üzerinden yorum yapalım :thumbup:

:arrow: viewtopic.php?f=62&t=9555#axzz228gfHfoG
:arrow: viewtopic.php?f=62&t=8414&p=118110#axzz22B0rx7sV
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 31 Tem 2012, 11:13

Öncelikle tebrikler ve bir ömür boyu mutluluklar :champ:

Her şeyden önce beğendiğiniz bütün saatleri bileğinizde görüp denemenizi tavsiye ederim. İlk Breitling dev gibi bir saat, ikincisi artık üretilmiyor, Longines'in de o paraları hak etmediğini düşünüyorum.

IWC, Omega, Tag Heuer ve Breitling markalarının tüm modellerini incelemenizi tavsiye ederim. Daha sonra beğendiğiniz modeller üzerinden gidersek daha rahat olur :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Frax » 31 Tem 2012, 14:29

Hoşgeldiniz, Allah mesut etsin :champ:

Drk arkadaşımızın önerilerine katılıyorum. Bütçeniz sınırlarında kalarak alacağınız Tag Heuer ve Omega sizi memnun edecektir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj herofb » 31 Tem 2012, 23:28

merhabalar , hoşgeldiniz ayrıca hayırlı olsun , mutluluklar :champ:

bende Tag ve Omega çok iyi olur diye düşünüyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj onuratamer » 01 Ağu 2012, 13:31

Kadrani hafif karisik, ama rahat okunabilen saatlerde Breitling'i tek gecerim. Kalite, spor siklik, ne ararsaniz var. Breitling Navitimer 01, Navitimer World, Chronomat serisi size uygun olabilir. Bahsettigim bu saatlere deri kayis cok yakisiyor, metal kayislar fazla pariltili oluyor.

Yok metal kayis olsun derseniz Omega Speedmaster Professional (Nam-i diger Moonwatch) guzel bir alternatif olabilir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj DenizKSK » 01 Ağu 2012, 13:52

Allah mesut etsin hemşehrim. Mutluluklar dilerim. :champ:

Belirttiğiniz bütçe dahilinde Tag veya Omega çok yerinde seçimler olur ama bilekte bir defa Grand Seiko denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. :thumbup:
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj halilsasa » 02 Ağu 2012, 00:35

Tek tek hepinize hem tebrikleriniz icin hem yonlendirmeleriniz icin cok tesekkur ederim .. Tavsiyeleriniz dogrultusunda once forumu ilgili modeller uzerinden detayli bir sekilde inceledim .. Drk ve Frax'i dikkate alarak Longines'i eledim hemen (ilk tesekkur :thumbup: ). Omega'dan Speedmaster Moonwatch (onuratamer, onerini gormemistim ama nokta atisiymis :thumbup: ), Tag Heuer'den iki model ve Breitling Superocean Heritage 46 arayisiyla sahaya indim :) .

Teknolojileriyle ilgili karsilastirma yapabilmeye kabil degilim, dolayisiyla buradan sonrasi cahil cesaretiyle tamamen gorsel ve duygusal gozlemlerim. Koluma taktiktan sonra bunlari; Drk'nin dedigi gibi, Breitling dev gibi bir saat olmasina ragmen, bilegim oldukca ince olmasina ragmen; muthis begendim. Ve chronograph olmayan modeli yani Breitling Superocean Heritage 46, celik bilezigi ve siyah kadran + bezel 'iyla gercekten "benim saatim" hissini verdi.

E bize niye sordun o zaman demeyin :D . Cunku gercekten yazdiklariniz kafamda denedim, ama bu saat alma hikayesi biraz da tutku yonlendirmeli bi olaymis (ben bugun bunu gordum). Konuya da hakim olmadigim icin teknik spec'leri kolayca es gectim. Simdilik asagidaki tek adaydayim.

Cogunuzun dedigi olabilecek model kumesini alabildigince kuculttum, tek adaya kadar geldim. Bu saat (Breitling Superocean Heritage 46mm) ozelinde yorumlarinizi alabilirim (sıkı argumanlarla vazgecirme faaliyeti de serbesttir :) ). Modelde destekleyen arkadaslardan da alim kanaliyla ilgili tavsiye alabilirim. Sadece tek satis noktasiyla kisa bir pazarligim oldu. Soyledigi fiyat, 6800 TL idi (yurtdisinda yasayan bir arkadasimin yaklasik %10'luk tax-free yardimi ile bana maliyeti yaklasik 6.000 TL olarak dusunulebilir). Guncel fiyat bilgisi olan varsa, bu fiyatla ilgili yorumlarini ya da "hedef fiyatim ne olmali" ile ilgili yonlendirmelerini yaparlarsa sevinirim.

Resim
Kullanıcı avatarı
halilsasa

Mesaj buTa » 02 Ağu 2012, 00:57

Evlilik için şimdiden tebrikler.. :champ:

Fikir amaçlı, bir kaç gün önce bileğğimde denediğim Breitling'in 2 modelinin fotoğraflarını göstermek isterim. 46mm çok büyük değil mi?
İlki 42mm çapıyla Superocean..
Resim

İkincisi 44mm çaplı Superocean.
Resim
Kullanıcı avatarı
buTa

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 152 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners